🔐

rijkdom in je relatie

Mijn vrouw heeft een ander. Wat moet ik doen?

Inhoud

Mijn vrouw heeft een ander. Wat moet ik doen?

Als je hebt ontdekt dat je vrouw overspel pleegt gaat er van alles door je hoofd. De fundatie wordt als het ware onder je voeten weggeslagen. Boosheid, teleurstelling (soms ook in jezelf) en machteloosheid spelen parten. In overspel situaties kijken we vaak vanuit een dader/slachtoffer perspectief. Ik probeer met deze blog zeker wat nuance in die oeroude perceptie te brengen. De ervaring leert namelijk dat er veel zaken aan vooraf gaan waar beide partners een rol in hebben gespeeld. Dat maakt beide partners ook een onderdeel van de oplossing, Als jouw relatie verbeteren het doel is, dan is het goed om naar de oorzaak van het overspel te kijken. Pas als beide partners hun aandeel aanvaarden kan het gekrenkte ego en de pijn plaatsmaken voor het aanbrengen van verbeteringen in de relatie. Zeker als jullie een jong gezin hebben dan is een scheiding voorkomen in veel gevallen wenselijk.

Ik krijg in mijn praktijk in Naarden geregeld mannen over de vloer met slaapproblemen, die ernstige stressklachten ervaren en kilo’s afvallen omdat ze in een situatie zijn beland als deze. Ze willen hun relatie heel graag redden en hebben hier veel voor over. Gaan over grenzen, normen en waarden om het gezin maar niet te verliezen. Ten koste van zichzelf.

Meestal lijkt hun vrouw kil en afstandelijk gedrag te vertonen. Ook te kampen met stressklachten als chronische vermoeidheid, een kort lontje (ook naar de kinderen) en op andere momenten weer opgewektheid en de wereld aan te kunnen.

Eerlijke gesprekken tussen de partners vinden in sommige gevallen plaats, maar in de meeste gevallen wordt er juist veel verzwegen. Dat is pijnlijk en tegelijkertijd wakkert dit de boosheid aan. De bedrogen partner wil het hele verhaal. Wil weten hoeveel en hoe vaak hij is voorgelogen en wat er aan fysiek contact is geweest en over welke periode. Hoe moeilijk ook. De bedrogen partner heeft behoefte aan een kloppend verhaal. Helaas kosten de eindeloze gesprekken over de waarheid vaak meer energie dan ze opleveren aan informatie. De kaken worden stevig op elkaar gehouden, veel wordt ontkent en dan als beide partners uitgeput zijn en moegestreden word ik gebeld.

Velen malen heb ik mij afgevraagd waarom mensen zo laat aan de bel trekken. Schaamte, schuldgevoelens, maar ook het gevoel het zelf te willen kunnen oplossen zijn redenen. De vuile was niet buiten willen hangen. Het gevoel dat alleen jullie zoiets overkomt en het dus heel graag stil willen houden speelt ook een rol. Maatschappelijke verantwoording, naar ouders en schoonouders.

Maar wat doe je dan wel? Ik heb  een hele reeks video’s opgenomen die je kunt downloaden op mijn homepagina www.rijkdominjerelatie.nl ze zorgen ervoor dat je beter gaat begrijpen wat er gebeurd als iemand verliefd wordt op een ander en waarom dit gevoel niet zomaar overgaat. Maar ook wat je zelf binnen je eigen relatie zou kunnen doen als je de oorzaak van het overspel wilt aanpakken. Ik heb ook twee romans geschreven die je veel inzichten kunnen brengen. Van mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel zijn er inmiddels 10.000 verkocht.

We denken wel eens dat praten het beste is dat we kunnen doen in een dergelijke situatie. Alleen draaien partners vaak in cirkels om de waarheid heen. Het is aan jullie om uit te vinden wat de werkelijke reden is dat jullie dit is overkomen.

Doorgaans overkomt dit 2 type vrouwen.

Het eerste type vrouw heeft een dominante partner en een hele traditionele rolverdeling. Verbaal is de partner vaak sterker en de vrouw doet veel om conflicten te vermijden, wat lijdt tot meer conflicten (soms ook met fysiek geweld), omdat de partner wordt ervaren als niet authentiek. Wat klopt. De vrouw loopt namelijk constant op haar tenen en durft zichzelf niet te laten zien. Deze vrouw stelt zich afhankelijk op en is bang haar zekerheid te verliezen en zal koste wat kost het gehele verhaal voor zich houden. Uit angst voor de gevolgen. Het heeft dan ook weinig zin om van de zoektocht naar de waarheid een grote prioriteit te maken. Deze partners vinden vaak aandacht bij een ander . Ze gaan soms zelfs vreemd uit wraak. Er wordt toch niet naar hun geluisterd. Hun partner doet vooral zijn eigen ding en plaatst zichzelf voorop en gaat in veel opzichten voorbij aan de behoeftes van zijn vrouw. Als deze vrouw verliefd wordt op een man die haar uit laat praten, die haar in haar vrouw zijn stimuleert en haar juist tot assertiever gedrag aanspoort kan deze verliefdheid wel eens langdurig aanhouden.

Het tweede type vrouw zit juist in een gelijkwaardige relatie met een empathische partner.

Toch zal ook hier in de relatie het e.e.a. uit balans zijn. Zo zal er toch een te traditionele rolverdeling zijn voor deze vrouw. Waarschijnlijk vanwege kleine kinderen. Deze vrouw mist speelruimte voor zichzelf. Ze verveelt zich en voelt zich maar weinig onafhankelijk, terwijl ze veel vrijheid nodig heeft. Deze vrouw zou zich veel meer kunnen ontwikkelen in werkzaamheden en haar seksuele energie juist goed elders kunnen inzetten en zo creatieve dingen kunnen creëren. Verantwoordelijkheden en taken beter verdelen en je focus verleggen kan deze relatie, ook na overspel, een hele goede kans geven. Deze vrouw heeft juist meer ruimte nodig, maar mag ook meer verantwoordelijkheden op zich gaan nemen. Ze stelt zich te afhankelijk op. Misschien werken deze partners samen of werkt de vrouw niet of nauwelijks. Is soms ook te veel gaan drinken, of eten. Deze vrouw zou zichzelf een plezier doen door zich veel meer te ontwikkelen. Het beste in zichzelf naar boven te halen op creatief gebied.

Nu is het ook mogelijk dat er een combinatie van deze twee type vrouwen ontstaat. onafhankelijkheid speelt bij beide vrouwen een sleutelrol naar meer levensgeluk. Uiteraard zijn er nog andere denkbare scenario’s mogelijk.

(je kunt het woord Vrouw en man verwisselen waar jij merkt dat dit voor jullie andersom van toepassing is, of in gevallen van relaties tussen twee mannen of vrouwen. )

Heb jij het gevoel dat het voor jullie nog niet te laat is? Dat er nog veel is om voor te vechten? Dat jij jullie gezin en alles wat jullie hebben opgebouwd samen niet kwijt wilt, dan kan je je verhaal mailen en zal ik snel reageren. We kunnen in een volgende stap een telefonische intake inplannen. (een telefonische intake niet kosteloos. Ik heb veel gratis producten, waaronder video’s en besloten facebook groepen met uitzendingen.) 

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven