🔐

rijkdom in je relatie

Ik kan niet bij hem weg gaan want ik heb geen geld

Inhoud

‘Ik kan onmogelijk weg gaan met twee kleine kinderen. Daar heb ik het geld niet voor.’ Ik zit tegenover Daphne en luister naar het verhaal over haar relatieproblemen met Dirk. ‘Anders was ik allang weg geweest.’ Van de week was het nog op het nieuws. Mensen die samen een huis of bedrijf hebben gaan minder vaak scheiden dan mensen zonder gezamenlijke goederen. 10 -15 % minder zelfs. Zou die 10 – 15 % dan ook meteen een soort van gedwongen samenzijn? Zouden ze hun tijd uitzitten? Wat het antwoord erop ook is, ik ben hier nu om samen met Daphne uit te zoeken wat ze nu werkelijk wil en welke mogelijkheden ze wel heeft. Het moet minstens fijner en leuker kunnen worden. Dat is in elk geval mijn eerste doel. Al is dat voor de betrokken kleintjes en niet op de laatste plaats voor het levensgeluk van Daphne en Dirk zelf.

De situatie is voor haar nu super onprettig. Ze voelt zich enorm afhankelijk. Het gevoel dat je zelf geen keuzes kan maken moet in elk geval plaatsmaken voor een gevoel van keuzevrijheid. Maar wat speelt er nog meer?

Daphne voelt zich daarnaast ook schuldig tegenover Dirk. ‘Het is op zich geen verkeerde vent. Hij bedoeld het allemaal goed. Hij werkt alleen bijna zeven dagen in de week en we zien elkaar dus amper. Ik merk gewoon dat ik het mis om leuke dingen te doen. Met de kinderen samen en met hem. Een keer naar de dierentuin. Lunchen. Keertje naar de film. gewoon dingen die koppels doen. Sinds we kinderen hebben werkt hij en zorg ik. Ik vind er gewoon geen bal meer aan. En toen kwam ik Marc tegen. Hij is beheerder van een restaurant met speeltuin waar ik altijd kom. We raakten steeds vaker aan de praat. Over van alles. De kinderen waren lekker aan het spelen samen. Marc heeft ook kinderen. Niet dat er iets is gebeurd tussen ons. Maar er is wel iets gebeurd in mij. Ik mis dat soort tijd en gesprekken met Dirk. Ik heb gezien wat Dirk en ik allemaal niet hebben samen.’

We praten over het begin van hun relatie en over hoe Daphne er nu voor staat. Dan loop ik naar mijn flip over en teken een schema. Laten we het eens overzichtelijk maken.

Welke woorden geef jij jouw relatie nu?
Welke woorden staan voor jou symbool voor een Rijke relatie?

Ze noemt de woorden bijna moeiteloos op. En ineens is het voor haar veel duidelijker. Dat wat ze een Rijke Relatie noemt was er ooit geweest tussen haar en Dirk. Misschien niet alles, maar veel wel.

IK spreek met haar af dat ik haar ga helpen om deze dingen ook te communiceren met Dirk. Ze zegt dat ze er hulp bij nodig heeft.

Speciaal voor jou heb ik deze hele training op video opgenomen. Download hier mijn gratis training. Direct in Verbinding met je partner.

Misschien ken jij iemand die een dergelijke videotraining kan gebruiken. Attendeer hem of haar op deze blog. Dan je wel.

Ik sluit meestal af met, alles komt goed. Omdat ik dat ook werkelijk geloof!

Liefs Marieke

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven