Relatie crisis? Vreemdgaan? Help, zit ik in de overgang? Mijn hormonen zijn uit balans?

Ineens in een relatie crisis of vreemdgaan? Help, zit ik in de overgang?

Partners raken samen in de problemen als ze niet in staat blijken (daadwerkelijke) problemen die zijn ontstaan samen op te lossen. Als partners verder willen (na overspel) of ondanks een relatiecrisis, dan is dat een moedige beslissing, alleen weten partners dan nog niet meteen Hoe het tij te keren.  Ben je mede door de overgang in relatieproblemen beland? Voel je een onweerstaanbare drang om seks te hebben met iemand anders dan je partner? Of weerhoud de angst van de afname van progesteron je een destructieve relatie te beëindigen? Als je jezelf/of je partner soms niet meer herkent door hormoonschommelingen of een disbalans dan is het extra belangrijk om deze video te bekijken!

Relatie crisis?

Wanneer spreek je eigenlijk van relatieproblemen? Als er een situatie ontstaat binnen een liefdesrelatie waardoor partners zich een langere periode ongelukkig en/of gestrest voelen in het contact met de ander. Of als er een acute crisis achtige situatie is ontstaan waar partners niet (meer) tot oplossingen kunnen komen samen, voor problemen die hen zijn overkomen en/of zijn veroorzaakt door één of beiden. Partners raken doorgaans in de problemen als één of beiden gaat vluchten voor de situatie, of weigert te communiceren. Weigert écht naar de ander te luisteren. Maar je kunt ook in relatieproblemen raken onder invloed van de hormoonschommelingen.

Wanneer je meerdere van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, zou het kunnen zijn dat je je bevindt in de overgangsfase of menopauze. En is het raadzaam om een hormoon analyse sessie te boeken met Marieken van der Leest om vast te stellen of/en in welke mate de (pre) menopauze bij jou speelt. En hoe je weer meer jezelf kunt worden.

Ben je tussen de 35/40 en 60 jaar? En heb je last van bijvoorbeeld:

 • stemmingswisselingen
 • gespannen/gejaagd gevoel
 • concentratie problemen?
 • ongeïnteresseerdheid?
 • slaapproblemen?
 • neerslachtigheid/ niet gelukkig voelen?
 • geen zin in seks(met eigen partner)?
 • geen zin meer om te zorgen voor iedereen?
 • Last van vermoeidheid?
 • paniekaanvallen of angstig gevoel?
 • huilbuien?
 • minder zelfwaardering?

Een online Hormoon analyse sessie met Marieken van der Leest

Marieken van der Leest

Marieken van der Leest

Het is voor je 50/52ste niet zo gemakkelijk om via een bloedonderzoek te analyseren of je in de overgang bent. Zeker niet als je nog heel regelmatig menstrueert. De schommelingen in hormonen maken dat uitslag van een bloedonderzoek het ene moment kan uitwijzen dat je Oestrogeen laag is, maar het volgende moment laat de uitslag een reguliere oestrogeen spiegel zien. Marieken van der Leest kan aan de hand van een vragenlijst nagaan hoever jij in het overgangsproces zit en jou helpen jezelf en je gevoelens, verlangens en emoties beter te leren begrijpen. Daarnaast helpt ze je met handvatten om het overgangsproces soepeler te doorlopen.

Boek hier jouw Hormoon Analyse Sessie

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel of een relatiecrisis ben ik een aantal samenwerkingen aangegaan o.a. met Marieken van der Leest. Door mijn ervaring kan ik veel delen over de complexe mix van problemen die ontstaan door overspel en hoe je aan relatieproblemen kunt werken. De overgang is niet mijn expertise. Maar ik weet wel heel veel van hormonen en hoe deze uit balans kunnen raken door stress & vermoeidheidsklachten klachten of door depressie doordat je je lange tijd niet begrepen voelt en/of het niet kunnen loslaten van die ander  (als overspel een obsessie lijkt te zijn geworden of het vertrouwen stuk blijkt te zijn). Als je door een diepe crisis gaat met elkaar dan is expertise op het gebied van relatieproblemen van groot belang om een grote chaos te voorkomen. Je kunt in dat geval een expert inschakelen. Om mijn aanbod te vergroten en de mannen en vrouwen die bij mij komen nog beter te kunnen helpen is het van belang geweest om andere goede experts aan te sluiten waar jij op korte termijn een online sessie mee kunt hebben, zodat je spoedig duidelijkheid hebt. Vandaar deze samenwerking. Als auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2 ontvang ik ontelbare mails van partners die in precies dezelfde onzekerheid zitten als jij. Velen van hen waren in de leeftijdscategorie 35-55. Juist ook vanaf dat moment veranderen je hormonen als vrouw enorm. In hoeverre speelt de overgang een rol bij het Vreemdgaan? Mede doordat ik die vraag wilde beantwoorden voor jou ben ik een samenwerking aangegaan met Marieken van der Leest (specialist in overgang hormonen). Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een online sessie te boeken met mij. Vul voor jouw vragen aan mij of aan onze hormoonexpert gerust het contactformulier in.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This