Bindingsangst, verlatingsangst of trauma door overspel?

Bindingsangst, verlatingsangst of trauma door overspel?

Partners raken samen in de problemen als één of beiden niet in staat blijken om zich te binden of wanneer er iemand constant in angst leeft en bang is de ander te verliezen. Het wordt dan uiterst lastig om (daadwerkelijke) problemen die zijn ontstaan samen op te lossen en het staat ontspanning en plezier in de weg. In de video deel ik de belangrijke verschillen tussen bindingsangst en verlatingsangst. Vertel ik welke klachten en uitdagingen er uit voort komen en wat er voor nodig is om terug te kunnen komen bij jezelf en vol zelfvertrouwen in een relatie te staan.

Het online programma ‘Volledig terug in je kracht’ in 3 maanden helpt je jouw vertrouwen terug te krijgen.

Als partners verder willen (na overspel), ondanks een relatiecrisis, dan is dat een moedige beslissing, alleen weten partners niet altijd hoe ze dat vertrouwen noch de verbinding op een diep niveau kunnen ervaren. Dit kan door een traumatische gebeurtenis lastig blijken, of doordat hechting in beginsel al lastig is gebleken. Bijvoorbeeld vanwege wezenlijke tekortkomingen in een vroege jeugd. Ben je mede door de bindingsangst, verlatingsangst en/of trauma momenteel niet in staat om relatiegeluk te ervaren, dan kan het programma ‘Volledig terug in je kracht’ precies zijn wat jij nu nodig hebt. Dit is een online programma, van 3 maanden, dat je zonder of met je partner kan volgen. Dit is een online programma voor mensen in een relatie of mensen die steun kunnen gebruiken omdat ze op het punt staan te gaan scheiden. Bekijk deze video waarin ik meer uitleg over het belang van terug komen in je kracht en de verschillen tussen bindingsangst en verlatingsangst.

In relatieproblemen beland? Merk je dat je het lastig vindt om je te binden aan één partner en is er wel een diep verlangen daartoe? Of klamp je je momenteel juist volledig vast aan de ander en lijk je de ander hierdoor te verliezen. Voel je wellicht ook een onweerstaanbare drang om de ander of de situatie te controleren? Heb je moeite om bepaalde gebeurtenissen te vergeten? Lukt het je niet om een affaire uit je hoofd te zetten en merk je dat je zo langzamerhand op bent van de spanning? Loopt je hoofd over van pieker gedachten? Dan is het soms te vroeg voor partner gesprekken bij een relatietherapeut en extra hard nodig om zelf een stappenplan naar meer zelfvertrouwen en kracht aan te gaan. Je kunt in intake boeken en samen stemmen we af of direct starten met het online programma van 3 maanden wenselijk is voor jou.

Ja, ik wil graag direct een online intake boeken Ik wil weten wat de investering is voor het online programma van 3 maanden

De enorme impact van overspel

De impact van het uitkomen van overspel kan je leven compleet op z’n kop zetten. Wanneer je ermee geconfronteerd wordt komt niet enkel je relatie op het spel te staan. Als ‘slachtoffer’ komt ook je psychologische welzijn op het spel te staan. Vragen als: ‘Waarom overkomt mij dit? Ben ik niet goed genoeg? Hoe kom ik hier ooit doorheen?’ kunnen je lange tijd achtervolgen. Psychologische klachten als: Vertrouwensproblemen, neerslachtigheid, depressie, angststoornissen, een negatief zelfbeeld en impulsief gedrag zijn gevolgen die ik vaak tegenkom, Aldus Marieke. Emoties als angst, boosheid en/of wrok spelen vaak ook nog een begrijpelijke, maar negatieve rol. Daarnaast zijn er vaak lichamelijke klachten waarmee mensen te maken krijgen.

Ben je zelf verliefd geworden op een ander?

Als jij degene bent die gevoelens heeft voor een ander en het lukt je niet jezelf volledig te binden aan je partner dan brengt dit ook allerlei zorgen, twijfels en onzekerheden met zich mee. je wilt niemand bewust pijn doen en dat heb je wel gedaan. Je kunt worstelen met schuldgevoelens. Angsten voor meningen vanuit de omgeving. Angsten voor de toekomst. Of worstelen met een gebrek aan aantrekkingskracht met je eigen partner. Kortom. Ook jij als ‘dader’ bent behoorlijk van slag. Speciaal voor jou heb ik een complete gratis videoreeks opgenomen. Om jezelf en de situatie waar je in zit beter te begrijpen. Het programma Volledig in je kracht helpt je om weer op eigen benen te staan en in één wereld te gaan leven, in plaats van constant met je gedachten elders te zitten en stopt de maalstromen. Helpt je helderheid krijgen over wat je werkelijk wilt.

Wanneer heb je baadt bij het online programma Volledig terug in je kracht’ incl 1-1 gesprekken met relatietherapeut Marieke Proper?

Wanneer je één of meerdere van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, zou het kunnen zijn dat je last hebt van vormen van bindingsangst, verlatingsangst en/of een vorm van relatietrauma, bijv. na overspel).

 • Vind je het lastig om jouw partner te vertrouwen?
 • Twijfel je over je relatie?
 • Voel je een behoefte om jouw partner te controleren?
 • Heeft één van jullie gevoelens voor iemand anders?
 • Heb je piekergedachten?
 • Heb je angsten met betrekking tot je relatie?
 • Vind je het lastig je écht te binden?
 • Vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen?
 • Voel je een drang om intiem te zijn met iemand anders dan jouw partner?
 • Voel jij je vaak afgewezen?

Of heb je lichamelijke klachten? Hierbij kun je denken aan:

 • Verminderde eetlust (afvallen)
 • Slaapproblemen
 • druk hoofd door piekergedachten
 • stress in het lichaam, schouders, borst, nek, etc
 • Hoofdpijn
 • Verandering in libido
 • Vermoeidheid (door minder slapen)

Een online intake (60 min a EUR 200,- / 90 min 300,- ) met Marieke Proper geeft je direct meer inzicht of een 1-1 traject jou gaat helpen om meer rust en zelfvertrouwen in relaties te gaan ervaren. Het online programma en de gesprekken met Marieke Proper dragen eraan bij dat je weer meer jezelf kunt worden en meer relatiegeluk kunt ervaren.

Ja, ik wil graag eerst mijn verhaal delen en onderzoeken of een online intake mij past

Hoe trauma door overspel nieuw relatiegeluk in de weg kan staan

Wanneer je in een relatie constant geconfronteerd wordt met een gebrek aan vertrouwen in je partner, jezelf en je relatie, is dat wezenloos vermoeiend. Het is enerzijds van belang dat je jouw gevoelens  bespreekbaar kunt maken met je nieuwe partner, zonder diegene meer druk op te leggen. Een empathische partner zal je zeker proberen te helpen maar is niet afdoende. Bij een traumatische ervaring door overspel zijn 1-1 gesprekken en begeleiding vaak wenselijk om negatieve patronen te doorbreken.

Overspel kan leiden tot (chronische) psychologische klachten indien je het niet goed hebt weten te verwerken. De pijn en de angsten die je hebt kunnen getriggerd worden door associaties die je hebt gekoppeld aan het bedrog. Zodoende kun je de traumatische ervaring(en) weer herbeleven. Dezelfde vragen blijven zich aandienen in je hoofd, maar kunnen ook constant voor nieuwe discussies en angsten zorgen binnen de relatie.

Wat kun je van een traject bij Marieke Proper verwachten als je kampt met bindingsangst, verlatingsangst of een trauma door overspel?

Ik help je graag met het verwerken van het trauma, zodat het geen belastende impact meer heeft op jou en je leven. Vanuit de intake maak ik een zorgvuldig plan.

Samen bespreken we dat plan. Natuurlijk bestaat een onderdeel van het vervolgtraject uit gesprekken over datgeen wat je is overkomen. Wat heeft het met je gedaan? Hoe verhoud je je nu tot jezelf? Hoe verhoud je je tot anderen? Welke emoties spelen je parten? Wat zijn de triggerpoints? Kortom, welke impact heeft het op jou als persoon en op je leven? We analyseren daarbij de psychologische, fysieke en mentale, maar ook spirituele gevolgen gevolgen.

Het is van belang dat we goed gaan begrijpen waarom het jou is overkomen. Het benoemen, begrijpen en een plaats geven van je geschade vertrouwen zal je rust en een herstelt vertrouwen brengen.

Van mij kun je een luisterend oor verwachten. Je kunt verwachten dat ik je help op weg naar de situatie waarin je weer volledig in je kracht staat. Ik zal je helpen om te genezen van de mentale pijn en de negatieve emoties die zijn veroorzaakt door hetgeen je is overkomen.

Wanneer spreek je van Bindingsangst, verlatingsangst of een relatietrauma (bijv. door overspel) binnen een relatie?

Wanneer spreek je eigenlijk van bindingsangst, verlatingsangst of een relatietrauma (bijv. door overspel). Als er een constante gedachtegang of gedrag ontstaat dat op een negatieve invloed heeft op het relatiegeluk van één of beide partners. Als er een situatie ontstaat binnen een liefdesrelatie waardoor partners zich een langere periode ongelukkig en/of gestrest voelen in het contact met de ander. Of als er een acute crisissituatie is ontstaan waar partners samen niet (meer) tot oplossingen kunnen komen, voor problemen die hen zijn overkomen en/of zijn veroorzaakt door één of beiden. Partners raken doorgaans in de problemen als één of beiden het lastig vindt om zich te committeren, moeite heeft om alleen te zijn en de ander te vertrouwen of constant last heeft van flashbacks en triggers door een heftige gebeurtenis. Die zaken brengen allemaal spanning en stress met zich mee.

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel, een relatiecrisis of burn-out. Door mijn ervaring kan ik veel delen over de complexe mix van problemen die ontstaan door overspel en hoe je aan relatieproblemen kunt werken. Het trauma dat ontstaan is door overspel zit soms zo diep dat het raadzaam is een aantal gesprekken 1-1 gesprekken te hebben om meer rust te kunnen krijgen. Vaak wordt daar binnen de reguliere koppel relatietherapie onvoldoende aandacht aan besteed. Daarom geloof ik in 1-1 gesprekken. Als je door een diepe crisis gaat met elkaar dan is expertise op het gebied van overspel van groot belang om tot heling van trauma te kunnen komen.  Als auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2 ontvang ik ontelbare mails van partners die in precies dezelfde onzekerheid zitten als jij. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een online sessie te boeken met mij.

 

 

Ja, ik wil graag direct een online intake boeken Ik wil weten wat de investering is voor het online programma van 3 maanden

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This