Mijn vrouw wil scheiden, wat moet ik nu? 3 praktische adviezen voor jou als man in deze situatie.

Er is bijna niets erger dan onzekerheid over je relatie. Als je vrouw je heeft vertelt dat ze wil scheiden, dan wankelt plots het fundament van je leven, je thuis. Voordat ik 3 praktische adviezen voor jou als man in deze situatie met je ga delen, vertel ik kort iets over mezelf, maar ook over de mogelijke oorzaken waardoor je vrouw twijfels heeft gekregen over relatie. Ik, Marieke Proper werk als relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis. In dit artikel, maar ook de velen video’s (YouTube) en met mijn boeken help ik velen duizenden mensen door een relatiecrisis.

Voor ik 3 praktische adviezen met je deel, zal ik eerst de mogelijke oorzaken dat je vrouw wilt scheiden delen;

  • Overspel, gevoelens voor een ander zijn redenen voor vrouwen om te willen scheiden.
  • Zij voelt zich gevoelsmatig niet begrepen. (wat zorgt voor een sterk verminderde seksuele aantrekkingskracht)
  • Een totaal andere achtergrond/ opleidingsniveau /cultuur speelt parten en kan een reden zijn voor een vrouw om te willen scheiden.
  • uiteenlopende interesses en doelen in het leven, een groot verschil over welke richting je op wilt kan een aanvankelijk vuur doen doven.

Als je vrouw wilt scheiden doordat ze gevoelens heeft voor iemand anders, dan kan de gratis videoreeks Verliefd op een ander je veel inzicht geven in de situatie waarin je beland op het moment dat je gevoelens krijgt voor iemand anders.

3 praktische adviezen voor als de gedachten; Mijn vrouw wil scheiden, je bezighoudt.

Omdat de gevoelswereld complex is, kan het zijn dat je gebaad bent bij wat praktische en toepasbare adviezen. Emoties zijn heftig als er onzekerheid over het voortbestaan van je relatie ontstaat en je vrouw zelfs aangeeft te willen scheiden. Soms kan het enorm helpen om je verhaal te doen bij een onafhankelijke relatietherapeut. Dat kan bijvoorbeeld in een telefonisch consult van een uur.  Het kan zijn dat je slecht slaapt door allerlei piekergedachten. Langdurige onzekerheid en stress hebben een effect op je functioneren, waardoor het zelfs een negatief effect op je werk kan hebben. Ik zal je dus voorzien van adviezen gericht speciaal voor jou, als voor je relatie.

Advies 1, kom achter de werkelijke oorzaak

Een vrouw die wil scheiden kan zeer terughoudend zijn in het delen van haar gedachten. Dat maakt het soms lastig om achter de werkelijke oorzaak te komen van de reden om te willen scheiden. Het kan helpen om hulp in te schakelen door een consult te boeken met een relatietherapeut. Ik heb met regelmaat partners om beurten aan de telefoon en dat helpt hen thuis de communicatie naar elkaar meer te openen. Hoe lastig ook, het is van belang om een manier te vinden om meer met elkaar te praten over de oorzaak.

Wellicht voel jij je nu machteloos of in paniek doordat je niet weet wat je kunt doen. Het is belangrijk om de juiste vragen te gaan stellen. Dit helpt ook jouw vrouw om haar gedachten te ordenen. Ook voor haar is dit een hele verwarrende en pijnlijke fase. Niemand trouwt met de gedachten om op een dag te scheiden. Toegeven dat je niet meer verliefd bent is enorm lastig. Daar is heel veel aan vooraf gegaan. Het is aan jou om de werkelijke oorzaak te achterhalen. Zeker als je poogt een scheiding af te wenden.

Eventueel met hulp van een professional. ((Een telefonisch consult kan veel inzicht bieden en jullie helpen open te worden naar elkaar. Dit kan ook een goed moment zijn om een therapeut te bezoeken samen en de communicatie te verbeteren. Voor de opties mail mij gerust info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een Whats-app bericht 0031-6-23549844 Marieke Proper ))

Mijn vrouw wil scheiden, telefonisch consult relatietherapeut

telefonisch consult relatietherapeut

Advies 2, Zorg voor jezelf

Als je vrouw wilt scheiden dan ontstaat er een stressvolle en onzekere situatie. Op dat moment maak je lichaam zogenaamde stresshormonen aan. Je spreekt dan ook wel van de overleefstand en leeft op cortisol en adrenaline. Een relatiecrisis zet partners beiden in de overleefmodus. Ook jouw vrouw staat in de overleefstand.

Als je langdurig stresshormonen aanmaakt kan je zelfs overspannen raken. Of in een depressie raken. Het is van groot belang om goed voor jezelf te gaan zorgen. Eet gezond en vermijd het drinken van alcohol. Maak wandelingen in de natuur. Neem een bad. Probeer tijd alleen door te brengen en te wennen aan de stilte. Juist nu is zorgen voor jezelf belangrijk.

Zeker als jullie kinderen hebben, een bedrijf en/of andere grote verantwoordelijkheden is het belangrijk om zelf overeind te blijven. Mijn online relatie coaching programma van 7 weken helpt partners door een relatie crisis en/of verder na overspel.

Naast communicatie en verbinding herstellen, vormen vitaliteit, voor jezelf zorgen, grenzen en behoeftes aangeven een belangrijk onderdeel van het online relatie coaching programma. Het is van groot belang om uit de overleefmodus te stappen. Alleen dan word je weer aantrekkelijk voor de ander. Maar belangrijker nog, keert je zelfvertrouwen terug. 

Advies 3, stel grenzen

Grenzen stellen is één van de belangrijkste dingen in deze periode. Ik heb een LIVE video Grenzen stellen en behoeftes aangeven voor je klaar staan en help je jouw grenzen vanaf vandaag beter te stellen. Zeker als je uiteindelijk alsnog besluit om samen verder te gaan is dit een hele belangrijke video. Maar ook als een scheiding wel wordt ingezet is het van belang dat je onderzoekt waar jouw behoeftes liggen voor de toekomst.

Ik help je daar graag bij. Ook mijn online relatie coaching programma start met het stellen van Grenzen en dat is niet voor niets. Een relatie tussen twee mensen is gebaad bij duidelijkheid. Als een ander jouw grenzen niet respecteert dan is het belangrijk dat je weet wat je kunt doen. Alleen vanuit het respecteren van elkaars grenzen ontstaat respect. Het is van belang dat je jouw grenzen helder hebt voordat je ze communiceert.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

grenzen aangeven

Heb je behoefte aan om meer te lezen over relatie onderwerpen. Wil je ook een artikel lezen dat ik schreef over twijfels binnen de relatie?

Marieke Proper

Pin It on Pinterest

Share This