🔐

rijkdom in je relatie

Hij begrijpt mij niet

Inhoud

”Mannen komen van MARS.”Het blijft een MAN.”Typisch Mannen.”Hij is net zijn VADER.’

‘Hij begrijpt mij niet!’ Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat hij jou wel gaat begrijpen???

Als we het gevoel hebben dat we niet begrepen worden doen we vaak één ding AUTOMATISCH.

We gaan onszelf verantwoorden, verdedigen, we komen met allerlei redenen waarom we iets bedoelen zoals we het bedoelen of gaan relativeren en denken vervolgens al snel; laat maar – slaan dicht en nemen gevoelsmatig afstand en blijven gefrustreerd achter.

Toch geloof ik dat het heel goed mogelijk is dat jouw man jou (iets) beter kan gaan begrijpen.

Zelfs als jullie op dit moment gevoelsmatig in een andere wereld lijken te leven.

Het zal misschien niet 1,2,3 de meest empathische man ter wereld worden, maar hij zal stappen maken.

Er zijn echter wel 2 zaken belangrijk.

# De wil om jou beter te begrijpen moet aanwezig zijn.
(dit kun je simpelweg vragen)

# Dat je duidelijk kunt uitleggen waarom het voor jou belangrijk is dat jullie elkaar beter gaan begrijpen.
(wat doet het nu met je dat jouw partner jouw gevoelens niet begrijpt? En hoe ziet jouw wereld eruit als hij jou beter begrijpt)

Als je een GO hebt op deze twee belangrijke punten dan is het eigenlijk vanaf dat moment niet zo ingewikkeld.

Wat maakt het dan toch zo lastig?

Als we ons lange tijd niet begrepen hebben gevoeld raken we snel verstrikt in onze emoties en kunnen we vervolgens niet goed meer uit onze woorden komen of ontaarden we in een brok boosheid.

Om dit te voorkomen zet ik even 3 belangrijke dingen voor je op een rij!

Welk gevoel heb je op dit moment?
Hoe kan hij je helpen?
En wat wil je hier uiteindelijk mee bereiken?

Ik geef je ter verduidelijking een voorbeeld.

Veel mannen blijken te snurken. Ik heb meerdere vrouwelijke klanten met snurkende mannen. Vrouwen die kampen met slaapproblemen, vanwege de geluiden waar ze ‘s nachts van wakker liggen. De geluiden zijn niet alleen het probleem. Je ligt er wakker van en raakt oververmoeid, waardoor je met minder energie de dag start en dit weer een effect heeft op hoe jij reageert op alles om je heen. Je kunt gewoon minder hebben als je slecht slaapt.

Je voelt je op dit moment dus vermoeid, geïrriteerd, niet begrepen en misschien zelfs radeloos!!!

Hoe kan hij je helpen?

Wellicht zijn er dingen die hij kan doen of laten om het snurken te verhelpen. Denk aan alcohol, gewicht verliezen of naar een specialist. De meeste mannen van de vrouwen die ik in mijn praktijk heb gesproken stonden hier AMPER voor open trouwens. Al deze zaken vragen een verandering van HEM en dat stuit juist vaak op een enorme weerstand. Hij ervaart JOUW probleem ineens als het ZIJNE, terwijl hij prima slaapt.

Lastig, maar wellicht herkenbaar. We verzanden op deze momenten heel vaak in argumenteren. We zouden het hem het liefste gaan opleggen!

In plaats van zelf te komen met OPLOSSINGEN vraag ik je nu iets heel anders te doen.

En uitsluitend te VRAGEN hoe hij je hierbij zou kunnen helpen, zonder iets in te vullen. Ik weet dat dit lastig is en hij zal wellicht niet 1,2,3 met super oplossingen komen, maar ik stel voor dat je hem de ruimte geeft en langer dan vijf minuten, wellicht zelfs een aantal dagen om dit op hem in te laten werken.

Het enige dat jij ter afsluiting van het gesprek doet is duidelijk maken hoe jij je voelt en dat je zijn hulp nodig hebt.

Een man wil namelijk zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog graag een HELDENROL vervullen. Hij wil de oplossing zijn! Geef hem dus een kans.

Vervolgens geef je aan wat je heel graag zou willen bereiken samen.

Denk hier goed over na voor je het gesprek aangaat. Je spreekt uitsluitend je wens voor de toekomst uit. Niet hetgeen wat je wilt dat hij doet, maar wat jij graag zou willen.

Fit opstaan.
Minder geïrriteerd zijn.
Vol energie de dag door gaan.
etc.

Ik garandeer je dat jullie hele andere gesprekken gaan krijgen. En dat hij jou stap voor stap beter gaat begrijpen, ondanks dat er misschien niet meteen een oplossing is, ontstaat er wel begrip en krijgt hij de gelegenheid om mee te gaan denken.

Liefs Marieke
relatie expert

PS: Wil je thuis, anoniem, met of zonder je partner werken aan zaken als zelfliefde, communicatie, vertrouwen, loslaten en grenzen aangeven?

Speciaal voor jou heb ik een prachtig werkboek en 7 persoonlijk video’s opgenomen – waarmee je direct aan de slag kunt.

Ik leer je in 7 weken jouw relatie met jezelf en je partner compleet transformeren. Ik leer je alles over het uiten van je behoeften, grenzen stellen en het terugbrengen van de verbinding. Stap voor stap!

Is het intensief? Nee, de meeste veranderingen zullen organisch gaan plaatsvinden zodra je over de kennis beschikt. Soms help ik je om zaken beter los te kunnen laten en een andere keer is het wel belangrijk om echt iets te doen.

Alleen deze maand kun je het complete programma aanschaffen voor slechts EURO 97,- daarna is de prijs 397,-
Zeg hiermee definitief gedag tegen een eenzame relatie en gun je zelf de vrijheid die je kunt voelen in verbinding met de ander.

Meer info lees je hier

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven