🔐

rijkdom in je relatie

Veroordeeld jouw omgeving vreemdgaan? En zo ja, wat kan je doen?

Inhoud

Als jouw omgeving vreemdgaan veroordeeld? Wat kan je dan doen?

Vreemdgaan is een beladen onderwerp. Schuldgevoelens, schaamte maar ook zorgen om de toekomst zorgen ervoor dat vreemdgaan al snel veroordeeld wordt door een omgeving. Vaak maakt een omgeving zich schuldig aan ernstige veroordeling van het vreemdgaan, omdat ze niet weten om te gaan, met de emoties die het hen zelf brengt. Emoties als onzekerheid, triggers op eigen pijn en zorgen om jou als vriend/vriendin/familielid. Wat ik hiermee wil zeggen. Veroordeling komt vaak voort uit een emotie die iemand heeft op het onderwerp.

Wanneer heb je te maken met veroordeling na Vreemdgaan?

  •  Als je met boosheid te maken krijgt van derden
  • Als derden je gaan negeren
  • Als derden achter je rug om gaan praten
  • Als derden je partner proberen te beïnvloeden met kwaadsprekerij
  • Als derden je buiten gaan sluiten van bijeenkomsten

Wat kan je doen? Als je omgeving vreemdgaan veroordeeld?

Als je samen verder wilt na overspel. Jij en je partner eruit willen komen samen. Een oplossing zoeken om de pijn te verwerken dan kan de veroordeling uit een omgeving als een zware dobber voelen. Als mens zijn we sociale wezens, we vinden het vaak belangrijk wat onze (schoon)ouders, vrienden of collega’s van ons vinden en worden niet graag buitengesloten of zwart gemaakt. Het kan ons een machteloos en onzeker gevoel geven. We pogen om met de veroordeling af te rekenen. Soms lukt dat, maar vaak zijn 1 of 2 mensen in onze omgeving star en/of te trots om dit gevoel van wantrouwen aan de kant te zetten. Als je je beseft dat de veroordeling voortkomt uit een angst of vanuit bescherming naar jouw partner en daarover het gesprek aangaat kan het tij keren. Als je een relatie met die derde belangrijk vindt, of die relatie is heel belangrijk voor je partner dan kan het helpen om moeite te doen om die persoon te begrijpen. Stop met je te verdedigen of verantwoorden en kies de rol van onderzoeker. Probeer de emotie te begrijpen die achter de veroordeling schuil gaat. Dan kan die emotie geheeld worden en vanuit daar meer warmte en begrip ontstaan voor elkaar.

Wil jij samen met je partner verder, nadat één van beide is vreemdgegaan? Maar weet je niet precies hoe?

Hieronder deel ik zomaar 4 opties die je verder kunnen helpen in deze uiterst lastige fase. Ik help je graag snel verder.

Een telefonisch consult biedt direct handvatten voor meer rust

Willen jullie samen verder? Heb je behoefte aan een stappenplan?

Online relatie coaching helpt je stap voor stap verder na overspel!

Kan jij die ander niet vergeten en/of Loslaten? Voel jij je verscheurd tussen je gezin en je minnaar/minnares?

Je kunt dan het beste direct de gratis video reeks, verliefd op een ander downloaden!

Lukt het je (door de stress) nauwelijks om tot een keuze te komen? Weet je niet waar je goed aan doet? Je relatie verbreken of verdergaan?

De videoreeks Keuze maken bij overspel gaat je helpen een keuze te maken

Iedere situatie is uniek. Wil jij jouw verhaal graag delen? Om te zien wat ik voor jou of jullie kan betekenen? Ik kijk er naar uit van je te horen,

Marieke Proper

Auteur en #1 Relatietherapeut

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven