🔐

rijkdom in je relatie

Ik wil scheiden – wat nu? De eerste stap die je zet als je uit elkaar wilt

Inhoud

Ik wil scheiden wat nu? De eerste stap naar een nieuwe toekomst

Als je hebt besloten om te scheiden, staat je een emotioneel en logistiek uitdagende periode te wachten. Veel mensen voelen zich overweldigd, uitgeput en soms zelfs getraumatiseerd aan het begin van dit proces. In mijn jarenlange ervaring heb ik talloze mensen geholpen hun weg te vinden tijdens deze ingrijpende verandering. Dit artikel biedt je een helder stappenplan en waardevolle tips om deze moeilijke tijd door te komen.

De eerste stap: Communicatie met je partner

Het begin van een scheiding begint vaak met een moeilijk gesprek met je partner. Timing en aanpak zijn cruciaal:

 • Wanneer en hoe bespreek je het? Kies een rustig moment waarop je beiden tijd hebt om te praten. Wees duidelijk en eerlijk over je gevoelens en intenties.
 • Zorg voor de kinderen: Bespreek samen hoe jullie de kinderen zullen informeren en hoe jullie hun belangen centraal kunnen stellen.

Praktische zaken regelen

Een scheiding brengt veel praktische zaken met zich mee:

 • Huisvesting: Bespreek waar jullie gaan wonen. Moet er iemand verhuizen? Hoe verdelen jullie de eigendommen?
 • Financiën: Maak afspraken over de verdeling van financiën, inclusief schulden en bezittingen.
 • Administratie: Zorg dat alle juridische en administratieve zaken op orde zijn. Dit kan tijdrovend zijn, maar het is essentieel voor een soepele overgang.

Zelfvertrouwen en onafhankelijkheid

Als je denkt ik wil scheiden is het belangrijk om aan je eigen welzijn te denken:

 • Verhoog je energielevel: Zorg goed voor jezelf door gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen.
 • Werk aan je zelfvertrouwen: Praat met een coach of therapeut om je mentale weerbaarheid te vergroten.
 • Versterk je onafhankelijkheid: Leer nieuwe vaardigheden die je helpen zelfstandig verder te gaan.

Relaties en communicatie

Veel relaties falen door een gebrek aan begrip en communicatie. Hier zijn vier redenen waarom sommige relaties beter werken dan anderen:

 1. Gelijke persoonlijke ontwikkeling: Partners die samen groeien, blijven vaak samen.
 2. Begrip voor elkaars gevoelswereld: Empathie en inlevingsvermogen zijn cruciaal.
 3. Gemeenschappelijke interesses en doelstellingen: Deze creëren een sterke band.
 4. Aantrekkingskracht: Hoewel harmonie belangrijk is, zijn avontuur en variatie dat ook.

Voorkom een vechtscheiding

Een goede communicatie met je (toekomstige) ex-partner kan veel leed voorkomen. Overweeg deelname aan een online relatie coaching programma om communicatiepatronen te verbeteren en conflicten te minimaliseren. Dit kan niet alleen helpen om een vechtscheiding te vermijden, maar ook om je energie en zelfvertrouwen te vergroten. Hierdoor verloopt de scheiding soepeler en kun je sterker uit deze periode komen.

Direct aan de slag

Overweeg een investering in mijn coaching programma van Marieke Proper. Hoewel het een investering is, kan het je helpen om de communicatie te verbeteren, pijnpunten aan te pakken en mogelijk zelfs te voorkomen dat je daadwerkelijk gaat scheiden. Veel mensen hebben baat bij deze ondersteuning en voelen zich beter voorbereid op de toekomst.

Start direct binnen de Inner Circle

Het nemen van deze stappen kan je helpen om de scheiding beter te verwerken en een nieuwe, positieve toekomst op te bouwen. Vergeet niet: je staat er niet alleen voor, en er zijn professionals die je kunnen helpen om deze verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik wil scheiden wat nu? Boek een consult!

Screenshot 20240208 111944 WhatsApp

In het hart van het Gooi, vlak bij de bossen van natuurmonumenten, in een jaren dertig pand, houd Marieke Proper praktijk voor relatietherapie. Veel van haar werkzaamheden vinden online plaats. Echter in haar warme praktijkruimte ontvangt ze succesvolle mannen en vrouwen die een zware periode in hun relatie doormaken en behoefte hebben aan steun en een bewezen succesvolle aanpak, om uit een relatiecrisis te komen.

Boek een intake en start met relatietherapie (Ook als je denkt ik wil scheiden)

Overweeg jij om te starten met relatietherapie? Kom je daarvoor graag naar Marieke haar praktijk in ‘t Gooi? Geen wachtlijsten & bewezen strategieën. Marieke Proper is auteur van Bestseller romans In De Ban Van De Tweelingziel en heeft interessante boeken geschreven over het oplossen van relatieproblemen.

Onder aan deze pagina delen we ook enkele klantervaringen! 

Boek jouw intake

‘Kom je samen met je partner in relatietherapie?’

Relatietherapie van Marieke Proper in het hart van ‘t Gooi biedt uitkomst voor jou/jullie als je verder wilt na  een diepe crisis (bijvoorbeeld door overspel), maar niet weet hoe? Het is cruciaal om actie te ondernemen en niet te blijven steken in de verwarring en pijn die een relatiecrisis of overspel met zich meebrengt. Een intakegesprek met Marieke Proper kan een wereld van verschil maken. Met haar expertise en empathische benadering biedt Marieke een veilige ruimte om je gevoelens te uiten, te begrijpen wat er is gebeurd, en te werken aan herstel.

Met deze intake beloofd Marieke helderheid, inzichten en perspectief’

Inzichten in de werkelijke oorzaak van de relatie crisis. Je krijgt helderheid over keuzes en antwoorden op je vragen en een duidelijk stappenplan naar herstel en perspectief voor de nabije toekomst. Kom je liever alleen voor een intake? Dat kan. Marieke Proper ontvangt zowel individuen als koppels die willen werken aan zichzelf en de relatie in haar praktijk voor relatietherapie in ‘t Gooi.

Welke ervaring kan relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

Persoonlijke trajecten zijn altijd High End.  Wat inhoud dat Marieke er is voor jou/jullie en ook op de momenten dat je haar nodig hebt. Zowel in de praktijk, als telefonisch en online. Ze helpt je door de moeilijkste fase heen. En heeft hierin veel succes behaald. Voor mensen in overspel situaties is het lastig om een keuze te maken. Marieke helpt je de juiste keuzes maken en het vertrouwen terug te krijgen in elkaar, te helen van liefdesverdriet (van een verbroken affaire) en/of van een scheiding of relatie trauma’s uit het verleden.

Ze helpt jaarlijks honderden koppels en individuen met een bewezen strategie. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot haar kennis, kunde en adviezen helpt deze mannen en vrouwen om spoedig rust te hervinden en emotionele genezing te ervaren. Maar bovenal het vertrouwen in elkaar en de relatie te hervinden. Naast therapeut is Marieke o.a. auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. en heeft ze vele video’s voor je klaarstaan op YouTube kanaal. Daarnaast is ze actief op Spotify, en de verschillende social media platforms.

Wanneer kan je starten?

Je kunt een intake boeken via het contactformulier, de mail  of via Whatsapp Omschrijf kort je situatie. Nadat je jouw bericht hebt verzonden krijg je spoedig een reactie.

Reviews:

Jack
Ondernemer

Marieke, jouw interventie was cruciaal in dit proces. Zonder jouw hulp en de inzichten die je ons bood, vraag ik me af of we ooit de weg terug naar elkaar hadden kunnen vinden. Je hebt ons niet alleen geleerd te vergeven, maar ook hoe we sterker vooruit kunnen gaan, met een dieper begrip en respect voor elkaar. Dankzij jou hebben we onze liefde teruggevonden en bouwen we aan een toekomst die rijker en vollediger is dan we ooit hadden durven dromen. Jouw begeleiding was een geschenk in onze tijd van nood, en daar zullen we je eeuwig dankbaar voor zijn. Met oprechte dankbaarheid, Jack

Kimberley
Teamleider

Marieke is een fijn mens, doortastend en ze laat je dingen inzien. Ze is ook niet bang om je daarmee te ”confronteren”. Het voelde voor mij zeker dat Marieke betrokken was, er was aandacht voor hoe het ging, en ik vond het ook leuk dat ze tussen de gesprekken door bijvoorbeeld een appje stuurde om te vragen hoe het gaat.

Hans
Media

Door het traject dat we met jou hebben doorlopen, heb ik inzichten gekregen die ik anders nooit zou hebben gevonden. Je hebt ons geholpen de diepere oorzaken te begrijpen die tot dit moment hadden geleid, en belangrijker nog, hoe we samen verder konden gaan. Het was geen gemakkelijke reis, maar met jouw professionele begeleiding, empathie, en de praktische tools die je ons aanreikte, zijn we erin geslaagd om onze liefde te herontdekken en onze relatie te herstellen.

Monique
Manager

“Ik ben heel tevreden. Ik bedacht het mij laatst nog hoe wonderlijk het is dat je best lang bepaald gedrag vertoond of dingen op een bepaalde wijze doet en hoeveel verandering daar dan nog in te behalen is.

Barbara
Ondernemer

Na maanden van complete chaos in mijn hoofd, stress in mijn lijf. Niet meer kunnen slapen of functioneren. Ik was verliefd op een ander en wist me geen raad. Door rust te nemen en het traject bij Marieke te volgen heb ik een hoop weer helder gekregen. Veel zelf inzicht over mijn angsten en verlangen. Ik heb het traject alleen gedaan en zo ben ik er ook weer grotendeels uitgekomen en kan nu zeggen dat ik blij ben dat ik geen hals over kop beslissingen heb genomen, en ook weer inzie dat ik een hele leuke en toegewijde man heb. Al heel veel jaren. Marieke geeft heel veel stof tot nadenken en de video’s bij het traject zijn erg verhelderend.

Johan
Managing Director

Marieke is een echte sparringpartner voor me. Ze stelt veel mooie vragen en geeft daarmee perspectief. Fijn ook dat ze mij soms achter de broek aan zit om follow-up ook echt te plegen. In de waan van de dag is het makkelijk om dingen te vergeten of niet te doen. Marieke helpt me ook om duidelijke prioriteiten te stellen. 

Theo
Directeur

In die donkere dagen van ongeloof en woede was jouw website, Rijkdominjerelatie.nl, een baken van licht. De beslissing om een intakegesprek te plannen, was een van de belangrijkste die ik ooit heb genomen. Dat gesprek opende een nieuwe weg naar begrip, heling, en uiteindelijk, vergeving.

Jan
Ondernemer

Het traject heeft mij (en mijn vrouw) erg goed geholpen. Ik zag eigenlijk geen weg meer om mijzelf en elkaar terug te vinden, maar het traject van Marieke heeft ervoor gezorgd dat wij allebei met nieuwe energie en met andere ogen naar onszelf en elkaar zijn gaan kijken. Onze relatie heeft een complete metamorfose ondergaan, en ook voel ik me als individu en man sterker en met meer zelfvertrouwen. Natuurlijk zijn er ups en downs, maar Marieke biedt voldoende handvatten in haar traject om daar mee om te gaan.

Ze maakt de dingen heel concreet en gaat de lastige vraagstukken niet uit de weg en komt met praktische adviezen. En daarnaast kan je gewoon met haar bellen en zij neemt daar echt de tijd voor. Nog dagelijks heb ik plezier van het traject en kan het een ieder aanbevelen.

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven