Waarom doet een affaire verbreken zo veel pijn?

Een affaire is een relatie die zich afspeelt in een schaduw. Vaak delen mannen en vrouwen binnen een affaire veel over hun gevoelswereld met elkaar. Ze vertellen over hun verlangens, hun gemis en over hun dromen. Ze helpen elkaar ontspannen en stimuleren elkaar om ergens voor te gaan. Een affaire is een relatie die om meer draait dan alleen om lust. Er is vaak wel degelijk diepgang. In de gesprekken met de affaire wordt pijn besproken en vindt vaak heling plaats.

Liefdesverdriet, van rouw naar heling.

Ik heb een korte video opgenomen, speciaal voor jou. Als je een relatie hebt verbroken met diegene waarmee je een affaire had dan komt er een oerpijn naar boven. Er is bijna niets pijnlijker dan verborgen liefdesverdriet.

Deze 3 video’s gaan je steun, inzichten en handvatten bieden bij liefdesverdriet na het verbreken van een affaire. Je kunt de video’s via de onderste link direct aanschaffen. Ook krijg je een aantal hele belangrijke inzicht vragen, die specifiek op jou situatie van toepassing zijn.

Liefdesverdriet; van Rouw naar Heling (Bestel de videoreeks)

Hoe kan je partner dit invullen?

In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten wordt er in een affaire in korte tijd veel diepgang bereikt doordat we ons gevoel (misschien zelfs voor het eerst in ons leven) delen, tijd maken voor de dromen die ons bezighouden en onze angsten durven te bespreken met een vertrouwenspersoon. Die vertrouwelijke gesprekken, het gegeven dat de ander jou snapt en naar je luistert en je misschien zelfs helpt, zetten je eigen partner en de relatie die jullie hebben in een ander daglicht. Daardoor krijgen we veel twijfels over je relatie en kan je zelfs in paniek raken. Je verbreekt je affaire, maar hoe kan je partner ooit invullen wat die ander invulde voor jou?

Worstelingen en schuldgevoelens

Maar er zijn ook worstelingen. als schuldgevoelens, gemis en aantrekken en afstoten. Mannen en vrouwen die verwikkeld zijn in een affaire krijgen vroeg of laat te maken met de confrontatie dat de relatie zo niet voort kan duren. Wat dan? Er zijn allerlei redenen waarom mensen een affaire aangaan. Als je de affaire verbreekt, dan verbreek je ook de ‘oplossing’ die je had gevonden om je huwelijk vol te houden. De affaire verbreken zorgt vaak direct voor liefdesverdriet en pijn. 

Veel ruimte voor passie & emoties binnen de affaire

Binnen een affaire is er vaak ruimte voor het delen van gevoelens en passie en spelen wij zelf even de hoofdrol, daar waar we in het dagelijks leven vooral druk zijn met het zorgen voor anderen. Omdat er minder hoeft en het binnen de affaire minder om DOEN draait, ontstaat er ruimte om te ZIJN en voelen. Dat maakt een het ook zo lastig om een affaire los te laten. Een affaire vult wel degelijk bepaalde behoeftes. Er zijn geen gezamenlijke zorgrollen en verantwoordelijkheden als het betalen van de hypotheek.

Angst dat mijn partner achter de affaire komt

Je partner weet (in eerste instantie) niet dat jij ook nog een relatie hebt met iemand anders. Vaak komt er vroeg of laat een moment van wroeging. Een sterk gevoel dat je de affaire dient te verbreken ontstaat vaak vanuit wroeging of angst dat je partner erachter komt. Een affaire kan soms jaren voorduren zonder dat een partner dit weet. Toch merkt een partner aan jouw gedrag dat er dingen niet helemaal kloppen. Er is een bepaalde afstand tussen jullie en hij of zij gaat vroeg of laat opzoek naar bewijzen. Als je verliefd bent geworden op iemand anders, terwijl je in een vaste relatie zit, dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met Verborgen Liefdesverdriet. Of terwijl. Verdriet dat je niet deelt met anderen, omdat het simpelweg voor de buitenwereld niet bestaat of jij er anderen niet mee wilt belasten. Tranen die blijven stromen op momenten dat niemand het ziet.

Liefdesverdriet van rouw naar HelingVerborgen Liefdesverdriet van een affaire Helen

Hoe herstel je van verborgen liefdesverdriet en lukt het je jezelf terug te vinden in al deze emoties? Liefdesverdriet is een hele heftige emotie, die weken, maanden en soms zelfs jarenlang kan aanhouden. Verborgen liefdesverdriet (liefdesverdriet waar je niet over praat en wat je amper laat zien) kan zelfs leiden tot depressie achtige klachten. Verborgen Liefdesverdriet kent nog een extra laag. Het raakt een oer pijn. Maar hoe kom je erachter welke oude pijn dat is? Omdat je het niet kan delen met anderen door schaamte, schuld of angst, ben je aangewezen op jezelf en je eigen zoektocht.

Liefdesverdriet; van Rouw naar Heling (videoreeks)

In de eerste fase van rouw krijg je te maken met oer- pijn. Je voelt je als het waren afgesneden van de ander. Heel heftig. Je kunt dit liefdesverdriet meestal niet delen met diegene of met anderen. Er is geen andere oplossing voor die pijn dan terug gaan in de affaire of door dit verdriet heen te gaan. Heel vaak volgen er pogingen om het contact te herstellen en kom je in een fase van aantrekken en afstoten. Toch kan het zeer helpen om te achterhalen welke oude pijn wordt geraakt in het liefdesverdriet. Zolang je daar niet achter komt loop je het risico steeds terug te vallen in de affaire en tegelijkertijd steeds onzekerder te worden over jezelf en je relatie.

Relatietherapeut Marieke Proper

Relatietherapeut Marieke Proper

Wil jij niet scheiden?

Als jij je huwelijk niet wilt opgeven, dan weet je dat je op enig moment door de fase van liefdesverdriet en pijn heen zal moeten gaan. En een weg moet vinden die leidt naar heling. Misschien heb je al veel gehad aan diverse video’s van mij. Ik heb een speciale reeks voor je opgenomen om je te helpen bij het verwerken van liefdesverdriet na het verbreken van een affaire. Een heel specifiek thema dus.

Met mijn videoreeks van Rouw naar Heling bij Verborgen Liefdesverdriet help ik je graag verder

Deze 3 video’s gaan je steun, inzichten en handvatten bieden bij liefdesverdriet na het verbreken van een affaire. Je kunt de video’s via de onderste link direct aanschaffen. Ook krijg je een aantal hele belangrijke inzicht vragen, die specifiek op jou situatie van toepassing zijn.

Liefdesverdriet; van Rouw naar Heling (Bestel de videoreeks)

Contact met relatietherapeut Marieke Proper

Heb je na het lezen van deze pagina behoefte om je verhaal te delen? Dat kan je in vertrouwen doen. Mail; t.a.v. Relatietherapeut Marieke Proper, werkzaam vanuit haar praktijk in ‘t Gooi. info@rijkdominjerelatie.nl of app 06-23549844 gerust. Herken jij je in de teksten op deze pagina en heb je behoefte aan een telefonisch consult of een gesprek in de praktijk? Vul dan even het contact formulier in.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Gerelateerd artikel

Pin It on Pinterest

Share This