Trauma door vreemdgaan vrouw 5 tips om nu mee aan de slag te gaan

Is jouw vrouw vreemdgegaan? Dan staat je wereld ineens op losse schroeven. Had je al tijden het gevoel dat er van alles speelde? Slaap je er slecht van en maak jij je zorgen of hoe het nu verder moet?

Blijven jullie wel of niet bij elkaar? Wie vertel je in je omgeving hoe het werkelijk zit en wie niet? Het is zijn allemaal vragen die jou logischerwijs volop bezighouden. Zeker als jullie kinderen hebben zijn het hele lastige vraagstukken. De boosheid, de onmacht, de radeloosheid.. maar bovenal de vermoeidheid.. Heb je het gevoel dat je hier alleen niet uitkomt. Maak een afspraak voor een telefonische intake en ervaar meteen al opluchting en ontvang raadzame tips.

Als relatietherapeut en vitaliteitscoach heb ik, Marieke Proper, veel ervaring met trauma naar overspel. Ik heb twee romans geschreven over dit onderwerp. In deze roman zal je veel herkenning vinden, maar ook inzichten en houvast. In De Ban Van De Tweelingziel Deel 1 & 2 zijn overal online te bestellen. 10.000 lezers gingen je voor.

Hieronder noteer ik 5 praktische tips voor je bij trauma door overspel.

  1. Maak van voldoende uren slaap je hoogste prioriteit

Heel vaak slapen we slecht als we ernstige stress hebben. Het is belangrijk om van goed slapen je hoogste prioriteit maken. Als je goed hebt geslapen maak je andere keuzes, omdat je helder kan denken. Slapen zorgt er ook voor dat je stress niveau daalt. Onderzoek hoe jij vanaf vandaag al beter kunt slapen. Als dit betekent dat jullie appart moeten slapen, regel dit dan.

2. Praat na 20:00 uur niet meer over je relatieproblemen

Hoe lastig dit ook is. het is absoluut niet raadzaam om later op de avond nog met problemen bezig te zijn. Accepteer dat je deze situatie niet in 1 week op kunt lossen en praat alleen met elkaar als je fit bent en zeker niet vlak voor het slapen.

3. Durf over de toekomst na te denken

We durven in deze situatie vaak niet na te denken over de toekomst en hebben het gevoel de ander echt nodig te hebben voor ons geluk. Probeer te onderzoeken welke taken de afgelopen jaren vooral door jouw partner vervuld werden. Waren dit de boodschappen? De huishouding en de zorg voor de kinderen? Pak dit nu vast zelf meer op. Het zal je zelfvertrouwen geven dat je deze dingen prima zelf kunt. En het kan een positieve draai geven aan deze situatie.

4. onderzoek oordeelvrij jouw aandeel

Leg je ergens een schuldvraag neer? Voel jij je een verliezer? Of een ontzettende stommeling dat je dit allemaal gemist hebt.. ? Of ben je juist heel erg boos op de ander. Wat het ook moge zijn onderzoek oordeelvrij je eigen aandeel. Hoe sneller je hiermee begint hoe minder je leven door boosheid en machteloosheid beïnvloed zal worden. Wat heb jij over het hoofd gezien? Waar had jij meer vragen kunnen stellen? Niet om bij jezelf de schuldvraag neer te leggen, maar om meer helderheid en mildheid te creëren voor de situatie waar jullie nu allemaal inzitten.

5. zoek hulp

Dit is de meest lastige van allemaal. In deze tijd heb je hulp nodig. Hoe meer jij jezelf terugtrekt in een isolement, hoe meer je gaat nadenken en blijft malen. Zoek hulp. Niet alleen in de vorm van mensen die het met jouw eens zijn. Liever niet zelfs. Dit versterkt alleen je boosheid maar. Investeer liever in echte hulp. ga aan de slag met een personal trainer. Zoek een goede coach of therapeut die je helpt jouw zelfvertrouwen op te bouwen. Vind een goed mediator. Praat met een leerkracht van school. Een ervaringsdeskundige uit je omgeving. Iemand die onlangs in een dergelijke situatie heeft gezeten bijvoorbeeld en jou van tips kan voorzien. Een voedingsdeskundige die je kan helpen bij het oppakken van een gezonde leefstijl. Kortom ga heel goed voor jezelf zorgen.

 

Heb je wat aan deze tips? Fijn als je een reactie plaatst en laat weten waar jij nog meer behoefte aan hebt. Je mag ook altijd een mail sturen naar info@rijkdominjerelatie.nl

Heb je het gevoel dat je hier alleen niet uitkomt. Maak een afspraak voor een telefonische intake en ervaar meteen al opluchting en ontvang raadzame tips.

Als relatietherapeut en vitaliteitscoach heb ik veel ervaring met trauma naar overspel. Ik heb twee romans geschreven over dit onderwerp. In deze roman zal je veel herkenning vinden, maar ook inzichten en houvast. In De Ban Van De Tweelingziel Deel 1 & 2 zijn overal online te bestellen.

Pin It on Pinterest

Share This