Tweelingzielen – relatieproblemen – 2 belangrijke keuzes te maken

Als je op dit blog artikel stuit dan is de kans groot dat je mij kent van mijn Romans In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2

Inmiddels zijn er zo’n 10.000 boeken verkocht en ook het onderwerp Tweelingzielen staat volop op de agenda. Ik heb 21 kenmerken van Tweelingzielen voor je opgesomd mocht je hier meer over willen weten. In dit Artikel ga ik het echter hebben over de pijnlijke situatie binnen jouw huidige relatie. Als je namelijk verliefd bent geworden op iemand anders, terwijl je zelf midden in een relatie zit en misschien zelfs kinderen hebt, dan staat je wereld op z’n kop.

Heb jij jouw partner al over je gevoelens vertelt?

Velen die contact met mij opnemen, hebben hun partner al over hun gevoelens vertelt. Dit heeft de situatie soms onnodig ingewikkeld gemaakt. Zeker als er nog geen intieme relatie is met de ander is het wellicht verstandig eerst eens op onderzoek te gaan binnen in jezelf. Wat willen deze gevoelens je vertellen? Wat doet dit allemaal met je? En wat zegt het over mijn huidige relatie? Ik heb een gratis video reeks voor je opgenomen die je kunt downloaden op mijn homepagina www.rijkdominjerelatie.nl

Als je verliefd bent op een ander sta je voor 2 belangrijke keuzes.

Ik noem de eerste KEUZE ook wel de WAT NU? keuze.

Hier voorafgaand was het waarschijnlijk vooral leuk en spannend. Maar er komt een moment dat het duidelijk is geworden dat jij en die ander gevoelens voor elkaar hebben en dan breekt de WAT NU? keuze aan. Dit vraagstuk brengt vrijwel direct stress. Je hebt het gevoel dat je leven drastisch dient te veranderen. En de vraag is of dit wel zo is. Je bent zo bezig met de gevoelens voor de ander dat je vergeet waar het ooit begon. Bij de gevoelens voor je eigen partner en alles dat jullie samen hebben opgebouwd. Begrijpelijk. Je zit namelijk in een hormonale rollercoaster. Seksuele aantrekkingskracht is de sterkste kracht ter wereld. Het zorgt ervoor dat we als mens niet uitsterven. Oer technisch gezien. Het vraagt dan ook heel wat van jullie om hier niet naar te handelen. Echter wil ik je vragen, als er nog geen intiem contact is geweest, in elk geval de keuze te maken om GEEN fysiek INTIEM contact te hebben met elkaar. En in elk geval het te laten stoppen bij een kus. Waarom? Omdat intimiteit je de mogelijkheid kan ontnemen om uit te zoeken wat dit voor je eigen relatie kan betekenen en hoe je dit gehele verhaal juist een positieve uitkomst kan laten zijn voor je eigen relatie en leven. Dit vraagt echter wel om veel discipline en durf om naar jezelf en je relatie te kijken. Het is dan ook raadzaam om dit proces uit te diepen met iemand die oordeelvrij wil meekijken. DIt kan een goede vriend zijn of een coach. Velen boekten een telefonische intake van een uur en kregen antwoord op deze vraag.

De tweede belangrijke keuze die je hebt te maken is OPENHEID geven. Deze staat op de tweede plaats. Nadat je hebt uitgevonden waar de schoen binnen de relatie precies wringt.

KEUZE tot OPENHEID

Hier komt het aan op je communicatie vaardigheden. Is grenzen aangeven niet je sterkste punt? Ben je vooral conflictmijdend? Dan kan het extra lastig zijn om hetgeen wat je hebt uitgevonden over je eigen gevoelens en over de relatie  in woorden te vatten uit angst voor ruzie. Het kan ook zijn dat je er de vinger niet precies op kunt leggen. Soms zitten antwoorden verborgen in ons onderbewuste. Het is belangrijk dat je precies weet wat je wilt gaan vertellen. Alleen vertellen dat je verliefd bent geworden op een ander kan een BOM leggen onder alles wat jullie hebben opgebouwd.

Je kunt het gesprek dat je wilt hebben met je partner het beste zo goed mogelijk voorbereiden. En dat begint met weten wat je wilt gaan zeggen en jezelf goed kennen. Wil je dit gesprek graag samen met mij voorbereiden dan kan dat. Zeker als er jonge kinderen zijn en je een definitieve breuk wilt voorkomen neem dan gerust contact op via het contactformulier  

Ik hoop dat je iets meer helderheid hebt om de eerste twee keuzes die je kunt maken als je verliefd bent geworden op iemand anders.

Weet dat je in het leven altijd keuzes hebt.

Ik wens je veel succes en sterkte in deze periode van je leven.

Liefs Marieke

Auteur en relatietherapeut.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This