🔐

rijkdom in je relatie

Mijn vrouw wijst mij af in bed. Stel haar deze 3 vragen.

Inhoud

Geen behoefte aan intiem zijn met eigen man of vrouw
Geen behoefte aan intiem zijn met eigen man of vrouw

Als de gedachten; ‘Mijn vrouw wijst mij af in bed door je hoofd speelt, dan kan je dat behoorlijk onzeker maken.

Afwijzing maakt ons onzeker. We zoeken naar houvast. Intiem zijn geeft ons het gevoel dat we in contact zijn met de ander en dit versterkt de verbinding. Zeker mannen halen een sterke mate van vertrouwen uit intimiteit. Als een vrouw je plots gaat afwijzen dan kan het zijn dat er meer speelt. In dit artikel deel ik 3 vragen met je die je haar kunt stellen. Ik Marieke Proper, ben Relatietherapeut en gespecialiseerd in Overspel & Burn-out. Als een vrouw gevoelens heeft voor iemand anders, dan kan ze zich lastig openstellen en geven aan haar eigen man. We zien bij zogenoemde overspelsituatie in bijna alle gevallen dat vrouwen zich op intiem gebied afsluiten en terugtrekken. Naar mate de onzekerheid voortduurt kunnen vrouwen ook tekenen van overspannenheid gaan vertonen, als piekeren , slecht slapen of een kort lontje. Heb jij een sterk gevoel dat jouw vrouw gevoelens heeft voor iemand anders, zit ze veel op haar telefoon en trekt ze zich terug? Dan raad ik je aan mijn gratis videoreeks Verliefd op een ander te downloaden voor meer inzichten en handvatten.

In het artikel; Mijn vrouw wijst mij af in bed. Stel haar deze 3 vragen. Geef ik je een aantal raadzame tips.

We gaan een aantal zaken uitsluiten in dit artikel. Het allerbelangrijkste is om uit te sluiten of er een ander in het spel is. Als er iemand anders is die het hart van jouw vrouw op hol heeft gebracht, dan is het heel verklaarbaar dat jouw vrouw je afwijst in bed. Jouw intuïtie heeft je allang om zaken gewezen, als jouw vrouw gevoelens heeft voor een ander en zij jou om die reden afwijst in bed. Ik een aantal video’s opgenomen die je verder kunnen helpen. Speciaal voor als je diep van binnen allang weet dat jouw vrouw gevoelens heeft voor een ander.

3 video’s & Handvatten voor als jouw vrouw gevoelens heeft voor een ander en jou afwijst in bed
Mijn vrouw wijst mij af in bed
Mijn vrouw wijst mij af in bed

Welke 3 vragen stel jij je vrouw als ze jou afwijst in bed?

Vrouwen wijzen een man om verschillende redenen af. Gevoelens voor een ander kan een hele goede reden zijn voor afwijzing in bed. Maar er zijn nog andere oorzaken om te onderzoeken. Als je langdurig geen intimiteit hebt met elkaar, dan dreig je in een soort broer zus relatie te belanden. Mannen kunnen daar gefrustreerd en onzeker van worden. Soms kunnen behoeftes enorm verschillen. Ook verschillende levensfases doen de behoefte aan intimiteit afnemen. Daarnaast kunnen lichamelijke klachten ervoor zorgen dat een vrouw geen polonaise aan haar lijf wilt. Als jouw vrouw gezond is. Niet vol in de overgang zit en geen gevoelens heeft voor iemand anders, dan is het belangrijk dat je haar 3 vragen gaat stellen.

