Als je Relatie niet lekker loopt zijn er 2 dingen die je meteen kunt gaan doen!

Ben je bang dat jullie elkaar verliezen? Ben je opzoek naar dingen die je meteen kunt doen om de diepgang en de verbinding in de relatie te herstellen? Dan ben je op het juiste artikel gestuit. Misschien heb je behoefte aan betere gesprekken, meer intimiteit en/of minder discussie? Wil je het simpelweg leuker hebben met elkaar? Of meer intimiteit? Als je relatie niet lekker loopt kan dat voor veel stress zorgen. Misschien heb je hierdoor zelfs minder zin om thuis te zijn, ga je op zoek naar afleiding, vermijd je lastige gesprekken en/of klamp je je vast aan kleine dingen die hoop geven op beter. Als je relatie niet lekker loopt kan je zelfs gaan denken dat het beter is om uit elkaar te gaan. In dit artikel bied ik je inzicht en perspectief.

Marieke proper, wie ben ik? Waarom zou je mijn relatie advies opvolgen?

#1 relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met therapie in de praktijk, telefonische consulten en met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden. Zelf ben ik bijna 15 jaar samen met de vader van mijn kinderen. We hebben een harmonieuze relatie en veel meegemaakt.

relatie loopt niet lekker

Wat denk jij zelf dat de reden is dat de relatie niet lekker loopt?

Wat is de reden dat de relatie niet lekker loopt? Het is een belangrijke vraag om te beantwoorden. Spelen er gevoelens voor iemand anders? Vermoed jij dat je partner een ander heeft? Leven jullie als broer en zus? Is er geen diepgang en ontbreekt intimiteit? Ervaar je de relatie als een sleur? Hebben jullie constant vermoeiende discussies. Is er jaloezie? Gebrek aan begrip? Of is er geen gelijkwaardigheid? Je kunt zelf de vraag beantwoorden wat maakt dat het niet loopt tussen jullie.

In dit artikel deel ik 2 dingen om meteen te gaan doen, als je relatie niet lekker loopt.

Het eerste om meteen te gaan doen is inzichtelijk maken wat je precies dwars zit. Ik help je daar graag bij en stel je 2 lastige vragen. Pak pen en papier bij de hand.

  • Waaraan merk je dat je relatie niet lekker loopt?
  • Wat doet dat met je dat je relatie niet lekker loopt?

Wat je vervolgens kunt doen, is een goed gesprek VOORBEREIDEN. Je kunt hiervoor mijn stappenplan verbindend communiceren gebruiken Stappenplan verbindend communiceren. 

Het tweede wat je meteen kunt doen is investeren. Investeren in de ander. In de relatie. Het gezellig maken van jullie thuis. Bedank de ander wat vaker voor dingen die je vanzelfsprekend bent gaan vinden. Pak eventueel wat praktische zaken op om de ander werk uit handen te nemen. Een keer stevig opruimen, de stofzuiger pakken, boodschappen halen en lekker koken voor de ander! Luisteren en vragen stellen. Kortom GEVEN. (dit is vooral een advies voor degene die zich aangesproken voelt) Als we steeds meer tot de conclusie komen dat het niet lekker loopt in onze relatie, zijn we geneigd om minder te gaan geven. We zien het nut van onze investering misschien niet meteen. Maar in dit geval gaat de investering zich wel degelijk terugbetalen in meer vertrouwen, waardering en het ontlasten van je partner.

Wil je je bepaalde inzichten uit dit artikel graag 1-1 bespreken met mij als relatietherapeut?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This