Heb je jouw tweelingziel ontmoet?

Een tweelingziel is jouw ware liefde. Maar een ware liefde komt niet altijd op het juiste moment. Zit jij in een relatie en ben je verliefd geworden op iemand anders, iemand die de kenmerken heeft van jouw Tweelingziel? Dan kan het zijn dat je in een flinke rollercoaster bent beland. In de afgelopen jaren ben ik met duizenden mannen en vrouwen in contact geweest die in dezelfde situatie zaten als jij. Ze hadden een goede relatie, alles prima voor elkaar en ontmoette iemand die hun wereld op z’n kop zette. In dit artikel ga ik maar liefst 21 kenmerken van een tweelingziel met je delen.

Tweelingziel Kenmerken

Tweelingziel Kenmerken

In De Ban Van De Tweelingziel

Als auteur van de romanreeks In De Ban Van De Tweelingziel en relatietherapeut gespecialiseerd om te begeleiden bij overspel en burn-out ben ik in contact gekomen met duizenden mannen en vrouwen die een heel speciale band hebben met één specifiek persoon. In deze persoon herkennen ze allerlei kenmerken die erop wijzen dat hij of zij hun tweelingziel is.

Helderheid

Ik zal wat helderheid en herkenning proberen te scheppen in deze ingewikkelde tijd. Mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel deel 1,2 en deel 3 (komt uit in 2024) is meer dan 10.000 keer verkocht. Alle verhalen van zowel mijn mannelijke als vrouwelijke lezers en de vele cliënten tezamen hebben mij veel inzichten gegeven. Ik deel mijn inzichten graag met jou, om je verder te helpen.

Maar liefst 21 kenmerken van een tweelingziel samengesteld

Zielsverwanten ontmoeten elkaar niet – ze zijn al verbonden – Rumi (The Essential Rumi). Sommige zielsverwanten zeggen dat ze het bij de eerste ontmoeting direct wisten. Een dieper gevoel bij elkaar te horen. Dat is uniek! Het is altijd goed om je bewust te zijn van de mensen waarmee je leeft en die je ontmoet. Je ontmoet sommige mensen namelijk niet zomaar. Een overzicht van 21 kenmerken van zo’n tweelingziel:

 1. Deze persoon speelt vanaf jullie ontmoeting een hele belangrijke rol in je eigen ontwikkeling.
 2. Je voelt met deze persoon een directe, intense verbinding die tegelijkertijd stimulerend én confronterend is.
 3. Je hebt het gevoel dat je eindelijk een “thuis” of veilige plek hebt gevonden bij je tweelingziel.
 4. Je bent in staat om 100% je authentieke zelf te zijn – zonder de angst voor afwijzing, vervolging of oordeel van hem of haar.
 5. Je belichaamt beiden de yin en yang. Met andere woorden; je donkere kant wordt gebalanceerd door hun lichte kant, en hun donkere kant wordt in evenwicht gehouden door jouw lichte kant.
 6. In zijn of haar bijzijn voel je dat je groter bent dan je beperkte identiteit. Je voelt je nooit klein bij deze persoon. Je komt in tegenstelling tot bloei.
 7. Hij of zij maakt je een beter persoon en je maakt hem of haar een beter persoon. Het is je er altijd aan gelegen dat het de ander goed gaat en andersom. Onvoorwaardelijke liefde.
 8. Het kenmerkt een spirituele relatie. Met andere woorden; je behoudt nog steeds je vrijheid, ook al heb je misschien een relatie met hem of haar.
 9. Je bent nauwkeurig afgestemd op de energie van je tweelingziel en ze zijn nauwkeurig afgestemd op de jouwe. Dit betekent dat jullie je beiden heel erg bewust zijn van het huidige spel van energie (gelukkig of verdrietig, boos of vergevingsgezind, open of achterhoudend) aanwezig in de verbinding. Jullie zijn beiden daarom zeer empathisch naar elkaar.
 10. Je hebt het gevoel dat je je hele leven op deze persoon hebt gewacht. Geduld is in jullie relatie sowieso een belangrijk sleutelwoord.
 11. Jullie verbinden beiden diep en weerspiegelen elkaars diepere waarden en aspiraties voor het leven buiten oppervlakkige overeenkomsten. Egopatronen worden direct blootgelegd en spelen binnen deze relatie geen rol.
 12. Je tweelingziel is een spiegel van wat je vreest en verlangt. Tegelijkertijd vormt deze relatie een bron van innerlijke genezing. In veiligheid kan je oude pijnpatronen langzaamaan onder ogen zien en liefdevol samen bekijken.
 13. Als je het slachtoffer wilt spelen, zal je tweelingziel een sterk persoon zijn die weigert je medelijden of medeleven te geven. Hij of zij helpt je deze patronen te doorbreken.
 14. Als je creativiteit onderdrukt wordt, zal je tweelingziel een bloeiende kunstenaar zijn. Op deze manier dagen onze tweelingvlammen ons uit onze eigen talenten te ontwikkelen en ermee bezig te blijven. Ze helpen ons bij het overwinnen van faalangst.
 15. Het maakt niet uit hoe vaak je je tweelingziel vermijdt of verlaat, je bent altijd magnetisch tot elkaar aangetrokken en blijft elkaar onverminderd zien, voelen en stimuleren. (Verwar dit niet met destructieve relatiecomplexen.)
 16. Eén van jullie is volwassener dan de ander en dient vaak als de leraar, counselor of vertrouwenspersoon binnen de relatie.
 17. Je leert belangrijke levenslessen zoals vergeving, dankbaarheid, empathie en ruimdenkendheid door hem en haar.
 18. Jullie verbinding is veelzijdig. Met andere woorden, je tweelingvlam is waarschijnlijk je beste vriend, minnaar, leraar, verzorger en muze tegelijk.
 19. Je tweelingvlam probeert je niet te veranderen. Ze accepteren je voor wie je bent en in welke fase je bent en moedigen je aan hetzelfde voor jezelf te doen (en omgekeerd).
 20. Je kunt overal eerlijk over zijn. Dit is heel bijzonder, maar waar. Je kunt bijvoorbeeld ook spreken over het afstandelijke gedrag van je huidige vrouw.
 21. Samen voel je je allebei gedreven naar een hoger doel, spiritueel, sociaal of ecologisch.

Lees meer over jouw tweelingziel

In de ban van de tweelingziel is een verhaal over liefde, passie, grenzen verleggen, jezelf verliezen en opnieuw leren kennen. Valt het mooie leven dat je hebt stukje bij beetje uit elkaar of is de ontmoeting met je tweelingvlam juist een zegen? Er is ook een deel 2 van In de ban van de tweelingziel . In zomer 2024 komt deel 3 uit. Het slotdeel. Of….

kenmerken Tweelingziel

kenmerken Tweelingziel

Zit jij in een vaste relatie en heb jij diepe gevoelens voor iemand anders?

Dat is enorm stressvol en pijnlijk. Grote levensvragen over de toekomst en kleinere vragen als Wat nu? spoken door je hoofd. Ik bied je op deze pagina graag meer inzicht in hoe je met deze situatie kan omgaan. Zodat je leven geen chaos wordt.

Verliefd op een ander?

Je bent druk bezet, veel aan het werk. Het kan zijn dat jij en je partner langs elkaar heen zijn gaan leven en er een ander in het spel is gekomen. Als jij of je partner verliefd is op iemand anders brengt dat enorme stress met zich mee. Zeker als jullie ook een gezin hebben. Grote levensvragen als; wat wil ik met de volgende levensfase spelen een rol, maar ook; Vragen als Wat nu? Spelen constant door je hoofd en antwoorden hebben grote gevolgen voor elk lid van het gezin, jullie woonomgeving en werk. Via de onderstaande link kan je 5 video’s (gratis) downloaden die Marieke Proper voor je heeft opgenomen. En die je alvast meer inzicht en een stuk houvast gaan bieden.

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Werken aan jouw relatie met Marieke Proper

Met haar exclusieve programma’s, incl. 1-1 en koppelsessies, heeft ze al honderden stellen en individuen succesvol begeleid en ondersteund, waaronder high-end cliënten die haar aanpak zeer waarderen. Haar benadering focust op aandacht voor de persoon en de situatie, een unieke methode die ver afstaat van de standaard aanpak. Bij Marieke gaat het niet om het aantal uren, maar om de kwaliteit en de resultaten. Het verwerkingsproces en de heling van de ziel vereisen meer dan enkele afspraken in een traditionele praktijk. Haar aanpak is speciaal ontworpen voor de drukbezette professional die te midden van een relationele crisis verkeert,

Contact

Direct contact opnemen? Graag maken we een afspraak voor een online intake of stemmen we samen af welk online programma past bij jullie uitdaging. Mail naar info@rijkdominjerelatie.nl of Stuur een Whatsapp 

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerde links

Pin It on Pinterest

Share This