🔐

rijkdom in je relatie

Verliefd op een Ander – Verslaafd aan Liefde

Inhoud

Verliefd op een Ander – Verslaafd aan Liefde!

Verliefd op een Ander - Verslaafd aan Liefde!

Dit artikel is voor jouw als je;

  • verliefd bent op een ander, terwijl je in een vaste relatie zit.
  • constant de behoefte voelt om vreemd te gaan – te jagen
  • Een innerlijke onrust ervaart en constant weg wilt
  • Twijfelt over je huidige relatie
  • Geen mogelijkheden meer ziet om je relatie nieuw leven in te blazen

– LET OP! Dit artikel kan confronterend zijn!

Veel van mijn klanten ervaren een constante drang om bij iemand anders te zijn.  In hun hoofd maken ze plannen om vreemd te gaan. Onderzoeken ze mogelijkheden om tijd vrij te maken voor zichzelf, zodat hun gedrag niet opvalt en ze kunnen genieten van de aandacht, intimiteit en het bijzijn van de ander. Geheimen, schuldgevoelens, excuses en nieuwe afspraken maken wisselen elkaar af om het te kunnen blijven doen met iemand anders en maar geen keuze te hoeven maken over de eigen relatie.

De pijn van het gemis dat je ervaart binnen de relatie los je extern op. Het verliefde gevoel voeden, weigeren om aan het werkelijke probleem te werken, zorgt ervoor dat er een cirkel in stand gehouden wordt. Door het verliefde gevoel en de drang om vreemd te gaan te voeden, voed je ook de verslaving. Klanten hebben er veel voor over om hun gedrag (het vreemdgaan) te kunnen voortzetten en nemen heel veel risico’s. Ze zetten hun hele leven op het spel en kunnen hun partner veel pijn doen. Vertrouwen wordt geschaad en partners trekken zich meer en meer terug uit de relatie.

Ben jij verliefd op een ander?

Een verliefdheid brengt allerlei geluks-hormonen op gang. Er is eigenlijk niets lekkerder dan een verliefd gevoel. Knuffelhormonen worden door het HART aangemaakt. We wanen ons in een zevende hemel als we verliefd zijn. Verliefdheid zorgt er ook voor dat we tot veel meer in staat zijn. We kunnen alles aan. Het is dus ook een perfecte pleister voor een slecht huwelijk. Een huwelijk waaraan het ontbreekt aan warmte, vertrouwen, begrip, intimiteit en/of werkelijke aandacht voor elkaar. Mensen die zich niet begrepen voelen gaan op een gegeven moment vreemd.

Alvast 2 Redenen waarom mensen Verliefd op een ander worden en of Verslaafd raken aan liefde

Sommige mensen hebben een sterke Behoefte aan afwisseling; Afwisseling is het kruid van het leven. Dat excuus wordt soms gebruikt door degenen die vreemdgaan. Maar eigenlijk is dit ook iets van moeder natuur. Zodra de seksuele interesse voor de huidige partner afneemt (vaak na voortplanting en of langdurig samenzijn) ligt bij deze mensen overspel op de loer. Ze willen zich opnieuw binden en hebben behoefte aan een nieuw avontuur en een romantische partner met meer gemeenschappelijke interesses. Ze hebben behoefte aan nieuwe prikkelende conversaties en gedeelde activiteiten waaraan de partner niet kan of wil deelnemen.

Sommige hebben Problemen met het gevoel van eigenwaarde; Mensen met problemen met het gevoel van eigenwaarde, zoals ouder worden of problemen met het ideale lichaam, kunnen de behoefte hebben om het gevoel te hebben dat ze gewild zijn en begeert te worden door anderen. Het betekent niet dat ze seks met anderen moeten hebben, maar ze brengen zichzelf in situaties waarin ze de aandacht krijgen waar ze naar hunkeren, ten koste van hun relatie. Ze kunnen flirten en anderen ertoe brengen te geloven dat ze beschikbaar zijn om aandacht te krijgen.

Flirten zelf wordt door sommige partners gezien als vreemdgaan. Maar laten we eerlijk zijn, het feit dat iemand anders je seksueel wil hebben, geeft een enorme boost, zo niet op zijn minst tijdelijk, aan iemands zelfrespect. Deze vorm van aandacht, die voorkomt uit een gebrek aan eigenwaarde kan verslavend werken. Maar lost het onderliggende probleem niet op. 

Maar er zijn veel meer redenen (maar liefst 15) waarom mensen overspel plegen. Redenen die zeker niet altijd met seks te maken hebben.

Download dan nu mijn 5-delige video ‘Verliefd op een ander’ en kom erachter wat er speelt.

Ik heb 5 video’s voor je opgenomen. Die je direct gratis kunt downloaden. Je komt erachter wat het effect is van de verliefdheid op jezelf. Maar ook wat de reden is dat je hiervoor openstaat. Zeker als je twijfelt over je relatie is dit absoluut het kijken waard! Ik Marieke Proper, werk als relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis binnen relaties. Ik help jaarlijks 1000den mensen die met overspel situaties te maken krijgen. Zowel partners als mensen die verliefd worden.

Ben jij verliefd op een ander? Wil jij de verslaving aan vreemdgaan stoppen? En een werkelijke keuze maken voor geluk?

Graag help ik je verder. Stuur mij je verhaal en we kunnen een afspraak maken voor een telefonisch consult of een afspraak bij mij in de praktijk. Daarnaast help ik mensen online met mijn online relatie coaching programma van 7 weken verder na overspel. De voordelen van online relatie coaching heb ik hier voor je op een rij gezet.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven