Weer vertrouwen na overspel

Vertrouwen stuk na Overspel? Dat is heel begrijpelijk.

Als je drie mensen de vraag stelt; wat is een belangrijk ingrediënt van een goede relatie? Zal minstens één van hen het woord vertrouwen noemen.

Natuurlijk zijn seksuele aantrekkingskracht, verbinding, begrip en waardering ook belangrijk. Maar zonder vertrouwen voelen we ons onveilig. En staan we in de overleefstand. Dat geeft stress en is ongezond voor onszelf en onze relatie.

Hoe krijg ik mijn vertrouwen ooit weer terug?

Aanvankelijke boosheid en onbegrip, maken tijdens diepe gesprekken plaats voor empathie, we pogen onze partner te begrijpen. We zoeken naar aannemelijke redenen voor de grenzen die hij of zij overging, om in het dagelijks leven een sterke controle drang te voelen en stress door de onzekerheid over de toekomst. Hoewel partners over en weer pogen om begrip voor elkaar op te brengen, kan het proces van het herwinnen van het vertrouwen als een uitputtingsslag voelen voor een partner die poogt de scherven te lijmen.

Weer vertrouwen na overspel

Samen verder na overspel, waar is het vertrouwen?

Als we door de eerste heftige emoties heen zijn en hebben besloten samen verder te gaan na Overspel durven we nauwelijks nog te vertrouwen op onze intuïtie en/of op elkaar. Overspel maakt diepe indruk op de partner en het herstel van dit vertrouwen kost niet alleen tijd, het vraagt ook om een aantal andere belangrijke zaken. Anders blijven we misschien wel samen, maar wordt het er niet bepaald gezelliger op thuis.

3 video’s voor meer vertrouwen na overspel

Speciaal voor partners die samen verder gaan na Overspel, maar vastlopen in hun vertrouwen heb ik 3 belangrijke video’s opgenomen. Het gaat je stap voor stap kennis en inzichten bieden in wat nu precies het vertrouwen zo diep heeft geschaad, maar ook in hoe je op een prettige wijze samen verder kan zonder dat de ene partner zich verstikt voelt, omdat de ander de neiging naar controle niet kan bedwingen. En belangrijker nog; Het echte vertrouwen in een toekomst samen terugkeert. De informatie die ik deel in de drie video’s maken de weg vrij naar een relatie vol wederzijds respect en het overkomen van trauma na overspel. Als je samen verder wilt na overspel, dan is het goed aandacht te besteden aan de pijnlijke wond. Hoewel we er naar neigen het voorval of de vreselijke fase of ontdekking te vergeten en doorgaan te gaan met ons leven, blijven we op die wijze pleisters plakken, zonder dat de wond echt geneest.

Voor wie is deze videoreeks? o.a.;

  • Voor als jij en je partner verder willen na overspel, maar het vertrouwen stuk is
  • Voor als je moeite hebt je partner opnieuw te vertrouwen
  • Voor als je als partner controle drang hebt en dit stress brengt bij jullie beiden
  • Voor als er een aantrekken en afstoten relatie is ontstaan met degene waarmee het overspel plaatsvond
  • Voor als de affaire meer was dan lust en er liefdesverdriet is ontstaan door het verbreken ervan en dit tot een vertrouwensbreuk heeft geleid bij je partner
  • Voor als partners pogen het overspel achter zich te laten en het vertrouwen en de verbinding terug willen, maar niet weten hoe.

Ik help jullie graag verder. Zoals ik honderden mannen en vrouwen heb bijstaan in een soort gelijke situatie als waar jij je nu in bevindt met jouw partner. Wantrouwen is slopend. Onzekerheid brengt veel stress. Het wordt tijd voor helderheid en meer rust.

Na het downloaden van de video’s ontvang je deze direct in je inbox. 

Bestel de video reeks, Weer Vertrouwen na Overspel

 

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel behoefte aan een consult?

Denk jij er de laatste tijd vaker over na om uit elkaar te gaan? Vooral omdat het vertrouwen in je partner totaal ontbreekt? Of voel je dat er iets moet gebeuren om een breuk te voorkomen? Om vele redenen stellen we scheiden zo lang mogelijk uit. Denk aan eventuele kinderen, een gezamenlijke thuis, vele gemaakte herinneringen en banden die we hebben opgebouwd met vrienden en bekenden. Scheiden is ingrijpend. Voor jou en voor je partner. ‘En beslissing als scheiden is zondemeer het begin van een grote verandering.’ Soms kan het zeer de moeite waard zijn om het vertrouwen in elkaar te herstellen. Maar waar begin je? Een telefonisch consult of een relatie analyse geeft in een korte tijd veel inzicht in de vraag; Hoe nu verder?

Telefonisch consult & E support Marieke Proper Boek een online relatie analyse

Verliefd op een ander? Staat de verliefdheid het vertrouwen in de weg? Lukt het jou niet om de ander los te laten? Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn voor jou, zowel als voor je partner. Je partner kan hierdoor zijn zelfvertrouwen verliezen en jij kan het vertrouwen in de toekomst van de relatie verliezen als je sterke gevoelens hebt voor iemand anders.

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel en burn-out. Relatieproblemen zijn heftig en leggen een enorme druk op partners, door samen te werken brengen we direct meer rust en perspectief. Partners voelen zich alleen staan met hun probleem. Door mijn betrokkenheid ontstaat er verbinding tussen beiden. Een aantal koppels en individuen begeleid ik jaarlijks persoonlijk met High End begeleiding.  

Vele honderden begeleid ik met online programma’s,  online sessies (individueel of als stel) of met losse sessies in de praktijk. Ik help hen door één van de moeilijkste perioden van hun leven. Vaak is het lastig om een keuze te maken voor de toekomst, is het vertrouwen stuk, de aantrekkingskracht weg, is er liefdesverdriet van een verbroken affaire en/of zorgen de vragen over de toekomst voor heel veel stress. Ik heb honderden koppels en individuen succesvol bijgestaan. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot mijn kennis, kunde en adviezen helpt mensen enorm om spoedig meer helderheid te ervaren. Naast mijn werk als coach en therapeut ben ik o.a. auteur de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. En heb ik als online ondernemer vele video’s voor je klaarstaan op mijn website en YouTube kanaal.’

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This