🔐

rijkdom in je relatie

Hoe een affaire vergeven?

Vergeven affaire lastig, verdriet staat vertrouwen in de weg

Inhoud

Hoe kan je een affaire vergeven?

Het uitkomen van een Affaire brengt boosheid en verdriet. De weg naar vergeven is hobbelig met up’s & downs. Emotioneel Herstel & Genezing zijn mogelijk, met de juiste inzichten en handvatten. Relatietherapeut Marieke Proper, oprichtster van het online platform rijkdominjerelatie.nl helpt met remote en High End begeleiding koppels verder na overspel.

ontrouw ontdekt verliefd affaire vreemdgaanJouw partner vergeven als hij of zij stelselmatig vreemdgaat of een affaire heeft is lastiger dan wanneer dit éénmalig is.

In de praktijk bij Marieke komen koppels die éénmalig overspel meemaken, maar ook koppels waarvan er één van beide partners al jaren een affaire blijkt te hebben. Stelselmatig vreemdgaan of een jarenlange affaire hebben blijkt begrijpelijk lastiger te vergeven, dan wanneer iemand tijdens een avond uit een keer heeft gezoend met een vreemde. Er is veel verschil in het soorten ontrouw.

Verliefdheid of een langdurige affaire vergeven? Kan dat?

Vergeven blijkt een stuk lastiger als verliefdheid een rol speelt of er sprake van een langdurige affaire is. Je hebt dan te maken met allerlei emoties en voelt je enorm onzeker en bedrogen. Vooral deze onzekerheid zet jou als partner in de overleefstand. Er spelen zich verschillende films af in jouw gedachten, van momenten samen, waar jouw partner ook in zijn gedachten, of fysiek bij een ander is geweest. Dat maakt vergeven lastiger,

Van boosheid en verdriet naar vergeven: Emotioneel Herstel en Genezing

Het navigeren door de stormachtige zeeën van onzekerheid na ontrouw behoort ongetwijfeld tot de moeilijkste ervaringen die partners samen kunnen doorstaan. De onthulling van een affaire roept een stortvloed aan emoties op—verdriet, woede, verwarring, en vaak een diep gevoel van verraad. Maar zelfs de meest turbulente wateren vinden uiteindelijk rust. Voor koppels die vastbesloten zijn samen de storm te doorstaan, biedt vergeving een reddingsboei, waarbij communicatie dient als het kompas dat hen leidt naar kalmer water en herstel.

Hoe verder; Als overspel je overkomt?

In het webinar ‘Als overspel je overkomt’ beantwoorden we jouw belangrijkste vragen. En de vraag; Hoe nu verder? Vreemdgaan maakt grote impact op jou en op je partner. Als overspel jou overkomt doordat je verliefd bent geworden op iemand anders of bedrogen bent door jouw partner, dan staat jouw wereld en die van je partner op z’n kop. Marieke Proper helpt een uur lang orde scheppen in deze chaos en deelt ervaringen vanuit de honderden gesprekken met koppels die exact hetzelfde hebben doorgemaakt.

Hoe schaf ik mijn ticket aan voor dit Webinar?

Ook als je er niet live bij aanwezig kunt zijn krijg je na afloop direct toegang tot de uitzending. Je mag vooraf eventuele vragen inzenden via het onderstaande contactformulier, deze gaat Marieke beantwoorden tijdens de live uitzending.

Check de datum en schaf nu jouw WEBINAR ticket aan

Communicatie: Het Begin van Herstel en vergeven

Open, eerlijke en kwetsbare communicatie is cruciaal in de nasleep van een affaire. Het creëren van een veilige omgeving waarin beide partners zich gehoord en gerespecteerd voelen, vormt de eerste stap naar genezing. Het erkennen van de pijn en het delen van gevoelens zonder oordeel of beschuldiging, legt de basis voor dit proces.

Hoe Schuld en Schaamte vergeven in de weg staat

Schuld en schaamte zijn krachtige obstakels op het pad naar herstel. Het is essentieel om deze emoties het hoofd te bieden, zowel voor de ontrouwe partner, die mogelijk worstelt met zelfverwijt, als voor de gekwetste partner, die deze emoties waarneemt en zich mogelijk wendt tot scepsis. Het is belangrijk om te erkennen dat deze gevoelens normaal zijn, maar ze mogen niet overheersen.

Het Pad naar Vergeven na een affaire

Vergeving is een reis die tijd, geduld en toewijding vereist van beide partners. Het is een proces dat niet alleen gericht is op het overwinnen van de affaire zelf, maar ook op het herbouwen van vertrouwen en het samen werken aan een gezamenlijke toekomst.

Wat kan relatietherapeut Marieke Proper betekenen om het vertrouwen na Overspel te herstellen?

Als je drie mensen de vraag stelt; wat is een belangrijk ingrediënt van een goede relatie? Zal minstens één van hen het woord vertrouwen noemen. Natuurlijk zijn seksuele aantrekkingskracht, verbinding, begrip en waardering ook belangrijk. Maar zonder vertrouwen voelen we ons onveilig. En staan we in de overleefstand. Dat geeft stress en is ongezond voor onszelf en onze relatie.

Hoe krijg ik mijn vertrouwen ooit weer terug?

Aanvankelijke boosheid en onbegrip, maken tijdens de remote & High End begeleiding van Marieke Proper plaats voor meer begrip van de situatie en empathie. Als het lukt om te begrijpen waarom we een bepaalde partner aantrekken, ons bepaalde situatries overkomen en wij verantwoordelijkheid voor ons leven kunnen nemen, dan is vergeven dichterbij. Dat is veel gevraagd van partners in rouw.

Bestel de videoreeks Vertrouwen herstellen na overspel

Voor wie is deze videoreeks? o.a.;

  • Voor als jij en je partner verder willen na overspel, maar vergeven niet lukt.
  • Voor als je moeite hebt je partner opnieuw te vertrouwen
  • Voor als je als partner controle drang hebt na een affaire
  • voor als het verdriet in hevigheid aanwezig blijft
  • Voor als partners pogen het overspel achter zich te laten en het vertrouwen en de verbinding terug willen, maar niet weten hoe.
Bestel de video reeks, Weer Vertrouwen na Overspel

Slotgedachten

De weg van affaire naar vergeving is een pad dat moed, openheid en bereidheid tot inzet van beide partners vereist. Door de storm navigeren met communicatie als kompas, en geleid door de inzichten en ondersteuning van Marieke Proper, kunnen koppels een fundament leggen voor een diepere verbinding en een rijker relatieleven. “Rijkdom in je relatie” gaat niet alleen over het navigeren door de goede tijden, maar ook over het vinden van kracht en groei in de uitdagingen. Met de juiste middelen en ondersteuning is emotioneel herstel en vergeving niet alleen mogelijk, maar kan het de weg vrijmaken voor een liefdevollere en hechtere toekomst samen.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

gerelateerd artikel

Bezoek RijkdominjeRelatie.nl voor meer informatie over hoe de online producten en video’s van Marieke Proper jou kunnen helpen op je reis naar herstel.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven