Wat als je droomt van iemand anders?

Je wordt ‘s ochtends enigszins verward en misschien zelfs teleurgesteld wakker naast je eigen partner. Zojuist had je intense gedroomd, Je beseft je plots je droomt van iemand anders! Je wil het liefste meteen terug naar die droom en sluit je ogen. Maar helaas. Hij of zij is vertrokken. De gedachten aan de beelden en gevoelens uit de droom blijven hangen. Deze persoon betekent meer voor je dan je durft toe te geven aan je eigen partner, wat nu?

Als jij je sterk aangetrokken voelt tot iemand anders dan jouw partner en jij zelfs gevoelens hebt ontwikkeld voor diegene dan is het raadzaam om mijn 5-delige videoreeks Verliefd op een ander te downloaden. Je krijgt inzichten, handvatten en ik bied je een perspectief in deze ingewikkelde periode.

Ik ben Marieke Proper, auteur & relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel en burn-out. Er komen wel dagelijks mensen bij mij die dagdromen van iemand anders dan hun eigen partner, en waarbij de aantrekkingskracht met diegene zo sterk is dat ze ook ‘s nachts dromen van intimiteit met die ander.

Wanneer aantrekkingskracht zo sterk is dat je zelfs ‘s nachts over iemand droomt. Wat zegt dat?

Als je ‘s nachts van iemand anders droomt, dan je eigen partner, dan zegt dat iets over je eigen relatie. Je investeert momenteel waarschijnlijk onvoldoende in elkaar en bent met je aandacht gericht op een ander. De nachts is een reflectie van de dag. Als je gedachten gedurende de dag naar iemand anders uit gaan. En je besteed langdurig overdag aandacht aan die persoon, dan neem je diegene mee in je onderbewuste. Misschien twijfel je zelfs over het maken van een Keuze bij overspel(?!)

Jouw onderbewuste stuurt je dromen aan. Als je overdag veel aandacht besteed aan iemand anders dan je partner, in gedachten, of werkelijk, dan loopt je eigen relatie gevaar. Probeer je maar eens in te beelden dat je tijdens je werk constant met je privéleven bezig bent. Dan gaat dat ten koste van je productiviteit op je werk. Wat ik wil aangeven, je kunt je aandacht maar één keer uitgeven. Als je die aandacht constant richt op iemand anders dan je partner, dan heeft die vroeg of laat een effect op je relatie. Maar zeker ook al op je dromen.

droomt van iemand anders

dromen van iemand anders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wil je met je vaste relatie?

Het is een belangrijke vraag om jezelf te stellen als je ‘s nachts droomt van iemand anders en overdags bezig bent met diegene en niet met je eigen partner. Ook jouw partner verdiend iemand die aandacht voor hem of haar heeft. Je wilt diegene vast en zeker geen pijn en verdriet doen. Misschien die je er alles aan om je gevoelens verborgen te houden voor je partner, maar dan nog zal hij of zij de werkelijke verbinding missen.

Door de gevoelens voor de ander ben je waarschijnlijk gaan twijfelen over de relatie met je eigen partner en misschien is dat wel iets dat je hebt laten merken. Misschien heb je zelfs aangegeven dat je niet meer gelukkig bent. Er zijn allerlei redenen waarom mensen vreemdgaan en misschien heb jij bij je partner één van die redenen genoemd waarom je niet gelukkig bent momenteel.  Waarschijnlijk hebben jullie veel opgebouwd samen, als een gezin, een gezamenlijk thuis, vrienden en familie. Een heel bedrijfje gerund jaren lang. Dat geef je niet zomaar op. Maar wat als er geen aantrekkingskracht meer is? En je dit wel voelt voor iemand anders? 

Het kan zijn dat je de relatie met die ander al meerdere keren hebt geprobeerd te verbreken, maar dat de aantrekkingskracht gewoon heel sterk blijft. Sommige ervaren zelfs heftig liefdesverdriet als ze de relatie met hun minnaar of minnares verbreken. Raken al depressief bij de gedachten! Allemaal hele herkenbare dingen voor mensen die mijn praktijk bezoeken of contact opnemen voor telefonische of online support.

Hoe het ook zij. Als jij droomt van iemand anders dan je partner en je overdags denkt aan diegene, dan heeft het een bepaalde impact op onze relatie. Van de twijfels krijgen mensen stress en het kan zelfs tot overspannenheid leiden. Als je verliefd bent op een ander dan zet dit je wereld op z’n kop. Heel vaak ontstaat er een enorme chaos in het leven van de mensen die dit overkomt als de verliefdheid uitkomt.

Telefonische/online relatie analyse analyse

Telefonische/online relatie analyse analyse

Wil jij weten wat deze dromen je willen vertellen over je huidige relatie?

Als je droomt over iemand anders, kan zinvol zijn om je eigen relatie eens goed onder de loep te nemen. Ook je gevoelens over de relatie met de ander eens te bespreken met iemand die compleet onafhankelijk t.o.v. jouw situatie.

Je kunt een telefonische of online relatie analyse boeken. Een sessie van een uur waarin je allerlei inzichten krijgt over de situatie waar je in zit en een stappenplan om mee verder te kunnen. Je kan Marieke Proper bij vragen over producten en diensten altijd een WhatsApp sturen + of mailen

Wat levert een Relatie Analyse je op?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This