Het is een verhaal zo oud als de tijd, maar met moderne wendingen: de verborgen affaire met collega op de werkvloer, waarbij ten minste een van de betrokkenen een partner thuis heeft. Deze complexe web van emoties en geheimen kan een diepgaande impact hebben op persoonlijke levens, carrières, en de algemene sfeer op de werkvloer. In dit blog verkennen we de nuances van zo’n affaire, de uitdagingen waarmee de betrokkenen worden geconfronteerd, en de essentiële rol van professionele begeleiding door experts zoals Marieke Proper van Rijkdominjerelatie.nl.

Verliefd op een Collega?

Als vreemdgaan niet alleen op lust is gebaseerd, maar er zijn ook gevoelens in het spel, je bent zelfs verliefd. Jullie hebben een diepe band en een succesvolle werkrelatie, dan kan je wel wat hulp gebruiken. Meld je dan kostenloos aan voor de juiste tips en informatie. We hebben 5 video’s voor je klaarstaan. De videoreeks Verliefd op een ander kan je geheel kosteloos en vrijblijvend downloaden. Check altijd even je spambox, je ontvangt direct video 1 & 2 en morgen al video 4 & 5.

Het ontstaan van verboden liefde op de werkvloer

Affaires op het werk ontstaan niet in een vacuüm. De lange uren en gemeenschappelijke doelen kunnen mensen dichter bij elkaar brengen, vaak op manieren die ze niet hadden verwacht of gewenst. Wanneer ten minste een van de betrokkenen een partner thuis heeft, wordt de affaire een wirwar van geheimen en leugens, waarbij de grenzen tussen professioneel en persoonlijk vervagen.

De impact van de affaire

Een buitenechtelijke affaire met een collega op de werkvloer kan verwoestende gevolgen hebben. Niet alleen voor de persoonlijke relaties van de betrokkenen, maar ook voor hun collega’s en het algemene werkklimaat. Een uitgekomen affaire kan leiden tot ongemak, verstoring van de teamdynamiek, en zelfs tot juridische complicaties afhankelijk van het bedrijfsbeleid en de lokale wetgeving. Als de affaire is uitgekomen moet of besluit 9 van de 10 keer, minimaal 1 van de 2 een andere functie te zoeken.

Afscheid nemen van de uitgekomen affaire

Als je afscheid moet nemen van de uitgekomen affaire dan is de kans groot dat je te maken hebt met Verborgen Liefdesverdriet. Of terwijl. Verdriet dat je niet deelt met anderen, omdat het simpelweg voor de buitenwereld niet bestaat of jij er anderen niet mee wilt belasten. Tranen die blijven stromen door gemis van iemand waarmee je nooit een relatie had mogen beginnen, simpelweg, omdat je al een partner hebt. Een hele ingewikkelde heftige emotie die voortkomt vanuit het verbreken van de relatie met jouw collega.

Navigeren door het mijnenveld

Een uitgekomen affaire zet alle betrokkenen onder intense druk. De partner thuis wordt geconfronteerd met gevoelens van verraad en verdriet, terwijl de betrokken collega’s moeten navigeren door de complexiteit van hun acties en de gevolgen daarvan voor hun professionele en persoonlijke leven. Het is een periode van intense introspectie en besluitvorming.

De rol van professionele begeleiding

In dergelijke turbulente tijden kan professionele begeleiding onmisbaar zijn. Relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel van Rijkdominjerelatie.nl biedt gespecialiseerde ondersteuning voor stellen en individuen die worstelen met de gevolgen van een affaire. Met een focus op het helen van relaties en het bevorderen van begrip en communicatie, helpt Marieke stellen om door de storm te navigeren en te werken aan een toekomst, of dat nu samen of apart is.

Uitgekomen affaire met een collega leid tot crisis

‘In een wereld die plotseling op zijn kop staat door overspel, wil ik, Marieke Proper, je een hart onder de riem steken. Het is een tijd waarin alles wat eens vast stond, wankelt; je toekomst, je gevoel van verbondenheid, en zelfs hoe jij en je partner deze storm beleven. Maar laat me je iets vertellen: je staat er niet alleen voor.’ Marieke Proper heeft  7-delige videolessen Samen Sterker na overspel opgenomen, voor partners die midden in een crisis verkeren door uitgekomen overspel. Alle ervaringen en kennis van de duizenden gesprekken met koppels zijn gebundeld in deze videolessen om partners spoedig door de crisis fase heen te begeleiden.

Schaf de videoreeks Samen Sterker na Overspel aan voor slechts 277,-.
Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Herstel en vernieuwing met Marieke Proper

Het pad naar herstel na een affaire is zelden rechtlijnig. Het vereist tijd, geduld, en vaak de hulp van een ervaren therapeut. Voor stellen die bereid zijn om aan hun relatie te werken, kan begeleiding door Marieke Proper een cruciale stap zijn naar vergeving, herstel, en uiteindelijk vernieuwing van hun relatie.

Conclusie

Een geheime affaire op de werkvloer, vooral wanneer deze een buitenechtelijke dimensie heeft, is een complexe kwestie die verstrekkende gevolgen kan hebben. Voor diegenen die zich in het midden van zo’n situatie bevinden, biedt Marieke Proper van Rijkdominjerelatie.nl een professionele en empathische begeleiding om de weg vooruit te vinden. Het is mogelijk om uit de schaduw van een affaire te stappen en te werken aan een toekomst vol begrip, respect, en liefde.

Relatietherapie met Marieke Proper

Met haar exclusieve online programma’s, incl. 1-1 en koppelsessies, heeft ze al honderden stellen en individuen succesvol begeleid en ondersteund, waaronder high-end cliënten die haar aanpak zeer waarderen. Haar benadering focust op aandacht voor de persoon en de situatie, een unieke methode die ver afstaat van de standaard aanpak. Bij Marieke gaat het niet om het aantal uren, maar om de kwaliteit en de resultaten. Het verwerkingsproces en de heling van de ziel vereisen meer dan enkele afspraken in een traditionele praktijk. Haar aanpak is speciaal ontworpen voor de drukbezette professional die te midden van een relationele crisis verkeert,

Contact

Direct contact opnemen? Graag maken we een afspraak voor een online intake of stemmen we samen af welk online programma past bij jullie uitdaging. Mail naar info@rijkdominjerelatie.nl of Stuur een Whatsapp. Voor meer informatie over de begeleiding die Marieke Proper biedt, kunt u haar website bezoeken op Rijkdominjerelatie.nl.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerde artikelen over arbeidsrechten, wanneer een relatie met een collega een rol speelt.

Pin It on Pinterest

Share This