Tweelingziel gevonden

Veel mails die ik ontvang gaan over het proces dat ontstaat vanaf te ontmoeting van jouw tweelingziel. De mannen en vrouwen die contact opnemen zitten in een vaste relatie tijdens de ontmoeting. Dat maakt het enorm complex. Als auteur van de romanreeks In De Ban Van De Tweelingziel (3 delen) heb ik vele verhalen mogen lezen en heel veel mannen en vrouwen in mijn praktijk ontvangen. Mannen en vrouwen herkenden iets in de ander, de band was van meet af aan speciaal. Anders dan anderen. En konden zich vinden in de 21 kenmerken van de Tweelingziel die ik schreef en natuurlijk in elk boek van mijn hand over de Tweelingziel. Voor sommige was de ontmoeting met hun Tweelingziel geen gewone verliefdheid, maar leek het eerder een obsessie, waarvoor ze alles op het spel zette. Hun leven werd een Chaos.

Verliefd op je Tweelingziel

Deze verliefdheid is geen gewone verliefdheid. Ik schreef het al. Als je verliefd bent op jouw Tweelingziel en je hebt al een partner, dan is het loslaten van diegene een hele kunst. Het lukt bijna niet. Er is veel discipline en wilskracht nodig om een affaire te voorkomen. De meesten lukt dit niet. En al lukt het om een dubbelleven te voorkomen, in jouw gedachten is deze persoon de hele dag aanwezig en gelukkig zijn in het hier en nu (met jouw eigen partner) lukt nog amper. Ik heb 5 video’s voor je opgenomen. Voor als jij intens verliefd bent geworden op een ander. Download ze gratis en check je spam. Je krijgt vandaag nog video 1 en 2. Je ontvangt morgen namelijk al video 3 en 4.

Introductie

Mijn naam is Marieke Proper, en door mijn ervaring als auteur van “In de Ban van de Tweelingziel” en als gespecialiseerd relatietherapeut, heb ik tijdens mijn loopbaan al diepgaande inzichten verkregen in de dynamiek van relaties, de zoektocht naar de tweelingziel, en de neiging van vrouwen om voor de ‘foute’ man te kiezen. Dit artikel is een reflectie van mijn reis, de lessen die ik heb geleerd, en de wijsheid die ik heb vergaard in mijn streven om individuen en stellen te helpen die worstelen met de uitdagingen van liefde, overspel, miscommunicatie, en de vele andere complexiteiten die relaties kunnen beïnvloeden.

De Zoektocht naar de Tweelingziel

De reis naar het vinden van je tweelingziel is een van de meest mystieke en diepgaande avonturen waar een mens zich op kan begeven. Het is een pad dat niet alleen naar de ontmoeting met een ander leidt, maar vooral een diepe duik in de kern van je eigen wezen. Als je tweelingziel vindt, vind je niet alleen een partner die resoneert met de diepste delen van je ziel, maar je vindt ook een spiegel die reflecteert wie je werkelijk bent, inclusief de delen die je misschien zelf niet hebt willen zien.

In mijn boeken en therapiesessies leg ik uit dat deze zoektocht begint met zelfontdekking en zelfliefde. Het is cruciaal om te begrijpen dat een tweelingziel niet iemand is die komt om ons ‘compleet’ te maken; we zijn al compleet. Zij zijn er om ons te helpen groeien, om ons te challengen en ons te steunen in onze eigen spirituele en emotionele ontwikkeling.

De Val van de “Foute” Man

Veel van mijn cliënten, vooral vrouwen, vragen zich af waarom ze steeds weer vallen voor mannen die niet goed voor hen zijn. Deze mannen kunnen variëren van zij die emotioneel niet beschikbaar zijn tot degenen die actief bijdragen aan hun pijn. Ik heb ontdekt dat de kern van dit patroon vaak ligt in een zoektocht naar externe validatie, voortkomend uit een diepgeworteld gevoel van niet goed genoeg zijn.

In mijn therapeutische praktijk werk ik met vrouwen om hen te helpen begrijpen dat de aantrekkingskracht op de “foute” man vaak een weerspiegeling is van hun eigen onvervulde emotionele behoeften en onopgeloste trauma’s. Deze mannen representeren een onbewuste poging om een leegte te vullen die alleen van binnenuit kan worden genezen.

