🔐

rijkdom in je relatie

Online werken aan je relatie na overspel, met een online stappenplan om er samen beter uit te komen

Inhoud

De laatste maand van dit jaar geeft je de kans om te reflecteren en vooruit te kijken

Online werken aan je relatie na overspel, met een online stappenplan om er samen beter uit te komen

Toen ik mij ook als online therapeut ging specialiseren in overspel wist ik heel veel dingen niet. Ik was een groentje op het gebied van online werken en had onderschat hoe groot de taboe was die er op het onderwerp zat. maar ook hoe uitdagend het was om de mensen te bereiken die op mijn hulp zaten te wachten.
Ik had ook geen online beoordelingen van klanten, geen 5 sterren en in 2016 nog absoluut geen bestseller geschreven. Mijn eerste boek Hulp In Zicht, Hoe waardevol ook, had nauwelijks lezers.

Wat Maakt dat Relatie Therapeut Marieke Proper, online mensen begeleid die aan hun relatie willen werken?

Ik werkte als coach en therapeut in het bedrijfsleven, ik werkte met advocaten en bankdirecteurs. In de praktijk was ik gewend om uren te maken voor tarieven die nauwelijks haalbaar waren voor particulieren. Naast de praktijk startte ik in 2016 toch met mijn platform om particulieren de kans te bieden om online aan relatieproblemen te werken. Al was het onderwerp zo beladen en zagen mensen mijn berichten vol schaamte voorbij komen. Ik koos ervoor te investeren in Social media en ervoor op te staan om het onderwerp Overspel bespreekbaar te maken online. Dat deed ik vanuit mijn hart en niet vanuit een winstoogpunt. En het gekke is, als ik daar nu op terug kijk, dat ik nooit moeite heb gehad om aan online klanten te komen.

Schaamte en wanneer heeft het nog zin om te investeren en Online aan je relatie te werken?

Natuurlijk had ik wel eens twijfels als: “Durven mensen mijn programma’s of boeken wel aan te schaffen? Maar 10 duizend mensen kochten mijn boeken en honderden mijn video programma’s in mijn online winkel. En de maand erop weer. En weer. Ik heb ontelbare telefonische consulten gedaan.
Mijn prijs voor mijn duurste online programma staat gelijk met een dubbele sessie met mij in de praktijk. EUR 570 euro,- Ik wilde online veel waarde bieden voor mensen die geen 7 sessies kunnen bekostigen, maar wel resultaat willen halen en echt aan de slag willen en aan hun relatie willen werken. Dus heeft het Online Relatie coaching programma van 7 weken, diverse keren een flinke update ondergaan. Ik heb sinds 2016 veel geleerd over hoe ik mensen huis het beste kan bijstaan in een hele ingewikkelde situatie als samen verder willen gaan na Overspel.

Wat is de motivatie voor mensen om met Marieke Proper samen te werken?

Ik deel veel kennis. Vooral via mijn gratis videoreeks Verliefd op een ander komen mensen met mij in contact. Deelnemers zijn enorm dankbaar voor de herkenning en informatie die ze helemaal gratis krijgen. Internet is wat dat betreft echt een fantastisch medium. Deze waardering maakt Online werken ook leuk en ik straal geaardheid en enthousiasme uit, samen met kennis. Dat wordt gezien en geeft mij voldoening. Dit zorgt ervoor dat ook de resultaten die mensen met mijn online Programma behalen steeds beter worden. Ik trek met mijn kennis en persoonlijkheid mensen aan die het belangrijk vinden om een goed leven te leven. Mensen die niet de verkeerde afslag willen nemen.
Mensen kenden mij, mensen wilden met me werken. Dit maakt me ook selectief. Ik ging niet zomaar mijn tijd aan iedereen geven. Maar alleen aan mensen die echt in zichzelf en elkaar willen investeren.

Overleeft iedere relatie overspel? Heeft Online werken aan je relatie zin?

Verdergaan met je partner na overspel is echt complex. Dat vereist betrokken deelnemers en een bewezen stappenplan. Met een hele integrale aanpak. Er spelen zoveel factoren mee. Als partners die het in de kern belangrijk vinden om hun gezin bij elkaar te houden is er een basis om vanuit te gaan bouwen. Vertrouwen in mij als therapeut en in mijn ervaring, leren anders om te gaan met stress, verdriet de ruimte durven geven, maar ook de communicatie naar een volgend niveau brengen om meer diepgang te ervaren samen. Goed voor jezelf en elkaar leren zorgen. Ga zo maar door.
Doordat er steeds meer gemotiveerde partners thuis Online aan hun relatie gingen werken, kreeg ik steeds meer klanten die echt succes behaalden met mijn programma’s en raakte ik er ook steeds meer van overtuigd dat mijn aanpak voor veel partners werkt. In die zin is het echt een samenwerking tussen mij en de koppels die starten met het programma. Online aan je relatie werken doet niet perse onder aan een consult in de praktijk bij ons. Het heeft zelfs een aantal voordelen; als de anonimiteit waar je voor kan kiezen en dat het gemotiveerde zelfsturende deelnemers aantrekt. Maar het scheelt ook reistijd en je bespaard kosten.

Door Overspel ontstaat een situatie waarin partners zich enorm alleen voelen, hoe terecht is dat?

Deze week sprak ik een deelnemer die zei: ‘Als ik jou niet online was tegengekomen, waren we uit elkaar gegaan. Ik voelde mij toen zo alleen en machteloos.’

Zo’n opmerking maakt het alle investeringen waard, want Online Relatie coaching programma’s ontwikkelen was de eerste jaren eigenlijk vooral investeren en vertrouwen houden.

Ik gun iedereen in een eenzame periode vlak na het ontdekken van Overspel een ontdekking zoals mijn klant deed. iemand vinden die je verder helpt. Hoop geeft, je bij de hand pakt en op afstand de juiste hulp kan bieden in een enorm uitdagende periode voor partners. Het vertrouwen is onder je voeten weggeslagen en dan heb je echt houvast nodig. Zodat je niet eindeloos in cirkels met elkaar hoeft rond te blijven draaien. Elkaar verwijten blijft maken of steeds verder uit elkaar groeit. Er mag dat stap voor stap een plan gemaakt worden om uiteindelijk ook de aantrekkingskracht te laten terugkeren. Dat is soms een langer proces. Zeker als bijvoorbeeld de vrouw verliefd is op een ander of er nog geen keuze is gemaakt na overspel.
  Dat je elkaar kunt terugvinden, ook als één van de twee verliefd is geworden op iemand anders lijkt voor sommige partners haast onmogelijk voor te stellen;
✔️ Je bent niet de enige die dit overkomt..
✔️ Er zijn veel koppels die verder willen na overspel

✔️ je hoeft niet naar een relatietherapeut als je dat liever niet wilt.

100% investeren in jouw relatie dat kan vanuit huis.
En weer 100% jezelf zijn in de relatie is ook van groot belang.
Een situatie waarin partners geconfronteerd worden met Overspel vraagt om eerlijk in de spiegel te kijken. Wat investeer jij tot nu toe in je relatie? Is dat genoeg? Waar mag jij meer je grenzen aangeven? Of meer gaan staan voor wie jij bent?  Maar ook voor wat je belangrijk vindt en voor datgene waar je aan hebt gebouwd. Als je een mooi gezin hebt en een fijn thuis. Dan is dat de moeite waard om in te investeren.

This is where the magic happens!

Een investering in jouw relatie betaald zich altijd uit!

PS; Wil jij jouw verhaal delen? Zodat ik kan kijken of ik jou kan bijstaan in deze complexe periode?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en de tekst 'PIP'
7RUjTW Vd3q
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven