Een geheime liefde? Dat was helemaal niet de bedoeling waarschijnlijk. Het overkwam je. Het begon met oogcontact. Goede gesprekken en het blootleggen van je hart en ineens zit je er midden in en wordt je verscheurd door gevoelens en maken je gedachten overuren. Ik heb 5 video’s voor je opgenomen die jou helpen als je verliefd bent geworden op iemand anders. Wat wil deze situatie je vertellen over je eigen relatie? En over wat je voelt voor de ander? Wat kan je doen om de stress te stoppen?

In deze blog geef ik je 5 tips die een persoonlijke ramp kunnen voorkomen. Ik probeer met deze blog geen vrienden te maken. Ik probeer de schade te beperken. Kijk je liever een video? Ik heb deze tips ook opgenomen in een YouTube video.

  1. Voorkom dat het je slapeloze nachten geeft.  Al heel snel hebben de piekergedachten over onze geheime liefde een effect op onze nachtrust. Als je slecht geslapen hebt ga je je zorgen maken. Het is belangrijk dat je jouw nachtrust beschermt en hier kan je van alles voor doen. Beperk koffie en alcoholgebruik en probeer de oplossing niet ‘s nachts te bedenken. Spreek met jezelf af dat je best mag piekeren en nadenken. Je zit immers niet voor niets in deze situatie. Maar stel jezelf grenzen. Je mag uitsluitend overdag over de situatie nadenken. Let ook op je ademhaling. Deze versnelt onbewust en houdt je ‘s nachts uit jouw diepere slaap. Hierdoor wordt je niet uitgerust wakker of zelfs heel vroeg en lukt het niet de slaap te hervatten. De heel je hart meditatie kan je helpen om jouw ademhaling weer tot rust te brengen en kan je helpen met beter slapen.

  2. Zoek uit wat de bedoeling is. Het feit dat je verliefd bent geworden op een onmogelijke liefde heeft een diepere reden. Ik heb er twee boeken over geschreven. In In De Ban Van De Tweelingziel lees je waarom Madelin verliefd wordt op George en het effect op haar relatie en gezin. Het is aan jou om uit te vinden wat de reden is dat jij hals over kop verliefd werd op jouw geheime liefde. Mijn video’s kunnen je erbij helpen. Je kunt jezelf ook de vraag stellen. Wat is hiervan de reden? Stel jezelf eens wat kritische vragen over je relatie/leven van voor deze verliefdheid. Voelde je je vrij? Onafhankelijk? gelukkig? Of was je verveeld? Was er geen ruimte voor jou? Was je alleen maar aan het zorgen voor anderen? Zorgde je slecht voor je gezondheid? Was je al tijden niet gelukkig met jezelf of de ander? Drink je te veel alcohol of snoep je te veel? Was je eigenlijk gewoon toe aan een rigoureuze verandering? Welke keuzes mocht je eigenlijk al veel eerder maken?

  3. Vindt uit voor welk gevoel jouw geheime liefde symbool staat. Jouw geheime liefde staat ergens symbool voor. Net als George voor Madelin symbool staat voor vrijheid en avontuur staat jouw geheime liefde ook ergens symbool voor. Zoek uit wat dat is. Dat kan van alles zijn. Rust en zekerheid. Vertrouwen. Onafhankelijkheid. Gezondheid. Vrijheid. Avontuur. Het is belangrijk om te weten. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om deze dingen te gaan zoeken. Een geheime liefde die ontdekt wordt zet echt je wereld op z’n kop. Het kan een trauma veroorzaken bij je partner en kinderen. Probeer iedere vorm van intimiteit te voorkomen, als dat nog lukt en ga uitzoeken wat deze liefde je wil leren over je leven en je relatie. Hoe lastig het ook is, zeker als de aantrekkingskracht heel sterk is. voorkom intimiteit. Waarom? Omdat dit je afleidt van de te leren les en daarnaast echt traumatisch kan zijn voor een partner. Het is beter zelf eerst meer zekerheid te hebben over wat je wilt met deze situatie. Seks kan je altijd nog hebben. Zet deze krachtige seksuele energie liever om in creatiekracht. Je kunt je leven NU veranderen.

  4. hoe kan je het beste uit deze situatie halen? Praat met je partner over hetgeen je hebt uitgevonden over je leven en jezelf. Je hoeft het niet over je geheime liefde te hebben, maar kan wel praten over hetgeen hij of zij symbool voor staat. Uit jezelf. Hoe moeilijk het ook is. Verstop jezelf niet langer en ga samen naar oplossingen kijken. Wil je een dergelijk gesprek graag voorbereiden. Je kan een telefonische intake boeken met mij? We kunnen het er samen over hebben. Daarnaast heb ik een fantastischonline relatie coaching programma voor je die je kan helpen om zaken met elkaar te gaan bespreken en structureel te gaan veranderen. Ik help je stap voor stap, in je eigen tijd nadenken over je relatie en zaken uitzoeken voor jezelf. Je kunt een scheiding nu nog voorkomen of zonder opgelopen trauma’s uit elkaar gaan. In elk geval uitzoeken of dit de moeite waard is. Een scheiding is ingrijpend en pijnlijk. Zeker als er kinderen zijn. Zeker als er overspel is ontdekt. Ontdek eerst samen of er nog genoeg is om voor te blijven en hoe je samen kunt verbeteren. Geloof me, ik heb honderden koppels begeleid. Het kan flink misgaan als overspel uitkomt. Het is raadzaam om voor die tijd hulp in te schakelen.

  5. Hoe kan je de schade voor betrokkenen beperken? Je wilt jezelf kunnen zijn in je relatie. Je loopt zelf grote schade op als je jarenlang op je tenen loopt. Niet in vrijheid leeft en niet het leven kunt leven dat je wilt leven. Allerlei dingen hebben ervoor gezorgd dat je nu in deze situatie zit en het is aan jou om voor de beste uitweg te gaan kiezen. De beste uitweg lijkt nu misschien jouw geheime liefde. Maar schijn kan bedriegen. Jouw geheime liefde heeft ook een eigen agenda. En je wilt niet van de ene afhankelijkheid in de volgende afhankelijkheid stappen. Ik heb veel vrouwen/mannen hun hele gezin zien verlaten voor een ander. Erachter komende dat de geheime liefde zijn/haar eigen leven helemaal niet opgeeft en ‘vrolijk’ verdergaat met zijn/haar vrouw/man en kinderen. Misschien was het inderdaad tijd om te scheiden voor deze mensen. Maar man, man, man wat een pijn ging daarmee gepaard bij alle partijen. Je kunt de schade beperken door zo nu en dan je roze bril af te zetten, maar ook die heerlijke krachtige seksuele energie om te zetten in creatiekracht en je leven zo vorm te geven dat je echt jouw beste leven gaat leven. Onafhankelijk en vrij. Vol zelfvertrouwen en met hervonden plezier. Of dit nu binnen of buiten je huidige relatie is. laat jouw geheime liefde niet de reden van de scheiding zijn of de reden van heel veel pijn en ellende. Daarvoor is de energie die je er juist uit kan halen veel te mooi en extreem krachtig.

Ik wens je veel wijsheid en kracht, Liefs Marieke

Ben jij verliefd geworden op een ander? Download meteen mijn eerste gratis video.

Lees je liever? In De Ban Van De Tweelingziel gaat je veel herkenning, steun en inzichten brengen. Zeker ook deel 2.

Pin It on Pinterest

Share This