🔐

rijkdom in je relatie

RELATIECHECK – vragenlijst voor mensen die twijfelen over hun relatie

Inhoud

RELATIECHECK – vragenlijst voor mensen die twijfelen over hun relatie

Beantwoord de volgende vragen met Ja/Nee en krijg direct inzicht.


 1. Ik kan goed met mijn partner praten over zaken die mij interesseren JA/NEE
 2. Mijn partner stimuleert mij in mijn ontwikkeling JA/NEE
 3. Ik praat met mijn partner over de ontwikkelingen die ik wil maken JA/NEE
 4. Mijn partner begrijpt het als ik verdrietig ben JA/NEE
 5. Ik voel mij veilig bij mijn partner JA/NEE
 6. Mijn partner luistert naar mij als ik iets vertel JA/NEE
 7. Ik verheug mij erop als we samen iets gaan ondernemen JA/NEE
 8. Mijn partner en ik zijn het snel eens over grote aankopen JA/NEE
 9. We spenderen onze vrije tijd graag samen JA/NEE
 10. Ik vind mijn partner aantrekkelijk JA/NEE
 11. Vrijen met mijn partner is prettig JA/NEE
 12. Mijn partner laat mij vrij JA/NEE

Heb je meer dan 5 vragen van de relatiecheck met Nee beantwoord? Lees dan verder.


Er zijn vier belangrijke pijlers voor een duurzame, gelukkige romantische relatie:

 1. Ongeveer gelijke persoonlijke ontwikkeling: Groeien jullie samen en stimuleren jullie elkaar?
 2. Begrip voor de gevoelswereld van de ander: Kunnen jullie elkaars emoties en gevoelens begrijpen en respecteren?
 3. Gemeenschappelijke interesses/doelstellingen: Delen jullie dezelfde doelen en interesses in het leven?
 4. Seksuele aantrekkingskracht: Voelen jullie je fysiek aangetrokken tot elkaar en genieten jullie van intimiteit?

Het al dan niet aanwezig zijn van deze componenten geeft inzicht in waar je binnen je relatie aan kunt werken.


Analyse van je antwoorden op de Relatiecheck

1. Begrip voor elkaars gevoelswereld

Heb je vraag 4, 5, of 6 van de relatiecheck met NEE beantwoord? Dan ontbreekt er binnen jullie relatie begrip voor de gevoelswereld van de ander. Het gebrek aan inlevingsvermogen van jouw partner kan pijnlijk zijn en wijzen op een communicatieprobleem. Dit kan door verschillende factoren komen en hoeft niet zo te blijven.

Heb je vraag 4, 5, én 6 allemaal met NEE beantwoord? Dan is je relatie in serieus gevaar en is het goed dat je op zoek bent naar hulp.

2. Aantrekkingskracht en intimiteit

Heb je vraag 10 of 11 van de relatiecheck met NEE beantwoord? Dan ontbreekt er seksuele aantrekkingskracht binnen jullie relatie. Relaties zonder deze aantrekkingskracht worden vaak gekenmerkt door harmonie maar missen avontuur en variatie. Ze kunnen gevaar lopen door het risico op overspel. Het is belangrijk hieraan te werken om de relatie te versterken.

3. Persoonlijke ontwikkeling en steun

Heb je vraag 2 of 3 van de relatiecheck met NEE beantwoord? Dan is er mogelijk een gebrek aan ondersteuning in jullie persoonlijke ontwikkeling. Het is cruciaal dat beide partners elkaar stimuleren en openstaan voor elkaars groei en ambities.

4. Samen dingen doen en beslissingen nemen

Heb je vraag 7, 8, of 9 van de relatiecheck met NEE beantwoord? Dan spenderen jullie mogelijk niet genoeg kwalitatieve tijd samen of hebben jullie moeite met het maken van gezamenlijke beslissingen. Dit kan leiden tot een gevoel van vervreemding en onenigheid in de relatie.


Wat nu?

Als je meer dan 5 vragen van de relatiecheck met NEE hebt beantwoord, voel je je waarschijnlijk onzeker over je relatie. Het kan zelfs zijn dat je enorm twijfelt of jullie nog wel een toekomst hebben samen. Deze onzekerheden kunnen voortkomen uit zorgen over financiën, een gezamenlijk thuis, of de toekomst van kinderen en gezamenlijke verantwoordelijkheden.

In deze onzekere tijd kan de online relatietherapie van Marieke Proper uitkomst bieden. Je krijgt helderheid over je keuzes, inzicht in de verbeterpunten en handvatten om dingen vanaf vandaag anders aan te pakken.

Online relatietherapie biedt de mogelijkheid om anoniem en zelfstandig te starten, zonder de druk van fysieke afspraken. Het is een effectieve manier om aan je relatie te werken en problemen te overwinnen.


Waarom online relatietherapie?

Niemand kiest bewust voor een ongelukkige relatie. Problemen ontstaan soms door externe oorzaken, soms door onvermogen van één of beide partners:

 • Stroeve communicatie
 • Zorgen om de toekomst van de kinderen
 • Financiële onzekerheden
 • Ziekte of zorgen om gezondheid
 • Overspel

Door op tijd hulp te zoeken, kun je chaos en stress voorkomen en werken aan een gelukkiger en stabieler samenzijn. De relatietherapie van Marieke Proper helpt je om de problemen aan te pakken en biedt praktische handvatten voor verbetering.

Neem de controle terug over je relatie en ontdek de mogelijkheden om samen weer gelukkig te worden.

Lees hier wat je nu kunt doen als je meer dan 5 vragen met NEE hebt beantwoord.
Relatiecheck online relatie coaching
online relatie coaching
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven