🔐

rijkdom in je relatie

Verliefd op een collega. Wat dan?

Inhoud

‘Ik merk dat ik steeds vaker op mijn telefoon zit ‘s avonds. We hebben dan hele gesprekken over de App. Grapjes en ook diepgaande gesprekken. Het huwelijk van Mark gaat niet zo lekker en sinds we collega’s zijn trekken we steeds meer naar elkaar toe. We kunnen goed samenwerken en praten. Ik merk dat ik dat mis bij Freek. Die is eigenlijk altijd zo met zichzelf bezig.’ Maartje staart door het raam naar buiten.

‘Vind je Marc leuk?’ Vraag ik Maartje.

‘Hoe bedoel je?’

‘Wil je hem graag spreken, zien, kijk je ‘s ochtends net iets langer in de spiegel en mis je hem in het weekend? Kortom, ben je verliefd?’

Maartje kijkt weg. Haar wangen kleuren. ‘Ik denk dat ik hem wel leuk vind ja. Maar dat waait wel weer over.’

‘En wat vindt Mark van jou?’ Maartje knikt bevestigend.

Ik vertel haar het verhaal van de ROZE OLIFANT.

Kort samengevat; We weten allemaal dat het speelt, maar niemand heeft het er over.
De ROZE olifant houden we vaak in stand omdat het spannend is, we onzeker zijn of we bang zijn dat we er ook iets mee moeten doen als we allebei weten hoe het zit. Ook loyaliteit naar de partner kan er voor zorgen dat de ROZE OLIFANT lang tussen mensen in blijft hangen.
Toch is de fase van de ROZE OLIFANT niet zo onschuldig als het lijkt. We gaan ons emotioneel binden. Raken op een mentaal vlak verbonden. We praten over wensen en verlangens voor onze toekomst. Er is chemie en we voelen kriebels. De ROZE olifant kan ons zelfs uit onze slaap houden.

Op een gegeven moment besluit Maartje Mark te vragen wat hij voelt. Mark wil niet weg bij zijn gezin, maar kan zijn gevoelens voor Maartje niet langer onderdrukken en geeft toe dat hij al lang meer voor Maartje voelt dan alleen vriendschap.
Een lastige fase volgt. Het contact tussen Maartje en Mark voelt ongemakkelijker dan eerst. De ROZE olifant was eigenlijk best fijn, maar komt niet meer terug.

In plaats daarvan volgt een fase van meer naar binnen keren. Jezelf vragen stellen en bij jezelf te raden gaan. Wat wil je nu verder? En wat zijn de gevolgen? Maartje en Mark zijn allebei getrouwd en hebben allebei kinderen. De tijd van de impulsieve beslissingen ligt achter hen.

Maar aan de andere kant….

Voelt Maartje steeds sterker de drang om alles open te gooien naar Freek. Ze mist iets in haar relatie. Zij en Freek hebben het goed en bijna nooit ruzie. Maar er is geen hartstocht meer. Ze leven op de automatische piloot. Ze wil Freek niet kwijt, maar er moet wel iets veranderen.

Moeilijke gesprekken voorbereiden is super belangrijk. Het kan het verschil zijn tussen een gesprek of een ruzie.
Download NU mijn gratis video reeks ‘DIRECT IN VERBINDING MET JE PARTNER.’ met mijn stappenplan VERBINDEND communiceren. Je ontvangt ook mijn uitzending VEILIG SCHEIDEN OF blijven? En Passen we wel bij elkaar ook in je inbox.

Download hier

In jouw omgeving loopt vast ook iemand rond die midden in een dergelijke fase zit. Super als je mijn bericht deelt. Het is een onderwerp waar bijna niet over gesproken wordt en hier heeft hij of zij direct toegang tot een aantal belangrijke handvatten.
Liefs Marieke

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven