🔐

rijkdom in je relatie

3 dingen die gebeuren als je partner over je grens gaat

over grenzen gaat

Inhoud

Voor wie heb ik deze blog geschreven?

– Voor degene die conflict vermijden

– Degene die zich onzeker voelen over hun relatie

– En voor degene die het spuug zat zijn dat anderen constant over hun grenzen gaan

– Er zijn 3 dingen die gebeuren als je partner over je grens gaat.

Of terwijl aan deze drie dingen herken jij dat anderen opnieuw over jouw grens gaan. En als dit stelselmatig gebeurt, kan langdurig impactvol grensoverschrijdend gedrag zelfs traumatisch zijn en je je leven lang confronteren met de triggers. Gelukkig gaan we korte metten maken met grensoverschrijders en heldere grenzen stellen.

In het allereerste deel van mijn online relatie coaching programma, Jouw Relatie 2.0, besteed ik, relatietherapeut Marieke Proper aan Grenzen herkennen en stellen. Omdat dit wat mij betreft mega belangrijk is voor iedere relatie die op dit moment onder druk staat.

Ergens gaat de ander over jouw grens heen en vice versa. Dit houdt jullie in een negatieve spiraal.

Kijk mijn YouTube Video en abonneer je op mijn kanaal

 

Ik vertel je de 3 dingen die gebeuren als je partner over je grens gaat. Laat deze video je inspireren zodat je vanaf vandaag andere keuzes gaat maken.

Over grenzen gaan is niet onschuldig. Het is kwalijk en kan traumatisch blijken. Denk maar aan fysieke of psychische mishandeling. Als je langdurig wordt mishandeld kan dit zeer traumatisch zijn. Iemand gaat compleet voorbij aan jouw waarden.

Ook verslavingen of psychische problemen, een ziekte of langdurig zorgen voor een partner kunnen grensoverschrijdend ver gaan.

Maar naast die grote zaken die het leven enorm beïnvloeden kan zogezegd kleiner grensoverschrijdend gedrag behoorlijke schade aanrichten binnen een relatie en/of gezin.

Ik neem je daarom ook mee in de drie voorbeelden. Ik raad je aan ook mijn video te kijken over dit onderwerp en meer te lezen over mijn online relatie coaching programma als je korte metten wilt maken met ongelijkwaardigheid en grensoverschrijdend gedrag.

1. De overleefstand wordt getriggerd

Als iemand over jouw grens gaat dan kan dit bedreigend voelen. Om onszelf te beschermen stappen we in onze overleefstand. In mijn YouTube video over de 3 redenen waarom we vastlopen in relaties leg ik veel meer uit over de 3 verschillende typen overlevingsmechanismen. Als je beseft en weet wat jouw aangeleerde mechanisme is dan kan je voor de toekomst andere keuzes maken. Ik leg je precies uit hoe dat werkt.

2. Je verliest je respect voor de ander

Als iemand constant over jouw grens gaat dan verlies je langzaam maar zeker je respect voor diegene. Dat kan lang duren, maar uiteindelijk ga je manieren zoeken om de ander te laten merken dat je baalt. Je irritaties zijn zichtbaar. Het verliezen van respect kan gevoelens van wraak veroorzaken. Dat is een groot woord. Wraak en toch komt het in allerlei verkapte vormen voor.

Denk aan roddelen, kwaadspreken, affaires aangaan, iemand dingen misgunnen en daardoor manipuleren, etc. Als je dit herkent, als je ziet dat je dit doet, is het tijd om aan de bel te trekken. Je saboteert je eigen relatiegeluk. Maar bovenal je eigen innerlijke rust. Ik help je graag verder.

INNER CIRCLE

3. Je verliest je liefdevolle en zorgzame zelf in het contact met de ander

We worden als mens volmaakt geboren. We zijn liefdevolle warme wezens die behoefte hebben aan verbinding en genegenheid. We hebben er behoefte aan onszelf te kunnen zijn. Op onze tenen lopen voorkomt verbinding en openheid. Het is belangrijk dat we de muren die we hebben opgebouwd stukje bij beetje afbreken zodat we onze liefde weer kunnen en durven te geven.

Dat is één van de redenen dat ik erin geloof dat leren grenzen te stellen een investering is die je doet voor de rest van je leven.

Als je weer in contact komt met jezelf, dan kan je ook in contact komen met je behoeftes. Waarom is dat belangrijk? Omdat je niet je hele leven NEE wilt zeggen, maar vooral ook wilt leren om de dingen te benoemen die je WEL wilt.

Het tweede deel van mijn online relatieprogramma bestaat dan ook uit het ontdekken en helder krijgen van jouw behoeftes.

INNER CIRCLE

Ben jij iemand die op zoek is naar een luisterend oor?

3 dingen die gebeuren als je partner over je grens gaat

Merk je dat je er behoefte aan hebt om eens telefonisch van gedachten te wisselen over de relatie of de keuzes waar je op dit moment mee worstelt? Boek direct jouw consult.

Ik kijk ernaar uit je verder te mogen helpen.

Marieke Proper Auteur van de bestseller reeks: In De Ban Van De Tweelingziel Deel 1 & 2  & #1 Relatietherapeut uit het Gooi!

Titel:

Er zijn 3 dingen die gebeuren als je partner over je grens gaat

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven