Mijn vrouw wil niet in relatietherapie!

Dit artikel is geschreven voor jou. Je hecht waarde aan je relatie en/of je gezin, anders was je niet op dit artikel gestuit. Je hecht niet alleen waarde aan de familiebanden maar ook aan jullie thuis en alles wat jullie samen hebben opgebouwd. Je ziet een toekomst voor je, maar voelt aan alles dat je vrouw steeds verder bij je wegglipt. Misschien heeft ze zich al langer afgesloten binnen de relatie. Dit kan komen door overspel, burn-out klachten, overgangsklachten en/of communicatieproblemen. Misschien leven jullie al langer langs elkaar heen door een verschil in levensstijl. Of heb je het enorm pijnlijke bericht gekregen dat je vrouw verliefd is op een ander. Hoe het ook zij, je bent op deze pagina terecht gekomen, omdat jij graag aan jullie relatie wilt werken, maar je vrouw niet in relatietherapie wil. Ik vertel je de 3 dingen die je wel kunt doen.

Heeft jouw vrouw gevoelens voor iemand anders en wil zij daarom niet in relatietherapie? Dan is het raadzaam om mijn videoreeks ‘Verliefd op een ander’ te downloaden.

Relatietherapeut Marieke Proper deelt 3 dingen die je kunt doen als je vrouw niet in relatietherapie wil.

Mijn vrouw wil niet in relatietherapie / relatie therapeut Marieke Proper

 

 

 

 

 

In dit artikel bespreek ik 3 dingen met je die jij kunt doen als je vrouw niet in relatietherapie wilt. Eerst zal ik mijzelf kort voorstellen. Ik ben Marieke Proper, auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel en relatietherapeut gespecialiseerd in overspel en burn-out. Ik heb diverse boeken geschreven en honderden mannen en vrouwen online en in mijn praktijk in het Gooi geholpen om elkaar terug te vinden na een relatie crisis, ook ervaren ze na deze samenwerking meer vertrouwen, meer levenslust en ontspanning. het lezen van dit artikel behoefte aan een online 1-1 consult? Klik dan hier.

Mijn vrouw wil niet in relatietherapie en het 1e wat jij dan kan doen

Als je vrouw er niet aan toe is om samen met jou in relatie therapie te gaan, dan kan je dat een machteloos gevoel geven. Hoe komen jullie dan uit deze crisis? Kan een vraag zijn die je jezelf stelt. Je hebt voor je gevoel al veel geprobeerd en geanalyseerd en beseft je dat jullie hier niet zonder hulp uitkomen. Je hebt zaken proberen te veranderen, vertelt over je gevoelens en haar vertelt hoe belangrijk zij en jullie gezin voor je zijn.

Echter is Relatietherapie alleen effectief en zinvol als beide partners volledig achter het gegeven staan en in de juiste fasen zitten voor therapie. Tot die tijd kan je putten uit andere opties die jou (en ook jullie) verder helpen. Je kan zelf helderheid krijgen over je eigen behoeftes in de relatie en je zelfvertrouwen stevig opbouwen. Er zijn vast dingen die jij aan jezelf wilt verbeteren? Misschien wil je fitter worden? Of beter leren luisteren? Weer beter slapen en minder stress ervaren?

Ik heb in de afgelopen jaren ontelbare mannen en vrouwen bij mij gehad zonder hun partner, die wel degelijk stappen maakten in hun relatie. Doordat ze zelf beter in hun vel kwamen te zitten, rustiger werden en meer geduld krijgen waren ze ook in staat anders naar hun relatie te kijken. Partners die zelf stappen nemen en hulp zoeken komen sterker uit een relatie crisis. Vergaren kennis en handvatten waar ze de rest van hun relatie baat bij hebben.

Wat levert een relatie analyse jou op?

Het 2e wat jij kunt doen als je vrouw niet in relatie therapie wilt

Als het Vertrouwen stuk is door Overspel, dan kan dat een reden zijn dat jouw vrouw niet in relatie therapie wil. Ze is nog boos en er niet aan toe om aan de relatie te bouwen. Ze heeft meer tijd nodig om het trauma van het overspel te verwerken. Als dit een onderwerp is van ruzie en conflict en controle drang dan is het begrijpelijk dat jij in therapie wilt en je vrouw niet.

Jij wilt wat je haar en jullie gezin hebt aangedaan zo snel mogelijk herstellen en zij zit nog in een rouwproces en speelt in gedachten nog de films van het overspel af. Of terwijl, jullie hebben beiden hulp nodig, maar op een ander gebied. Zij bij het verwerken van het bedrog en het terugkrijgen van het vertrouwen en jij zal op jouw beurt weer een balans moeten vinden tussen laten zien dat je betrouwbaar bent en daarmee niet je complete vrijheid in leveren.

Overspel is heel erg ingrijpend. Soms zijn er eerst gesprekken over impact van het overspel nodig en kan je daarna pas in relatietherapie. Koppels die dit meemaken en samen verder willen komen vaak eerst een periode apart van elkaar, om vervolgens samen te komen. Wil jij meer weten over vormen van therapie om jullie hierbij te helpen?

Gesprekken los van elkaar Online of in de praktijk, lees meer.
online relatie coaching, compleet stappenplan

online relatie coaching, met video’s en een compleet stappenplan

Het 3e wat je kunt doen als je vrouw niet in relatietherapie wil

Sommige mensen hebben geen goede ervaringen met therapeuten of zijn gewoon geen praters. Die zien daar niets in. Dat zijn autodidacten. Mensen die zichzelf liever dingen aanleren. Doeners. Aanpakkers. Mensen die zeggen; geef mij maar een plan, dan voer ik het uit en dan ontdekken we wel wat er veranderd. Doorgaans zien we ook andere belemmeringen om naar therapeuten te gaan. We schamen ons dat we het niet zelf kunnen oplossen.

Vanuit de jaren ervaring heb ik een Online programma ontwikkeld. Met wekelijkse video’s en een kant en klaar stappenplan. Je kunt vandaag nog aan de slag. Mensen die starten met dit online programma hebben ook een lijntje met mij. Ze mogen mij mailen of een app sturen, we kunnen tussentijds met elkaar bellen, of ze komen alsnog een keer langs in de praktijd, maar ze doen het overgrote deel, het liefst los van elkaar vanuit huis en bespreken wekelijks met elkaar de inzichten. Dit programma heeft al velen uit een crisis geholpen.

Ik heb een video voor je opgenomen en vertel je graag meer over het online coaching programma.

Bonus

Lucht je hart! Het helpt. Soms is de drempel om je hart te luchten zo groot. Daarmee sla je alles op in jezelf. Dat is ongezond en brengt je niet dichter bij de oplossing. Zoek een persoon waar jij je hart kunt luchten. Waar jouw verhaal veilig is. Je mag jouw verhaal mailen naar mij. Ik lees al mijn mails zelf. Er zit geen office dame die mijn mails leest, omdat de verhalen die ik ontvang veel te persoonlijk zijn. Ik besteed andere zaken uit als administratie en marketing. Mijn mails daar ga ik uiterst vertrouwelijk mee om. Warme Groet Marieke Proper.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Neem mij in vertrouwen en lucht je hart

Pin It on Pinterest

Share This