Confrontatie met Ontrouw partner?

Ben je geconfronteerd met ontrouw? Heeft jouw partner een affaire opgebiecht of ben je achter het vreemdgaan gekomen? We delen 10 strategieën voor herstel & omgaan met ontrouw partner. Verder met professionele begeleiding? Of wil je hier zelfstandig uitkomen, wellicht met helpende video’s en inzichten. Marieke Proper deelt alvast 5 video’s met je, die je gratis kunt downloaden als overspel is uitgekomen.

Hoe Omgaan met ontrouw partner: Een Gids naar herstel door Marieke Proper, Relatietherapeut

Vreemdgaan is een van de meest pijnlijke en complexe uitdagingen die een relatie kan treffen. Als relatietherapeut bij Rijkdominjerelatie.nl biedt Marieke Proper inzicht in effectieve strategieën om met de nasleep van ontrouw om te gaan. Deze benaderingen bevorderen niet alleen het persoonlijke herstel maar kunnen ook de weg naar groei en herstel in de relatie effenen.

Erkenning van Emoties en omgaan met ontrouw partner

Het accepteren van je gevoelens is de eerste stap in het genezingsproces na ontrouw. Of je nu worstelt met woede, verdriet, of verwarring, het erkennen van deze emoties als legitiem is cruciaal. Als je overspel hebt meegemaakt, komt er een rollercoaster aan emoties vrij. Accepteren van deze emoties is een belangrijke stap.

Het Belang van Open Dialoog

Communicatie is essentieel nadat ontrouw is uitgekomen. Het delen van je ervaringen met je partner, vrienden, familie, of een professional kan niet alleen therapeutisch werken maar ook steun en begrip opleveren. Voorkom een isolement en ga in gesprek.

Prioriteit aan Persoonlijke Gezondheid

Een gezonde levensstijl handhaven is van vitaal belang. Goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust zijn fundamenten voor zowel fysiek als emotioneel welzijn.

Het Stellen van Grenzen

Het vaststellen van wat je nodig hebt van je partner en binnen de relatie is belangrijk voor toekomstige interacties. Dit kan inhouden dat er tijdelijke of zelfs permanente grenzen worden gesteld. In een video van een uur helpt Marieke Proper je jouw grenzen en behoeftes helder te krijgen. Je kunt direct aan de slag.

De Rol van Professionele Begeleiding

Of het nu gaat om individuele therapie of relatietherapie, professionele hulp kan cruciaal zijn bij het aanpakken van onderliggende problemen en het verbeteren van communicatieve vaardigheden. Alle persoonlijke trajecten bij relatietherapeut zijn High End. Daarnaast biedt ze vele mogelijkheden om remote samen te werken aan herstel na ontrouw.

Focus op Persoonlijke Ontwikkeling

Besteed tijd aan activiteiten die jou persoonlijk verrijken. Of het nu gaat om een nieuwe hobby of tijd doorbrengen met dierbaren, het is belangrijk om momenten van vreugde en ontspanning te vinden.

Join the webinar Als ontrouw je overkomtVermijd Impulsieve Beslissingen

Geef jezelf de tijd om weloverwogen keuzes te maken over de toekomst van je relatie. Overhaaste beslissingen kunnen later spijt veroorzaken. Het kan zijn dat je in deze fase wil onderzoeken of herstel mogelijk is. Of jij kan omgaan met ontrouw partner. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn webinar ‘Als overspel je overkomt’ .

Het Proces van Vergeving Onderzoeken

Vergeving is een proces dat helpt bij het eigen genezingsproces. Het betekent niet dat je de acties goedkeurt, maar kan bevrijdend werken. Het kan zijn dat het in deze fase écht te vroeg is om te praten over vergeving. Soms is professionele begeleiding helpend om tot dit punt te kunnen komen. Ontrouw van een partner doet veel zeer en trekt vaak ook oude wonden open.

Herwaardering van de Relatie

Reflecteer op de betekenis van de relatie in je leven en overweeg of deze nog steeds aansluit bij je waarden en toekomstvisie. De succesvolle koppels die Marieke Proper persoonlijk begeleid in High End trajecten hebben vaak veel samen opgebouwd. Niet alleen in materie. Familiebanden, mooie gezinsreizen en gedeelde levensvisies maken dat ze het waard vinden om te investeren in de relatie.

Erkenning van het Hersteltijd

Herstellen van vertrouwen en genezing na ontrouw kost tijd. Wees geduldig met jezelf en je partner bij een gezamenlijk besluit om verder te gaan.

Elke persoon en relatie is uniek; er is geen universele oplossing voor de pijn van ontrouw. Belangrijk is dat je stappen onderneemt die jouw welzijn en toekomst ten goede komen. Het navigeren door de complexiteit van vreemdgaan met compassie, geduld, en bovenal, zelfzorg, kan de weg naar herstel en groei aanzienlijk vergemakkelijken.

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na ontrouw, een relatiecrisis of burn-out. Door mijn ervaring kan ik veel delen over de complexe mix van problemen die ontstaan door ontrouw en hoe je aan ontstane relatieproblemen kunt werken met High End of remote professionele begeleiding. Als je wilt samenblijven met een partner waarmee jij nu in een relatiecrisis verkeerd vanwege overspel dan begeleid ik je graag verder.

Naast therapeut en coach ben ik auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2 (deel 3 komt uit in de zomer van 2024) en andere boeken over relaties. Natuurlijk is het mogelijk om een online sessie te boeken met mij. Heb je direct dringende hulp nodig? Whatsapp me dan en ik leg je uit hoe nu verder!

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerd artikel

 

 

Pin It on Pinterest

Share This