Zelfliefde als Fundament

Een van de meest cruciale lessen die ik deel in mijn sessies is het belang van zelfliefde. Zonder een diepgaand gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie blijven we zoeken naar iemand die ons kan ‘redden’ of ons waardig kan maken van liefde. Dit is een vruchteloze zoektocht, omdat ware liefde en waardering eerst van binnenuit moeten komen.

Ik moedig mijn cliënten aan om zich te concentreren op hun persoonlijke groei, om liefdevolle vriendelijkheid naar zichzelf te oefenen, en om hun eigen beste vriend te worden. Dit proces omvat het helen van oude wonden, het herkaderen van zelfbeperkende overtuigingen, en het cultiveren van een diep gevoel van eigenwaarde dat niet afhankelijk is van de goedkeuring van anderen.

Het Belang van Communicatie

In relaties speelt communicatie een sleutelrol. Veel van de problemen waarmee koppels te maken krijgen, van overspel tot dagelijkse ergernissen, kunnen worden teruggevoerd op miscommunicatie of een gebrek aan communicatie. In mijn werk benadruk ik het belang van open, eerlijke en kwetsbare communicatie.

Het creëren van een veilige ruimte waarin partners zich uitgedrukt en gehoord voelen, is essentieel. Dit vereist oefening en soms de begeleiding van een professional om de patronen te doorbreken die deze openheid in de weg staan.

Conclusie van Deel 1

In mijn reis als therapeut en auteur heb ik geleerd dat de kern van veel relatieproblemen – hetzij in de zoektocht naar de tweelingziel of het herhaaldelijk vallen voor de ‘foute’ man – ligt in onze relatie met onszelf. Het pad naar ware liefde en vervulling begint met een diepgaande reis naar binnen, een reis van zelfontdekking, zelfliefde, en uiteindelijk zelfacceptatie.

Dit is slechts het begin van onze verkenning. In het volgende deel zullen we dieper ingaan op de nuances van deze thema’s en verder verkennen hoe we kunnen navigeren door de complexe wereld van menselijke relaties en liefde.

Deel 2:

Voortbouwend op de fundamenten die we in het eerste deel hebben gelegd, duiken we dieper in de aspecten van zelfontwikkeling, de herkenning van patronen in relaties, en hoe we deze kunnen transformeren om gezondere, meer vervullende verbindingen aan te gaan.

Patronen Herkennen en Transformeren

Een significant deel van mijn werk met cliënten richt zich op het herkennen van patronen in hun relaties. Deze patronen zijn vaak geworteld in onze vroegste ervaringen met liefde en hechting. Ze worden onbewust herhaald, zelfs als ze ons pijn doen of ons tegenhouden. Het herkennen van deze patronen is de eerste stap naar transformatie.

Het doorbreken van deze cycli vereist moed en zelfbewustzijn. Het betekent dat we soms geconfronteerd moeten worden met pijnlijke waarheden over onszelf en onze geschiedenis. Dit is waar de reis van zelfliefde kritisch wordt. Zonder een fundament van zelfliefde, kan de confrontatie met onze schaduwzijden overweldigend zijn. Met compassie voor onszelf kunnen we beginnen met het genezen van deze oude wonden, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe, gezondere manieren van zijn en relateren.

Het Genezen van Oude Wonden

Genezing is een essentiële stap op het pad naar het aantrekken van en onderhouden van gezonde relaties. Oude wonden, vaak geworteld in onze kindertijd of in eerdere romantische relaties, kunnen onze perceptie van liefde en onze verwachtingen binnen relaties vertroebelen. In mijn sessies moedig ik cliënten aan om deze wonden onder ogen te zien, ze te erkennen, en de nodige stappen te zetten om ze te helen. Dit proces kan moeilijk en pijnlijk zijn, maar het is onmisbaar voor ware groei en verandering.

Genezing kan vele vormen aannemen, van therapie en zelfreflectie tot creatieve expressie en spirituele praktijken. Het belangrijkste is het bewustzijn dat we niet gebroken zijn, maar dat we door ervaringen gaan die ons vormen. Deze ervaringen, hoe pijnlijk ook, bieden ons de kans om te leren, te groeien, en uiteindelijk sterker en wijzer te worden.

Zelfliefde Praktiseren

Zelfliefde is niet alleen een concept of een tijdelijke oefening; het is een levenslange praktijk. Het gaat om meer dan jezelf trakteren op comfort of plezier. Zelfliefde is de daad van jezelf zien en accepteren zoals je bent, jezelf vergeven voor je fouten, en jezelf toestaan te groeien. Het is ook het stellen van grenzen, het zorgen voor je welzijn, en het prioriteren van je behoeften in een wereld die vaak het tegenovergestelde vraagt.

Ik leer mijn cliënten dat zelfliefde de basis vormt waarop gezonde relaties worden gebouwd. Zonder een solide basis van zelfliefde, zoeken we vaak bevestiging en vervulling buiten onszelf, wat leidt tot afhankelijke of onevenwichtige relaties. Door zelfliefde te cultiveren, worden we completer, zelfvoorzienend, en in staat om vanuit een plaats van overvloed lief te hebben, in plaats vanuit een plaats van tekort.

Communicatie en Verbondenheid

Een ander cruciaal aspect van het bouwen en onderhouden van gezonde relaties is effectieve communicatie. Het vermogen om open, eerlijk en kwetsbaar te communiceren met onze partner is essentieel voor het creëren van een diepe en blijvende verbondenheid. Het vereist moed om onze ware gevoelens, behoeften en verlangens te delen, vooral als we in het verleden gekwetst zijn door dit te doen.

In mijn praktijk ondersteun ik koppels en individuen in het ontwikkelen van deze communicatievaardigheden, met bijzondere aandacht voor het luisteren – niet alleen met onze oren, maar met ons hart. Dit soort diepgaand luisteren creëert een ruimte waarin ware intimiteit kan bloeien, waarin elk individu zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt.

Slotgedachten

De reis naar het vinden van ware liefde, zowel binnen onszelf als met een partner, is zowel uitdagend als ongelooflijk verrijkend. Als Marieke Proper heb ik het voorrecht gehad om vele individuen en koppels op deze reis te begeleiden. Door de valkuilen van de “foute” man te vermijden en te kiezen voor zelfontdekking en zelfliefde, kunnen we paden openen naar diepere, meer vervullende relaties.

Ware liefde begint met een diepgaand begrip en acceptatie van onszelf. Het vereist het moedige werk van genezing, groei en het constant praktiseren van zelfliefde en effectieve communicatie. In deze reis zijn we nooit echt alleen; we zijn verbonden door onze gedeelde menselijkheid, onze worstelingen, en onze eindeloze capaciteit voor verandering en liefde.

Terwijl we vooruitgaan, laten we onszelf openstellen voor de mogelijkheden van wat kan zijn, geworteld in de realiteit van wat is. Laten we de liefde omarmen die we verdienen, beginnend met de liefde die we onszelf geven.

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Werken aan jouw relatie met Marieke Proper

Samenwerken kan met haar online programma’s of vanuit haar praktijk in ‘t Gooi. Met haar exclusieve programma’s, incl. 1-1 en koppelsessies, heeft ze al honderden stellen en individuen succesvol begeleid en ondersteund, waaronder high-end cliënten die haar aanpak zeer waarderen. Haar benadering focust op aandacht voor de persoon en de situatie, een unieke methode die ver afstaat van de standaard aanpak. Bij Marieke gaat het niet om het aantal uren, maar om de kwaliteit en de resultaten. Het verwerkingsproces en de heling van de ziel vereisen meer dan enkele afspraken in een traditionele praktijk. Haar aanpak is speciaal ontworpen voor de drukbezette professional die te midden van een relationele crisis verkeert,

Contact

Direct contact opnemen? Graag maken we een afspraak voor een online intake of stemmen we samen af welk online programma past bij jullie uitdaging. Mail naar info@rijkdominjerelatie.nl of Stuur een Whatsapp 

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerde links

Pin It on Pinterest

Share This