ūüĒź

logo-rijkdominjerelatie

Ik wil mijn relatie verbreken, 3 dingen om rekening mee te houden

Online Programma
‚ÄúVolledig Terug in Je Kracht: Herstel Na Overspel in 3 Maanden‚ÄĚ

Ontdek of je echt wilt scheiden

Als de gedachte; Ik wil mijn relatie verbreken, door je hoofd gaat, dan is daar veel aan vooraf gegaan.

Een langdurige relatie verbreken doe je niet zomaar. Daar gaan lange perioden van twijfel en ups & downs aan vooraf. Onoverkomelijke verschillen in denken en doen, onoplosbare communicatieproblemen, verschillen in normen en waarden, overspel en/of leugens en bedrog, maken dat je de knoop na lang wikken en wegen doorhakt. Er kunnen allerlei redenen zijn dat je jouw relatie wilt verbreken. Ruzie en conflict is niet in alle gevallen de oorzaak van het willen verbreken van een relatie. Vaak is juist het uitblijven van passie, het ontbreken van goede gesprekken, het niet stellen van grenzen, het langdurig onderdrukken of negeren van je behoeftes een reden voor mensen om uiteindelijk met de relatie te willen stoppen. Mensen in een ogenschijnlijk harmonieuze relatie kunnen zich wel degelijk ongelukkig, eenzaam en onbegrepen voelen. En een ander levenspad voor zich zien.

Ik wil mijn relatie verbreken, 3 dingen om rekening mee te houden

Veel mensen nemen contact op met relatietherapeut Marieke Proper, als ze hun relatie willen verbreken. Er zijn een aantal redenen om toch contact op te nemen met een relatietherapeut als je een relatie wilt verbreken en er zijn 3 dingen om rekening mee te houden. Marieke Proper is relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, burn-out en relatie crisis. Doorgaans worden er in haar praktijk 2 a 3 relaties in de week bewust verbroken. Mensen verbreken de relatie in zo’n geval om redenen in het bijzijn van een therapeut. Het kan zijn dat eerdere gesprekken thuis niet tot een concrete beslissing leidde. In sommige gevallen speelt veiligheid een rol. Het kan ook zijn dat een partner de situatie bagatelliseert, dreigt met een vechtscheiding of een partner helemaal niet mee wil werken aan een scheiding. Een relatie verbreken in het bijzijn van een therapeut is veilig, geeft helderheid bij beide partners en er kan een follow up plan gemaakt worden. Soms heeft √©√©n van de partners baat bij mentale ondersteuning of coaching, of is een doorverwijzing naar een mediator een uitkomst vanuit een gesprek.¬†

remote therapie relatieproblemen Marieke Proper

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

‚ÄėAls professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a.¬†na overspel en burn-out.¬†Sommige mensen voelen zich alleen staan met hun probleem. Een handjevol mensen begeleid ik jaarlijks persoonlijk met¬†High End begeleiding.¬†¬†Vele honderden begeleid ik online (individueel of als stel) of met losse sessies in de praktijk. Ik help hen door √©√©n van de moeilijkste perioden van hun leven. Vaak is het lastig om een¬†keuze te maken¬†voor de toekomst, is het¬†vertrouwen stuk, de aantrekkingskracht weg, is er¬†liefdesverdriet van een verbroken affaire¬†en/of zorgen de vragen over de toekomst voor heel veel stress. Ik heb honderden koppels en individuen succesvol bijgestaan. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot mijn kennis, kunde en adviezen helpt mensen enorm om spoedig meer helderheid te ervaren. Naast mijn werk als coach en therapeut ben ik o.a. auteur de bestsellers¬†In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2.¬†En heb ik als online ondernemer vele video‚Äôs voor je klaarstaan op¬†mijn website en YouTube kanaal.

Een relatie verbreken is heel erg pittig. 1e punt om rekening mee te houden

Het eerste om rekening mee te houden is de verandering die een verbroken relatie met zich mee brengt. Niet alleen voor je partner, maar ook voor jouzelf en eventuele kinderen. Een scheiding heeft zowel praktische als emotionele gevolgen. Kan je die aan? Zowel financieel als emotioneel. Of ben je nu al op van de stress, slaap je al tijden slecht en heb je zakelijk of financieel stress? Ik hoor je bijna denken; ‘dat mogen toch geen redenen zijn om in een relatie te blijven hangen die mij ongelukkig maakt’ Klopt alleen is een goede nachtrust wel een voorwaarde voor het maken van een gedegen beslissing. Daarnaast is het fijn als je beiden in een bepaalde mate financieel onafhankelijk bent. Is dat niet het geval, dan zijn dat de dingen waar je aan kunt werken, voordat je een scheiding doorzet. Kortom, ben je zelf klaar voor de scheiding?

Een relatie verbreken doe je samen. 2e punt om rekening mee te houden

We gaan er ten onrechte vanuit dat we eenzijdig een relatie verbreken. In de praktijk blijkt dat vaak niet zo te werken. Een relatie verbreken, de gemaakte afspraken veranderen, een thuis en een gezin opbreken, dat doe je niet alleen. Dat doe je gezamenlijk. Vaak is √©√©n van beiden degene die het initiatief neemt, maar zijn beide partners al snel even betrokken. Een grote behoefte aan duidelijkheid, knopen die doorgehakt dienen te worden, een initiatiefnemer die ook op momenten onzeker is over zijn of haar besluit, maakt dat relatie uiteindelijk meestal door beide partners (in een redelijke overeenstemming) verbroken worden. Zodra de relatie verbroken wordt begint er echter een nieuw proces. Namelijk het daadwerkelijke uit elkaar gaan. Soms wonen partners noodgedwongen nog een tijd bij elkaar in huis of start er een periode van ‘zwerven’. Een vermoeiende en pijnlijke fase, waarin nieuwe afspraken langzaam vorm krijgen.

vrouw doet afstandelijk 2

Een relatie verbreken brengt emoties met zich mee. 3e punt om rekening mee te houden

Gemiddeld ontvang ik 2 a 3 keer in de week een koppel in mijn praktijk waarvan ik vooraf al weet dat ze de relatie willen verbreken, of een koppel waarvan in elk geval bekend is dat één van beiden niet meer verder wil. Dat zijn gesprekken waarin begrijpelijk veel emotie los komt. Zowel bij de initiatiefnemer, als degene die de relatie liever nog een tweede of derde kans zou geven. Een relatie verbreken is pijnlijk. Gedeelde herinneringen. Een gezamenlijk thuis. Kinderen die het nieuws te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. Het is heel erg verdrietig en deze fase is zo ingrijpend dat mensen er slecht van slapen en zelfs overspannen van kunnen raken. Als er een keuze is gemaakt bij overspel. Een partner verliefd is geworden op iemand anders, dan zijn er vaak hele heftige emoties tijdens een slechtnieuwsgesprek in de praktijk. Het kan dan juist prettig zijn of voor meer veiligheid zorgen dat er een derde bij is. Zodat beide partners toch nog hun emoties kunnen delen met elkaar.

Wil jij vrijblijvend informeren of relatietherapie voor jullie situatie kan werken? Dan wel om naar elkaar uit te spreken dat je niet meer samen verder wilt of om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om concrete dingen te veranderen, zodat jullie gelukkiger worden samen?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven