🔐

rijkdom in je relatie

Velen voelen zich niet meer thuis in traditionele relaties. En nu?

Inhoud

Er lijkt al wat langer een ware tendens tegen de traditionele relatie te ontstaan. De gedachten dat; Een goede relatie voor altijd is en 100% exclusief benauwd mensen langzaam en maakt bij velen (hoewel soms nog onbesproken en voorzichtig) plaats voor een wat modernere wijze van naar relaties kijken. Ondertussen lijkt bijna iedereen om ons heen te gaan scheiden. Maar misschien is dat in sommige gevallen toch niet perse nodig.
Stel dat jij nu ook eigenlijk wat authentieker in je relatie zou willen en kunnen staan. Je behoefte hebt aan meer vrijheid. Meer dingen voor jezelf doen. Zelfstandig een reis maken bijvoorbeeld. Of met een goede vriendin op vakantie. In veel relaties brengt dat enorm veel tumult en angsten te weeg. Hoe communiceer je jouw behoeftes naar je partner? Hoe maak je zaken bespreekbaar?

Helaas, helaas, helaas durven partners hier onderling onvoldoende over te communiceren en zijn zo veel mensen beschadigd geraakt vanwege bedrog. Mensen gaan dingen namelijk stiekem doen als ze het gevoel hebben vast te zitten.

Het traditionele relatiedenken gaat uit van één partner en bijna alles altijd samendoen, behalve werken, dat doen we vaak nog wel apart. Een beetje zo als: Jij bent van mij en ik ben van jou en anders maar liever helemaal niet. De vraag is werkt dit in deze tijd nog wel voor ieder stel het beste? Voor velen werkt dit nog wel. Tenminste aan de buitenkant. Als je mensen echt spreekt dan missen ze bijna allemaal tijd voor zichzelf. Nu spreek ik natuurlijk vooral de partners waarbij het even niet lekker loopt. Dat moet ik erbij zeggen.

Zonder uitzondering vertelden de partners waarbij het niet lekker liep dat ze het gevoel hadden dat ze niet meer zichzelf konden zijn binnen de relatie. Ze misten zichzelf. Zelf keuzes kunnen maken. Je eigen ding doen. Etc.. Wat ook vaak resulteerde in. vertellen dat ze iets misten bij de partner. De vraag is dus in hoeverre het reëel is om dat gemis van bijvoorbeeld vrijheid bij een partner neer te leggen? Eigenlijk kan je alleen zelf die vrijheid nemen. Maar laten we er even vanuit gaan (uitvergroot) dat je partner het onmogelijk maakt dat je dingen voor jezelf doet. Dat legt een enorme druk op de relatie en partners onderling. We willen alles uit de ander halen.

1/3 partners die bij mij komen geven aan dat ze een bepaalde vrijheid missen of bepaalde aandacht en soms gingen ze zelfs uit wraak vreemd. Maar waren deze mensen dan langzaamaan iemand geworden die ze eigenlijk niet zijn?? En kan dat überhaupt. of hadden ze bepaalde gevoelens heel lang onderdrukt of niet uitgesproken en gedeeld en kwam het e.e.a. tot een climax.

Ik geloof overigens dat als je jouw gevoelens en behoeftes deelt dat de drang om het elders te zoeken al afneemt. Maar tegelijkertijd geloof ik dat het belangrijk is om echt goed te kijken naar je eigen behoeftes. Het is ongezond om ze lang te negeren.

Kortom een boeiend onderwerp dat je verder met jezelf kan uitdiepen als je er behoefte aan hebt in mijn 2e boek Red je Relatie, dat ik met veel plezier voor je heb geschreven.

Maar ook ieder ander relatiethema kun je met dit boek onder de loep nemen. Na het lezen van Red Je Relatie wordt er een heleboel duidelijk en gaan er zonder twijfel dingen veranderen op een verrassende wijze.

In mijn boek Red Je Relatie ga je op een zoektocht naar jezelf. Wie ben jij diep van binnen. Wat wil jij? Daarnaast geef ik je allerlei tools om je partner beter te leren kennen. Uiteindelijk wil je toch het liefste jezelf kunnen zijn bij de ander. Geen dingen hoeven achterhouden of je anders voordoen dan je bent.

Deze nieuwe snelle tijd vraagt daar ook om.

Jammer vind ik het persoonlijk dat mensen in de dating stadia elkaar zo weinig de tijd geven om elkaar te leren kennen. Ze denken het vaal te snel te weten. Mijn ervaring is echt dat de basis van een goede vriendschap zo waardevol is voor een fijne relatie. Het maakt zo wie zo al zoveel meer bespreekbaar.

Een ieder die eens echt goed naar zichzelf wil kijken in relatie tot de ander zou mijn boek moeten lezen en rustig door moeten werken.

Ik heb er ook een 7 delige video training bij, maar niets moet. Alles mag.

Ik nodig je langzaam uit om verder te kijken dan traditie en te kijken wat jij zelf nu eigenlijk echt belangrijk vindt in dit leven en binnen je relaties. Red Je Relatie gaat dus in eerste instantie over de relatie met jezelf en dan pas die met de ander.

Ik wens je heel veel bijzondere momenten en kracht toe tijdens deze mooie reis.

Liefs Marieke

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven