Botsende karakters in de relatie: Hoe weet je of je compatibel bent?

In de dynamische wereld van relaties is het samensmelten van twee unieke individuen met elk hun eigenaardigheden, passies, en principes een wonderlijk proces. Maar wat gebeurt er als deze unieke eigenschappen botsende karakters blijken te zijn? Dit is een vraag die velen zich stellen en Marieke Proper van RijkdominjeRelatie.nl heeft de inzichten die nodig zijn om deze complexe materie te ontrafelen. Heb jij soms het idee dat jullie water en vuur zijn? Vraag jij je sterk af of jullie wel compatibel zijn?

Het belang van compatibiliteit

Botsende karakters zijn vermoeiend. Het kost energie als elkaar (bewust of onbewust) steeds confronteert met jullie verschillen. Compatibiliteit in een relatie gaat veel verder dan overeenkomsten hebben in hobby’s of levensstijl. Het omvat de diepere lagen van emotionele connectie, communicatiestijlen, en gedeelde waarden. Wanneer karakters botsen, is het niet altijd een teken van incompatibiliteit; soms is het een kans om te groeien en elkaar beter te begrijpen. Maar hoe weet je of je echt compatibel bent met je partner? Marieke Proper deelt 5 punten voor Compatibiliteit met je.

Verliefd en compatibel

Verliefd en compatibel

Verliefd op een gelijkgestemde? Terwijl je in een relatie zit met jouw opposite?

Heb je iemand leren kennen waarmee je super compatibel bent? Vraag jij je hierdoor nog sterker af; passen wij bij elkaar? Mijn partner en ik? Wij zijn water en vuur en eigenlijk totaal niet compatibel. Relatietherapeut Marieke Proper heeft 5 video’s opgenomen voor als jij verliefd bent geworden op iemand waarmee je heel veel diepgang ervaart. Compatibiliteit  ervaart met iemand anders dan je eigen partner en gewezen wordt op datgene wat je mist in je eigen relatie.

1. Diepe emotionele verbinding in plaats van water en vuur

Een teken van compatibiliteit is de capaciteit om een diepe, emotionele verbinding met elkaar te vormen. Dit betekent dat je je op je gemak voelt om je kwetsbaar op te stellen, je diepste angsten en dromen te delen, en te voelen dat je door de ander wordt gezien en gewaardeerd.

2. Communicatie en conflictresolutie

Effectieve communicatie is de ruggengraat van elke gezonde relatie. Compatibele partners kunnen open en eerlijk communiceren, ook tijdens conflicten. Ze luisteren om te begrijpen, niet om te reageren, en gebruiken conflicten als een brug naar dieper begrip en intimiteit.

3. Gedeelde waarden en toekomstvisie

Een ander cruciaal aspect van compatibiliteit is het delen van kernwaarden en levensdoelen. Dit betekent niet dat je over alles hetzelfde moet denken, maar wel dat je respect hebt voor elkaars overtuigingen en samen kunt werken aan een gemeenschappelijke toekomst.

4. Acceptatie van verschillen

Compatibiliteit betekent niet dat je een kopie van elkaar bent. Het gaat erom dat je elkaars verschillen kunt accepteren en waarderen. Dit omvat het respecteren van individuele behoeften, het ondersteunen van persoonlijke groei, en het vieren van de uniekheid van de ander.

5. Balans tussen samen en alleen

Een gezonde relatie biedt een balans tussen samen tijd doorbrengen en individuele vrijheid. Compatibele partners begrijpen het belang van persoonlijke ruimte en tijd apart, wat essentieel is voor persoonlijke groei en het behoud van de relatie op lange termijn.

Tot Slot

Het herkennen van compatibiliteit gaat dus verder dan het oppervlakkige. Het vereist een diepere introspectie en een openheid om samen te groeien. Botsende karakters hoeven geen doodvonnis voor een relatie te zijn. Het hoeft geen water en vuur te blijven; ze kunnen juist de aanleiding zijn voor groei, verdieping. En je af en toe ook af te vragen; Wil ik mijn gelijk? Is dat echt zo belangrijk? Of wil ik geluk? Persoonlijke groei doormaken is nodig en zal enorm helpen om in een relatie van tegengestelde karakters harmonieus samen te kunnen leven. beschrijft Marieke Proper zo treffend. Het is het pad van begrip, acceptatie, en onvoorwaardelijke liefde dat de ware compatibiliteit onthult.

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Welke ervaring kan relatie therapeut, Marieke Proper, met jou delen?

Persoonlijke trajecten zijn altijd High End.  Wat inhoud dat Marieke er is voor jou/jullie en ook op de momenten dat je haar nodig hebt. Ook in een periode dat jullie water en vuur zijn en verlangen naar meer Compatibiliteit. Consulten vinden plaats zowel in de praktijk, als telefonisch en online. Marieke helpt je door de moeilijkste fase heen. En heeft hierin veel succes behaald. Marieke helpt je de juiste keuzes maken en het vertrouwen terug te krijgen in elkaar en/of te helen van relatie trauma’s uit het verleden. Ze helpt jaarlijks honderden koppels en individuen met een bewezen strategie. De betrokkenheid, de steun en de directe toegang tot haar kennis, kunde en adviezen helpt deze mannen en vrouwen om spoedig rust te hervinden en emotionele genezing te ervaren. Maar bovenal het vertrouwen in elkaar en de relatie te hervinden. Naast therapeut is Marieke o.a. auteur van de bestsellers In De Ban Van De Tweelingziel deel 1&2. en heeft ze vele video’s voor je klaarstaan op YouTube kanaal. Daarnaast is ze actief op Spotify, en de verschillende social media platforms.

Wanneer kan je starten?

Je kunt een intake boeken via het contactformulier, de mail info@rijkdominjerelatie.nl of via de app 06-23549844 . Omschrijf kort je situatie. Nadat je jouw bericht hebt verzonden krijg je spoedig een reactie.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerd artikel

Pin It on Pinterest

Share This