Gevolgen uitkomen affaire

De gevolgen van een uitgekomen affaire zijn meestal groot. Evenals de taboe rondom praten over het onderwerp. De realiteit waar mensen met een uitgekomen affaire mee te dealen krijgen zijn complex en ingewikkeld en in dit blog helpt relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel en burn-out en oprichtster van het platform rijkdominjerelatie.nl je helderheid scheppen in de zojuist ontstane chaos.

Overspel: De Onbreekbare Taboe en de Zware Gevolgen

Overspel, vreemdgaan, het hebben van een buiten echtelijke relatie of affaire, het is een onderwerp dat vaak wordt omgeven door stilte, geheimzinnigheid en taboe. Ondanks moderne verschuivingen in de perceptie van relaties en seksualiteit, blijft de stigma rond vreemdgaan sterk. Dit stuk onderzoekt de complexiteit van overspel en de redenen waarom de taboe zo moeilijk te doorbreken is.

De Harde Realiteit van Overspel

Er is een algemene opvatting dat “overspel je niet zomaar overkomt; daar kies je zelf voor.” Deze uitspraak wekt vaak sterke emoties op bij mensen die door overspel zijn geraakt. Ze suggereren dat over een affaire praten eigenlijk alleen aanvaardbaar is vanuit het perspectief van het slachtoffer. De “dader” aanwijzen lijkt eenvoudig, maar is dit wel altijd gerechtvaardigd?

De Angst voor Vergelding

Overspel houden mensen vaak geheim, niet alleen uit schaamte of schuldgevoel, maar ook uit angst voor de mogelijke consequenties. De reacties op overspel kunnen extreem en soms zelfs gewelddadig zijn:

“Als je vreemdgaat, staan je spullen direct buiten.”
“Als je vreemdgaat, hak ik je …. eraf.”
“Als zij vreemdgaat, dan sla ik die man tot…”
“Als je vreemdgaat, ben je je baan kwijt.”
“Als je vreemdgaat, kijkt je familie je niet meer aan.”
“Als je vreemdgaat, kiezen je vrienden een kant.”
“Als je vreemdgaat, hebben je buren al partij gekozen.”
“Als je vreemdgaat, willen je kinderen je niet meer zien.”
Deze dreigementen illustreren waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun affaires geheim te houden. De potentiële verliezen zijn immens, niet alleen op persoonlijk en relationeel vlak maar ook binnen de bredere sociale kring.

Het Oordeel en de Gevolgen

Wanneer iemand ervoor kiest om vreemd te gaan, is er vaak meer aan de hand dan simpelweg de behoefte aan fysiek contact met een ander. Psychologische factoren, onvervulde behoeften binnen de relatie, of diepe persoonlijke conflicten kunnen een rol spelen. Toch wordt de persoon die vreemdgaat bijna altijd gezien als de enige schuldige.

De gevolgen van het bekend worden van een affaire zijn vaak verwoestend:

Professionele reputaties kunnen worden geschaad.
Persoonlijke relaties kunnen onherstelbaar beschadigd raken.
Het psychologisch welzijn van alle betrokkenen, inclusief kinderen, kan ernstig worden aangetast.
Conclusie

Welke ervaring kan ik relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

relatie therapeut Marieke Proper‘Als professional ben ik gespecialiseerd in relatieproblemen o.a. na overspel en burn-out. Sommige mensen voelen zich alleen staan met hun probleem. Een handjevol mensen begeleid ik jaarlijks persoonlijk met High End begeleiding.  Vele honderden begeleid ik online (individueel of als stel) of met losse sessies in de praktijk. Ik help hen door één van de moeilijkste perioden van hun leven. Vaak is het lastig om een keuze te maken voor de toekomst, is het vertrouwen stuk, de aantrekkingskracht weg, is er liefdesverdriet van een verbroken affaire en/of zorgen de vragen over de toekomst voor heel veel stress. Ik heb honderden koppels en individuen succesvol bijgestaan. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot mijn kennis, kunde en adviezen helpt mensen enorm om spoedig meer helderheid te ervaren. Naast mijn werk als coach en therapeut ben ik o.a. auteur de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. En heb ik als online ondernemer vele video’s voor je klaarstaan op mijn website en YouTube kanaal.

Remote hulp van Marieke Proper

We zitten midden in een relatiecrisis vanwege uitgekomen overspel, wat ik kan ik doen? Schaf de videoreeks ‘Keuze maken bij Overspel’ aan voor meer helderheid, nu EUR 19,77 Online Live Webinar; verliefdheid, ontrouw en hoe verder?

 

Mijn man gaat vreemd heeft een verhouding

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapie in ‘t Gooi

In het hart van het Gooi, vlak bij de bossen van natuurmonumenten, in een jaren dertig pand, houd Marieke Proper praktijk voor relatietherapie. Veel van haar werkzaamheden vinden online plaats. Echter in haar warme praktijkruimte ontvangt ze succesvolle mannen en vrouwen die een zware periode in hun relatie doormaken en behoefte hebben aan steun en een bewezen succesvolle aanpak, om uit een relatiecrisis te komen.

Boek een intake en start met relatietherapie

Overweeg jij om te starten met relatietherapie? Kom je daarvoor graag naar Marieke haar praktijk in ‘t Gooi? Geen wachtlijsten & bewezen strategieën. Marieke Proper is auteur van Bestseller romans In De Ban Van De Tweelingziel en heeft interessante boeken geschreven over het oplossen van relatieproblemen.

Boek jouw intake

Afsluiting

Het gesprek over overspel is complex en geladen met emotionele, morele en sociale dilemma’s. Dit maakt het een van de meest taboe-onderwerpen in onze samenleving. Zonder ruimte voor open discussie en begrip blijft de cyclus van geheimhouding, pijn en vergelding voortbestaan. De vraag blijft: hoe kunnen we dit onderwerp op een gezondere manier benaderen, waarbij we ruimte bieden voor begrip en genezing?

Het doorbreken van het taboe rond overspel vereist moed, empathie en een diepgaand begrip van menselijke relaties. Sterkte aan iedereen die met deze complexe kwestie te maken heeft.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

Pin It on Pinterest

Share This