🔐

rijkdom in je relatie

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden

ontdek of je wilt scheiden financiële consequenties

Inhoud

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden!

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden en verder wil met mijn minnaar / minnares
Ik wil verder met mijn minnaar / minnares

Om verschillende redenen kan het uiterst lastig en bovenal pijnlijk zijn om een scheiding aan te kondigen. Daarnaast zijn we soms niet 100% zeker van onze keuze. Hieronder noem ik diverse redenen op waarom mensen niet durven te vertellen dat ze willen scheiden;

  • Bang voor de reactie van je partner
  • Je wilt niemand kwetsen
  • Je wilt je kinderen een scheiding besparen
  • Je bent bang dat je partner gaat doorvragen en achter je affaire komt
  • Je bent bang voor de reacties van je familie
  • Je bent bang voor de financiële consequenties.

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat ik verliefd ben geworden op iemand anders

Als je verliefd bent geworden op iemand anders, neemt de aantrekkingskracht voor je partner af en trek je je steeds verder terug in de relatie. Je maakt geluks-hormonen aan bij het zien van die ander. Jouw partner zal de afstand voelen en heeft over het ontstaan van de afstand wellicht al vragen gesteld. Als je verliefd bent geworden op iemand anders, raad ik je aan mijn videoreeks ‘Verliefd op een ander’ te downloaden. Je krijgt een aantal cruciale inzichten en directe handvatten. Helemaal gratis!

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat ik bang ben voor een toekomst alleen

Op het moment dat je uitspreekt dat je wilt scheiden worden aanvankelijke gedachten en twijfels omgezet in realiteit. Sommige mensen vragen zich af of ze wel met die realiteit kunnen dealen. Het betekent in veel gevallen niet alleen dat de liefdesrelatie stopt als je vertelt dat je wilt scheiden. Het betekent ook dat er zaken veranderen in je huishouden. Het kan zijn dat jij of je partner een ander huis moet gaan zoeken. Je meer zal moeten gaan werken, je er alleen voor komt te staan met jullie kinderen, je door een pijnlijke scheiding heen moet, etc. Kortom, scheiden heeft consequenties. Het kan enorm helpen om je gedachten eerst te bespreken met een onafhankelijke professional. Je kunt nu een telefonisch consult boeken en jouw vraagstuk en zorgen voorleggen.

Ik durf niet te vertellen dat ik wil scheiden, omdat mijn partner dan in relatietherapie wil

Als de noodzaak duidelijk wordt willen partners ineens wel veranderen. Die zin met vergelijkbare strekking krijg ik vaak te horen. ‘Ja nu ineens wil hij of zij wel veranderen. Nu ineens wil hij of zij wel praten. Voor mij is het nu te laat.’ Vaak zien partners de noodzaak ook echt pas in als het al te laat is. Heel vaak wordt ik benaderd door partners van mensen die willen scheiden. Ze zien het contact met een relatietherapeut als laatste redmiddel. En is enkele gevallen krijgen ze gelijk. Er zijn partners bij mij geweest die al apart woonden en alsnog samen verder gingen. Verder gingen na overspel. Verder gingen na een relatie crisis. En er zijn partners bij mij geweest om de relatie definitief te verbreken. Soms kan het fijn zijn om zo’n gesprek in het bijzijn van een derde onafhankelijke toe voeren.

Marieke proper, wie ben ik?

Marieke Proper ontdek of je wilt scheidenAls de #1 relatiecoach in ‘T Gooi, ben ik Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden, volg me ook op  YOUTUBE

Heb je vragen aan mij omdat je niet durft te vertellen dat je eigenlijk wilt scheiden?

Durf de Eerste Stap te Zetten naar Verandering

Het besluit om te scheiden, vooral als je verliefd bent geworden op iemand anders of simpelweg omdat je je niet langer gelukkig voelt in je huidige relatie, kan ontmoedigend en overweldigend zijn. De angst voor de reactie van je partner, de impact op je kinderen, en de mogelijke financiële consequenties zijn allemaal geldige zorgen die het moeilijk maken om je wensen uit te spreken. Echter, het onderdrukken van je ware gevoelens kan leiden tot meer pijn en ongenoegen op lange termijn.

Het is belangrijk te erkennen dat jouw geluk en emotioneel welzijn essentieel zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Een open en eerlijke dialoog, hoe moeilijk ook, kan de weg vrijmaken voor genezing en groei, zowel voor jou als voor je partner. Soms kan het inhuren van een onafhankelijke professional zoals een relatietherapeut, zoals ik, Marieke Proper, helpen om deze moeilijke gesprekken te navigeren en te zorgen voor een respectvolle en constructieve benadering van scheiding.

Onthoud dat verandering, hoewel angstaanjagend, ook een kans is voor vernieuwing en persoonlijke groei. Als je de behoefte voelt om een nieuw pad in te slaan, moedig ik je aan om de nodige stappen te zetten. Wees moedig, wees eerlijk, en sta jezelf toe om de ondersteuning te zoeken die je nodig hebt om deze transitie zo soepel mogelijk te maken. Met de juiste hulp en begeleiding, kun je een toekomst opbouwen die echte voldoening en geluk brengt, zowel voor jou als voor degenen die je liefhebt.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven