🔐

rijkdom in je relatie

Mijn vrouw is vreemdgegaan, wat nu?

Inhoud

Mijn vrouw is vreemdgegaan, wat nu?

Als dit bericht jou in de afgelopen dagen of weken heeft bereikt dan is er heel wat om over na te denken. In de afgelopen jaren ben ik met honderden, zo niet duizenden mannen en vrouwen in contact geweest die in dezelfde situatie zaten als jij? Ik zal wat helderheid en herkenning proberen te scheppen in deze donkere tijd. Uiteindelijk komt het goed met jou. Blijf daar op vertrouwen! Je komt er sterker uit. Mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel is meer dan 10.000 keer verkocht. Alle verhalen van zowel mijn mannelijke als vrouwelijke lezers & klanten te samen hebben mij veel inzichten gegeven. Ik deel mijn inzichten graag met jou, om je verder te helpen, Marieke Proper, auteur en relatietherapeut

Het bericht van overspel kan als een botte bijl door een rustig en kalm leven walsen en flink wat chaos en schade achterlaten in het leven van jou, als partner. Maar ook in het leven van eventuele kinderen. Het beeld van een toekomst samen is in één klap onzeker.

Wat is dat toch dat overspel zo veel zeer doet?

Ergens willen we graag de enige echte liefde zijn voor de ander en voelt het als FALEN als de ander HET buiten de deur zoekt. De vraag; wat heeft een ander wat ik niet heb? kan je eindeloos bezighouden. Of; was HET met de ander beter? Hoe vaak is HET gebeurd? Welke dingen houdt ze nog meer voor mij achter? En hoe gaan we nu in hemelsnaam verder? In een razend tempo stel je jezelf en de ander vragen die jullie niet eerder ter discussie hebben gesteld. Je blijft na ieder gesprek achter met nog meer vragen, in plaats van met een rustig gevoel en er start een enorme stressvolle fase vol onzekerheid en angst. Boosheid en momenten dat je de ander juist probeert te begrijpen.

Misschien probeer je het in het begin stil te houden voor je omgeving. Ga je zelfs je vrienden of je ouders mijden in een poging het intern EERST op te lossen. Maar naarmate de stress thuis toeneemt neemt de behoefte om openkaart te spelen met een kleine kring ook toe.  Je hoopt bij anderen steun en antwoorden te vinden. Schaamte kan je er van hebben weerhouden hen eerder op de hoogte te brengen of wellicht neem je het iemand uit je directe omgeving kwalijk dat hij of zij informatie heeft achtergehouden. Misschien was een goede vriend al op de hoogte van het overspel. Of is de man waar je vrouw mee vreemd is gegaan zelfs een bekende. Hoe meer geheimen, hoe meer vragen. Hoe meer onzekerheid. Hoe krijg je in hemelsnaam helderheid in een tijd met zo veel vragen en onzekerheden?

In mijn blog over Corona crisis en relatieproblemen geeft ik je drie handvatten die je vanaf vandaag kunt inzetten als eerste hulp bij relatiecrisis. Let op! Dit is geen Quick Fix methode, maar een duurzame methode voor meer helderheid en ter voorkoming van nog ernstigere problemen binnen de relatie. Het vraagt je om assertief verantwoording te nemen voor jezelf en je gezondheid. Zowel mentaal als fysiek. Daarnaast vraagt het je om exact uit te vinden wat je denkt, voelt en wil en dat voor jezelf op een rij te zetten. Dat is lastig, maar ik help je erbij. Wil je liever meer inzichten verkrijgen via video? Ik heb 5 video’s voor je opgenomen. De reeks ‘Verliefd op een ander‘ is geheel gratis te bekijken en zal je veel inzichten brengen.

Leer dit meer begrijpen
Leer dit meer begrijpen

Dat je vrouw overspel heeft gepleegd kan je ineens doen beseffen, meer dan ooit, dat je alleen op de wereld bent. Je dacht dat jullie samen één waren. Het alleen voelen kan zwaar blijken te zijn. Toch is ‘oefenen in alleen zijn’ iets dat je juist nu iets op kan leveren. Met ook jouw schaduwkanten in beeld gebracht door de ander kan het zijn dat je een schuldgevoel hebt over hoe je bepaalde zaken hebt aangepakt in jullie relatie. Probeer niet in een cirkel van zelfafwijzing te belanden. Erken dat je bepaalde zaken beter/anders had aan kunnen pakken en dat er zaken verbetert kunnen worden, maar wijs jezelf niet constant af in een poging de ander naar je terug te trekken. Besteed in plaats daarvan wat tijd alleen om na te denken en tot rust te komen. Dit is een mooi moment om ‘de rekening’ op te maken. Maak strandwandelingen, pak een notitieboekje en schrijf dingen van je af. Ga alleen een paar dagen weg. In deze fase komt het erop aan dat je juist je eigen kracht opzoekt en niet je onzekerheden probeert toe te dekken door bevestiging te zoeken bij je partner. Jullie hebben beide voor jezelf dingen op een rij te zetten.

Welke vragen kan je voor jezelf beantwoorden?

  • Wat voel ik?
  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik doen om mezelf fit te houden?
  • Welke zaken zullen onze communicatie verbeteren?
  • Hoe houden we de situatie begrijpelijk, bovenal veilig voor de kinderen?

Ik heb een e boek dat je kunt downloaden, wat je kan helpen de communicatie te verbeteren in tijdens als deze, maar ook jou helpt jezelf te ondervragen. Je behoefte in kaart helpt brengen en je grenzen te herkennen. Vooral grenzen lijken enorm te vervagen in dit soort tijden.

Als je behoette hebt aan een uur telefonisch sparren dan kunnen we een bel consult inplannen. Ik lees graag vooraf even jouw grootste vraagstuk, Liefs Marieke Auteur en relatietherapeut

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven