Waarom Gaat Mijn Partner Vreemd?

Het is een van de meest verwoestende en verwarrende vragen die je jezelf kunt stellen: “Waarom gaat mijn vrouw vreemd?” Marieke Proper relatietherapeut en oprichter van het platform rijkdominjerelatie.nl ziet vaak stellen die worstelen met deze pijnlijke realiteit. Het is belangrijk om te begrijpen dat overspel een complexe zaak is met vele lagen. Laten we deze lagen samen ontrafelen, zodat we kunnen begrijpen wat er mogelijk mis is gegaan en hoe je kunt beginnen met het helen van je relatie.

De Diepere Redenen Achter vreemdgaan

1. Gebrek aan Emotionele Verbinding
Een van de meest voorkomende redenen voor overspel is een gebrek aan emotionele verbinding. Mensen hebben van nature behoefte aan aandacht, liefde en begrip. Als deze behoeften niet worden vervuld binnen de relatie, kunnen ze elders gezocht worden. Het is niet altijd een bewuste keuze, maar eerder een reactie op een gevoel van leegte of verwaarlozing.

2. Onopgeloste Conflicten
Onopgeloste conflicten kunnen een relatie ernstig ondermijnen. Wanneer partners niet effectief kunnen communiceren en hun problemen niet kunnen oplossen, kan dit leiden tot frustratie en afstand. Deze spanningen kunnen een voedingsbodem creëren voor ontrouw, als een manier om aan de stress en negatieve emoties te ontsnappen.

3. Gebrek aan Intimiteit
Fysieke en emotionele intimiteit zijn cruciaal voor een gezonde relatie. Een gebrek aan intimiteit kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en afwijzing. Dit kan partners ertoe aanzetten om buiten de relatie naar vervulling te zoeken.

4. Verveling en Routine
Soms kan de sleur van het dagelijks leven een relatie saai en voorspelbaar maken. Partners kunnen zich gevangen voelen in een monotone routine, wat kan leiden tot een zoektocht naar spanning en avontuur buiten de relatie.

5. Ontevredenheid met Zichzelf
Soms heeft ontrouw meer te maken met de persoonlijke problemen van de overspelige partner dan met de relatie zelf. Ontevredenheid over zichzelf, een laag zelfbeeld of een midlifecrisis kunnen iemand ertoe aanzetten om vreemd te gaan, in een poging om hun eigenwaarde te bevestigen of te ontsnappen aan hun eigen onzekerheden.

Hoe Kun Je Omgaan met Ontrouw?
Het ontdekken van ontrouw is buitengewoon pijnlijk, maar het is mogelijk om samen verder te gaan en zelfs een sterkere relatie op te bouwen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

Wat te doen als jij je afvraagt; waarom gaat mijn vrouw vreemd

1. Communicatie
Open en eerlijke communicatie is essentieel. Dit kan moeilijk zijn, vooral als de emoties hoog oplopen, maar het is belangrijk om te praten over wat er is gebeurd en waarom. Beide partners moeten bereid zijn om te luisteren en te begrijpen, zonder meteen te oordelen.

2. Vergeving
Vergeving is een proces dat tijd kost. Het betekent niet dat je de daad goedkeurt, maar het is een stap naar genezing en vooruitgang. Het is belangrijk om te werken aan vergeving, zowel voor jezelf als voor je partner.

3. Herstellen van Vertrouwen
Vertrouwen herstellen is een van de moeilijkste onderdelen van het proces. Het vergt consistentie, eerlijkheid en transparantie van beide partners. Dit kan inhouden dat je bereid bent om open te zijn over je activiteiten en communicatie, om zo langzaam maar zeker het vertrouwen weer op te bouwen.

4. Therapie en Ondersteuning
Het kan zeer nuttig zijn om hulp te zoeken bij een professional. Relatietherapie biedt een veilige ruimte om de onderliggende problemen aan te pakken en te werken aan het herstel van je relatie. Een therapeut kan jullie begeleiden bij het ontwikkelen van betere communicatievaardigheden, het oplossen van conflicten en het opnieuw opbouwen van vertrouwen.

Jouw Relatie 2.0: Een Nieuw Begin

Marieke Proper biedt een speciaal programma aan om stellen te helpen die te maken hebben gehad met ontrouw. Ons “Jouw Relatie 2.0” programma is ontworpen om jullie te ondersteunen bij het heropbouwen van jullie relatie op een gezonde, liefdevolle basis.

Waarom gaat mijn vrouw vreemd

Jouw Relatie 2.0

In het programma focussen we op:

Communicatievaardigheden: Leren hoe je open en eerlijk kunt communiceren zonder te veroordelen.
Emotionele Verbinding: Technieken om een diepere emotionele band te creëren en te onderhouden.
Vertrouwen Herstellen: Stappen om vertrouwen opnieuw op te bouwen en te versterken.
Intimiteit en Verbinding: Werken aan zowel fysieke als emotionele intimiteit om een sterke, hechte relatie te bevorderen.
Waarom Kiezen voor Jouw Relatie 2.0?
Het programma “Jouw Relatie 2.0” biedt drie live online sessies op 11, 18 en 25 juni om 20:00, inclusief toegang tot de opnames voor het geval je een sessie mist. Daarnaast ontvang je een bonusprogramma voor relatiecoaching, speciaal ontworpen om samen verder te kunnen na overspel, inclusief nieuwe video’s en podcasts.

En het beste van alles? Je kunt deze week nog profiteren van een speciale aanbieding voor slechts €333. Dit is een unieke kans om te investeren in jouw relatie en samen te werken aan een gelukkiger toekomst.

Conclusie
Ontrouw kan verwoestend zijn, maar het hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Door te begrijpen waarom het is gebeurd en samen te werken aan herstel, kunnen jullie sterker uit deze ervaring komen. Bij Rijkdominjerelatie.nl staan we klaar om jullie te begeleiden op deze reis.

Wil je meer weten over hoe je je relatie kunt transformeren en een nieuw begin kunt maken? Schrijf je dan in voor ons “Jouw Relatie 2.0” programma en begin vandaag nog met het bouwen aan een betere toekomst samen.

Samen met jouw partner werken aan Jouw Relatie 2.0

 

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel en burn-out. Sommige mensen voelen zich alleen staan met hun probleem. Een handjevol mensen begeleid ik jaarlijks persoonlijk met High End begeleiding. 

Ik heb honderden koppels en individuen succesvol bijgestaan. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot mijn kennis, kunde en adviezen helpt mensen enorm om spoedig meer helderheid te ervaren. Naast mijn werk als coach en therapeut ben ik o.a. auteur de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. En heb ik als online ondernemer vele video’s voor je klaarstaan op mijn website en YouTube kanaal.

Remote hulp van Marieke Proper

Vele honderden begeleid ik online (individueel of als stel) of met losse sessies in de praktijk. Ik help hen door één van de moeilijkste perioden van hun leven. Vaak is het lastig om een keuze te maken voor de toekomst, is het vertrouwen stuk, de aantrekkingskracht weg, is er liefdesverdriet van een verbroken affaire en/of zorgen de vragen over de toekomst voor heel veel stress.

We zitten midden in een relatiecrisis vanwege uitgekomen overspel, wat ik kan ik doen? Schaf de videoreeks ‘Keuze maken bij Overspel’ aan voor meer helderheid, nu EUR 19,77

waarom gaat mijn vrouw vreemd

Online Live Webinar; verliefdheid, ontrouw en hoe verder?

 

Mijn man gaat vreemd heeft een verhouding

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapie in ‘t Gooi

In het hart van het Gooi, vlak bij de bossen van natuurmonumenten, in een jaren dertig pand, houd Marieke Proper praktijk voor relatietherapie. Veel van haar werkzaamheden vinden online plaats.

Echter in haar warme praktijkruimte ontvangt ze succesvolle mannen en vrouwen die een zware periode in hun relatie doormaken en behoefte hebben aan steun en een bewezen succesvolle aanpak, om uit een relatiecrisis te komen.

Boek een intake en start met relatietherapie

Overweeg jij om te starten met relatietherapie? Kom je daarvoor graag naar Marieke haar praktijk in ‘t Gooi? Geen wachtlijsten & bewezen strategieën. Marieke Proper is auteur van Bestseller romans In De Ban Van De Tweelingziel en heeft interessante boeken geschreven over het oplossen van relatieproblemen.

Boek jouw intake

Afsluiting

Het gesprek over overspel is complex en geladen met emotionele, morele en sociale dilemma’s. Dit maakt het een van de meest taboe-onderwerpen in onze samenleving. Zonder ruimte voor open discussie en begrip blijft de cyclus van geheimhouding, pijn en vergelding voortbestaan.

De vraag blijft: hoe kunnen we dit onderwerp op een gezondere manier benaderen, waarbij we ruimte bieden voor begrip en genezing?

Het doorbreken van het taboe rond overspel vereist moed, empathie en een diepgaand begrip van menselijke relaties. Sterkte aan iedereen die met deze complexe kwestie te maken heeft.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Pin It on Pinterest

Share This