Ik wil verder met mijn minnaar / minnares

Ik wil verder met mijn minnaar / minnares

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden

Om verschillende redenen kan het uiterst lastig en bovenal pijnlijk zijn om een scheiding aan te kondigen. Daarnaast zijn we soms niet 100% zeker van onze keuze. Hieronder noem ik diverse redenen op waarom mensen niet durven te vertellen dat ze willen scheiden;

  • Bang voor de reactie van je partner
  • Je wilt niemand kwetsen
  • Je wilt je kinderen een scheiding besparen
  • Je bent bang dat je partner gaat doorvragen en achter je affaire komt
  • Je bent bang voor de reacties van je familie
  • Je bent bang voor de financiële consequenties.

 

 

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat ik verliefd ben geworden op iemand anders

Als je verliefd bent geworden op iemand anders, neemt de aantrekkingskracht voor je partner af en trek je je steeds verder terug in de relatie. Je maakt geluks-hormonen aan bij het zien van die ander. Jouw partner zal de afstand voelen en heeft over het ontstaan van de afstand wellicht al vragen gesteld. Als je verliefd bent geworden op iemand anders, raad ik je aan mijn videoreeks ‘Verliefd op een ander’ te downloaden. Je krijgt een aantal cruciale inzichten en directe handvatten. Helemaal gratis!

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat ik bang ben voor een toekomst alleen

Op het moment dat je uitspreekt dat je wilt scheiden worden aanvankelijke gedachten en twijfels omgezet in realiteit. Sommige mensen vragen zich af of ze wel met die realiteit kunnen dealen. Het betekent in veel gevallen niet alleen dat de liefdesrelatie stopt als je vertelt dat je wilt scheiden. Het betekent ook dat er zaken veranderen in je huishouden. Het kan zijn dat jij of je partner een ander huis moet gaan zoeken. Je meer zal moeten gaan werken, je er alleen voor komt te staan met jullie kinderen, je door een pijnlijke scheiding heen moet, etc. Kortom, scheiden heeft consequenties. Het kan enorm helpen om je gedachten eerst te bespreken met een onafhankelijke professional. Je kunt nu een telefonisch consult boeken en jouw vraagstuk en zorgen voorleggen.

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat mijn partner dan in relatietherapie wil

Als de noodzaak duidelijk wordt willen partners ineens wel veranderen. Die zin met vergelijkbare strekking krijg ik vaak te horen. ‘Ja nu ineens wil hij of zij wel veranderen. Nu ineens wil hij of zij wel praten. Voor mij is het nu te laat.’ Vaak zien partners de noodzaak ook echt pas in als het al te laat is. Heel vaak wordt ik benaderd door partners van mensen die willen scheiden. Ze zien het contact met een relatietherapeut als laatste redmiddel. En is enkele gevallen krijgen ze gelijk. Er zijn partners bij mij geweest die al apart woonden en alsnog samen verder gingen. Verder gingen na overspel. Verder gingen na een relatie crisis. En er zijn partners bij mij geweest om de relatie definitief te verbreken. Soms kan het fijn zijn om zo’n gesprek in het bijzijn van een derde onafhankelijke toe voeren.

Marieke proper, wie ben ik?

#1 relatiecoach Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden.

Heb je vragen aan mij omdat je niet durft te vertellen dat je eigenlijk wilt scheiden?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This