Relatiestress? Als jouw partner is vreemdgegaan, dan zet dat jouw wereld op z’n kop. En dat van eventuele gezinsleden. Kan jij hulp gebruiken? Ontrouw verwerken gaat niet vanzelf. Relatietherapeut Marieke Proper, oprichtster van het informatieplatform rijkdominjerelatie.nl deelt 5 tips, als grenzen stellen en me time inlassen voor herstel en het opbouwen van je zelfvertrouwen, zodat ontrouw verwerken lukt en jij verder kan met je leven.

Is jouw partner Verliefd op een ander en brengt dat relatiestress?

Als niet alleen het ontrouw verwerken, en de bij behorende beelden van je netvlies ‘wissen’ een rol speelt in de relatiestress die je momenteel ervaart, maar jouw partner ook nog eens verliefd is geworden op een ander, dan is de klap dubbel zo groot. Heeft jouw partner nu een keuze te maken? En wat is jouw rol? Speciaal voor jou heeft Marieke Proper 5 video’s opgenomen, zodat jij beter kan begrijpen wat er aan de hand is en jullie zelfs deze extreem lastige fase doorkomen samen.

Vijf Essentiële Tips voor Stellen die Relatiestress en Ontrouw Verwerken

In elke relatie kunnen er momenten van stress en conflict voorkomen, maar het omgaan met de nasleep van ontrouw vormt een uniek en diep uitdagende hindernis. Het herstellen van de relatie na zo’n ingrijpende gebeurtenis vereist inzet, geduld, en vooral, een duidelijk pad naar vergeving en heling. Als relatietherapeut bij Rijkdominjerelatie.nl, deelt Marieke Proper vijf cruciale tips voor stellen die zich door de turbulentie van relatiestress en overspel heen willen werken, met speciale nadruk op het belang van “Me” Time.

1. Open en Eerlijke Communicatie

Een fundament van vertrouwen en openheid is essentieel voor elke gezonde relatie, vooral in tijden van crisis. Voor stellen die overspel verwerken, wordt het des te belangrijker om een veilige ruimte te creëren waar beide partners vrijuit hun gevoelens, angsten, en behoeften kunnen delen. Dit vereist een bewuste inspanning om niet alleen te spreken, maar ook actief en empathisch te luisteren. Het doel moet zijn om elkaar te begrijpen, niet om te winnen of gelijk te krijgen.

2. Samen Professionele Hulp Zoeken

Soms zijn de wonden te diep en de patronen te ingewikkeld voor koppels om alleen te ontrafelen. Het zoeken van professionele hulp, zoals relatietherapie, biedt een begeleid pad naar herstel. Een gekwalificeerde therapeut kan helpen bij het identificeren van onderliggende problemen, het verbeteren van communicatievaardigheden, en het navigeren door het vergevingsproces. Dit buitenperspectief kan cruciaal zijn om de cirkel van pijn en verwijt te doorbreken.

3. Het Belang van “Me” Time

In tijden van relatiestress is het gemakkelijk om jezelf te verliezen in de dynamiek van de relatie. Echter, het behoud van individuele identiteit en welzijn is essentieel voor zowel persoonlijke als relationele gezondheid. “Me” Time, ofwel tijd alleen, stelt individuen in staat om zelfreflectie te oefenen, persoonlijke groei te bevorderen, en emotionele reserves te herstellen. Het kan gaan om een hobby, sport, meditatie, of gewoon stilte en rust. Deze momenten van zelfzorg zijn niet egoïstisch; ze zijn een noodzakelijke component van een gezonde relatie, waardoor je als een completer, gelukkiger individu kunt terugkeren naar de relatie.

4. Grenzen Stellen en Respecteren

Na het ervaren van ontrouw is het belangrijk om nieuwe grenzen binnen de relatie te stellen. Dit kan inhouden dat er afspraken worden gemaakt over transparantie, communicatie en persoonlijke ruimte. Het stellen van grenzen helpt bij het creëren van een gevoel van veiligheid en respect voor elkaar’s behoeften en gevoelens. Echter, voor deze grenzen om effectief te zijn, moeten ze worden gerespecteerd en gehandhaafd door beide partners.

5. Bouw Aan een Nieuwe Toekomst Samen

Het overkomen van relatiestress en ontrouw biedt ook een unieke kans voor stellen om hun relatie opnieuw te definiëren en te versterken. Dit betekent samen werken aan een gedeelde visie van wat jullie beiden willen dat de relatie in de toekomst is. Het opnieuw opbouwen van een relatie na ontrouw is geen gemakkelijke taak, maar het kan leiden tot een diepere verbinding en begrip tussen partners.

Het omgaan met relatiestress en ontrouw is een reis die tijd, inzet, en een bereidheid om te groeien vereist, zowel individueel als samen. Door deze vijf stappen te omarmen en het belang van “Me” Time te erkennen, kunnen stellen hoop vinden in het proces van heling. Het pad naar herstel kan moeilijk zijn, maar met liefde, begrip, en geduld, is het mogelijk om een sterker, gezonder partnerschap te bouwen.

schuldgevoel , schaamte en depressie door Ontrouw

Hoe verder; Als overspel je overkomt?

In het webinar ‘Als overspel je overkomt’ beantwoorden we jouw belangrijkste vragen. En de vraag; Hoe nu verder? Ontrouw maakt grote impact op jou en op je partner. Het overspel verwerken is één. Maar hoe ga je vervolgens samen verder? Als overspel jou overkomt doordat je verliefd bent geworden op iemand anders of bedrogen bent door jouw partner, dan staat jouw wereld en die van je partner op z’n kop. Marieke Proper helpt orde scheppen in deze chaos.

Jij of je partner Verliefd op een ander?

Heb jij of jouw partner gevoelens voor iemand anders ontwikkeld? Is er zelfs een affaire ontstaan vanuit deze gevoelens? Dan is het webinar: Als overspel je overkomt, van Marieke Proper een must watch. Je krijgt inzichten in wat verliefdheid met je doet, hoe je overhaaste beslissingen kunt voorkomen, het belang van grenzen stellen en me time en hoe deze crisis jou en je partner uiteindelijk zelfs dichter bij elkaar kan brengen.

Voor wie is het Webinar; Als overspel je overkomt?

Dit webinar is zowel voor  diegene die verliefd is geworden op een ander, als voor de bedrogene. En voor eenieder die plots geraakt wordt door vreemdgaan, te maken krijgt met verliefde gevoelens van zichzelf of zijn of haar partner en op zoek is naar antwoorden en hoe om te gaan met deze situatie. Door deel te nemen aan dit webinar krijg je een schat aan informatie en wordt jarenlange ervaring en kennis toegankelijk. 

Wie is relatietherapeut Marieke Proper

In dit webinar ga je herkenning, steun en directe handvatten aangeboden krijgen van relatietherapeut Marieke Proper. Zij is oprichtster van het online platform rijkdominjerelatie.nl en al jaren gespecialiseerd in High end en remote begeleiding van koppels in een crisis situatie vanwege een affaire, incidenteel vreemdgaan of verliefde gevoelens. Tijdens dit deelt ze al haar kennis en ervaring, zodat je een chaos kunt voorkomen of beperken en bovenal meer begrip krijgt voor de situatie waarin je verkeerd.

Relatiestress? Ontrouw verwerken? Join the webinar Als overspel je overkomt

Relatiestress? Ontrouw verwerken? Join the webinar Als overspel je overkomt

Hoe schaf ik mijn ticket aan voor dit Webinar?

Je kunt jouw ticket nu met een hoge korting aanschaffen. De ticketprijs is normaal 111,- euro en nu slechts 9,99,-. Ook als je er niet live bij aanwezig kunt zijn krijg je na afloop direct toegang tot de uitzending. Je mag vooraf eventuele vragen inzenden, deze gaat Marieke beantwoorden tijdens de live uitzending.

Check de datum en schaf nu jouw WEBINAR ticket aan

Marieke Proper helpt jou voorbij relatiestress na ontrouw

Naast haar praktijk voor relatietherapie in ‘t Gooi en haar online platform zijn speciaal ontwikkeld om moderne koppels te ondersteunen in tijden van relatiestress, is Marieke auteur van diverse boeken. Het is tijd om relatiestress en ineffectieve patronen achter ons te laten en te bouwen aan relaties die floreren in de hedendaagse wereld. Een afspraak maken voor een intake kan via het onderstaande contactformulier.

Direct remote hulp van Marieke Proper bij relatiestress

Door in te spelen op de moderne behoeften met toegankelijke, effectieve middelen, streeft Marieke Proper ernaar een positieve bijdrage te leveren aan hoe relaties worden beleefd en versterkt. Mijn missie is helder: koppels helpen om snel een staat van grotere verbinding en passie te bereiken, zodat ze samen een rijker en bevredigender leven kunnen leiden, ook na een enorme crisis als ontrouw.

(download tijdelijk een preview (22,-) uit het online programma van de 7 gouden geheimen voor een rijke relatie, speciaal over grenzen stellen en behoeftes aangeven)

(En schaf voor slechts 19,77 euro het waardevolle werkboek aan, zodat je samen aan de slag kunt met een simpel stappenplan)

Of start direct met het complete online relatie coaching programma (999,-)

remote therapie relatieproblemen Marieke Proper

Remote & Live Relatietherapie, Relatieproblemen & Marieke Proper

Marieke Proper: ‘Als professional ben ik erin gespecialiseerd om jullie te helpen relatieproblemen te overwinnen. Door samen te werken brengen we herstel na overspel, emotionele genezing en vertrouwen terug. Door mijn betrokkenheid ontstaat er weer vertrouwen in de toekomst. Je kunt online met mij samenwerken, of vanuit mijn praktijk in het Gooi.

Waar ik jaarlijks mannen en vrouwen met succes begeleid in High End trajecten.   Ik heb reeds honderden koppels en individuen succesvol bijgestaan. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot mijn kennis, kunde en adviezen helpt mensen om spoedig weer vertrouwen te ervaren. Naast mijn werk als therapeut ben ik o.a. auteur de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. En heb ik vele video’s voor je klaarstaan op mijn website en YouTube kanaal.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

Pin It on Pinterest

Share This