De 1e vraag die je stelt wanneer jouw vrouw je afwijst in bed

Vaak leggen we de focus op de afwijzing en op het gevoel van gemis. We willen praten over wat er aan de hand is. Dit levert ons echter heel weinig informatie op waar we iets mee kunnen. Het is van belang dat je een vraag stelt die veel informatie gaat opleveren. En dat je haar laat uitpraten. Val haar dus niet in de reden. Ga niet in de aanval. En voel je niet aangevallen. Ook niet als ze in het antwoord klaagt over jou! Dat is echt heel belangrijk. Anders ga je alle belangrijke informatie missen. Op een moment dat de timing daarvoor rijp is stel je haar de simpele vraag; Hoe gaat het eigenlijk écht met je? Stel dat ze introvert is en je ‘afscheept’ met een simpele goed. Dan is het belangrijk dat je haar vertelt dat je soms iets aan haar signaleert. Dat je het gevoel hebt dat ze ergens stress van heeft en dat je heel graag wilt weten; Hoe gaat het nu eigenlijk écht met jou? 

relatie loopt niet lekker
relatie loopt niet lekker

De 2e vraag die je stelt wanneer jouw vrouw je afwijst in bed

De tweede vraag die je stelt als de gedachten mijn vrouw wijst mij af in bed door je hoofd speelt heeft alles te maken met veiligheid. Voelt jouw vrouw zich veilig bij jou? Laat je haar doorgaans uitpraten? Of ben jij veelal aan het woord? Kan ze haar verhaal en gevoelens bij jou goed kwijt? Stel jij je empathisch op? De tweede vraag die je haar kunt stellen gaat jou inzicht geven in je eigen gedrag. Ik zal je niet langer in spanning laten en de vraag met je delen die jij je vrouw kan stellen als zij jou afwijst in bed. ‘Zijn er momenten dat jij je onveilig voelt in mijn omgeving? En kan je mij daar voorbeelden van geven?’ Is de vraag die je haar kan stellen. Het is een vraag die om kwetsbaarheid en durf vraagt. Het incasseren van het antwoord kan heel confronterend zijn. Stel dat ze voorbeelden of momenten gaat benoemen. Wat doet dat dan met jou? Poog goed te luisteren. Zie wat het met haar doet om dit te delen. Lucht het haar op? Voelt ze zich gezien? Kan je haar vastpakken, je excuses aanbieden? Als jouw wijze van communiceren je vrouw een onveilig gevoel geeft, dan kan jij baat hebben bij een relatie-analyse. Je komt zo tot de kern van de oorzaak van jouw gedrag. Het helpt je om in een uur tijd zaken duidelijk te krijgen.

De 3e vraag die je stelt wanneer jouw vrouw je afwijst in bed

Als een vrouw je afwijst in bed dan kan het zijn dat ze zich niet veilig voelt, dat ze onzeker is over haar lichaam of dat ze sterke gevoelens heeft voor iemand anders. In sommige gevallen hebben vrouwen een laag libido vanwege bijv. het gebruik van de pil of door bepaalde hormonale disbalans. Denk aan de fase na een bevalling, dat je dient te herstellen van alle hormonen van de zwangerschap. Of tijdens en na een burn-out, wanneer je langdurig onder hevige stress hebt gestaan. Het is goed om samen te praten over de oorzaak, maar het is ook van belang om niet te veel druk uit te oefenen of er een hele grote ‘zaak’ van te maken. Soms werkt dat enorm averechts. Je wilt graag weer gezien en bemind worden. Weten dat de ander van je houdt en je wilt graag de verbinding terug. Dat is heel begrijpelijk. Als jouw vrouw je constant afwijst en dit duurt jaren voort dan kan het wel eens zijn dat jouw zelfvertrouwen een behoorlijke knauw heeft gekregen. Je kan zelfs aandacht gaan zoeken bij anderen. Merk je dat je je zelf aangetrokken bent gaan voelen tot bijv. een collega dan kan dit snel uitmonden in een affaire. Als een huwelijks seksloos is, dan proberen stellen wel eens de vraag te stellen; Wat zou je vinden van een open relatie?  Als jullie uitgekomen zijn op die vraag dan is het raadzaam om voordien een afspraak te maken bij een relatietherapeut om dit heel goed door te spreken. Ik heb velen stellen bij mij gehad die achteraf enorm spijt hadden van de beslissing om een open relatie te starten, terwijl het thuis al niet zo lekker liep. Een open relatie is doorgaans niet de beste keuze voor het hervinden van de intimiteit.

Heb jij na het lezen behoefte aan online relatie coaching? Of een online of live 1-1 gesprek met een Marieke Proper? Wil jij graag met je partner in relatietherapie?

 

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven