🔐

rijkdom in je relatie

Mijn vrouw is vreemdgegaan, wat nu?

Inhoud

Mijn vrouw is vreemdgegaan, wat nu?

Heb je onlangs ontdekt dat je vrouw is vreemdgegaan? Dit nieuws kan als een schok komen en veel vragen oproepen. In mijn jarenlange ervaring als relatietherapeut heb ik honderden, zo niet duizenden mensen ontmoet die in dezelfde situatie zaten als jij. Ik ben Marieke Proper, auteur en relatietherapeut, en ik wil je graag helpen helderheid en erkenning te vinden in deze moeilijke tijd. Vertrouw erop dat je hier sterker uitkomt!

Mijn romans uit de reeks “In De Ban Van De Tweelingziel” zijn meer dan 10.000 keer verkocht. De verhalen van mijn lezers en cliënten hebben mij veel waardevolle inzichten gegeven, die ik graag met jou deel om je verder te helpen.

De impact van overspel

De ontdekking van overspel, kan als een botte bijl door je rustige leven slaan, chaos en emotionele schade veroorzaken. Niet alleen voor jou, maar ook voor eventuele kinderen. De toekomst samen wordt ineens onzeker. Het beeld dat je had van een leven samen kan in een oogwenk verdwijnen. Dit roept vaak een tsunami aan emoties op, variërend van verdriet en woede tot verwarring en angst.

Waarom doet overspel zoveel pijn?

We willen graag de enige echte liefde zijn voor onze partner. Als de ander liefde buiten de deur zoekt, voelt dat als falen. Vragen als “Wat heeft die ander wat ik niet heb?” en “Was het met die ander beter?” kunnen je eindeloos bezighouden. Je bevindt je in een emotionele achtbaan vol onzekerheid, boosheid en momenten van begrip. Dit kan leiden tot een stressvolle fase vol angst en twijfel.

Daarnaast is er de pijn van het verlies van vertrouwen. Vertrouwen is de basis van elke gezonde relatie, en wanneer dat vertrouwen geschonden is, voelt het alsof de grond onder je voeten is weggeslagen. Dit maakt het moeilijk om te weten hoe je verder moet gaan en wat de toekomst voor jou en je relatie in Petto heeft.

Omgaan met de situatie

In het begin probeer je het misschien stil te houden voor je omgeving, in een poging het intern op te lossen. Naarmate de stress toeneemt, groeit echter de behoefte om steun te zoeken bij vrienden of familie. Schaamte kan je ervan weerhouden anderen op de hoogte te brengen. Hoe meer geheimen, hoe meer vragen en onzekerheden. Misschien voel je je beschaamd of bang voor de oordelen van anderen, maar het is belangrijk te beseffen dat je niet alleen bent. Velen hebben deze pijnlijke weg voor jou bewandeld en kunnen een bron van steun en begrip zijn.

Handvatten voor herstel

In mijn blog over de coronacrisis en relatieproblemen geef ik drie handvatten die je vandaag al kunt inzetten als eerste hulp bij een relatiecrisis. Dit is geen quick-fix, maar een duurzame methode voor meer helderheid en om ernstigere problemen te voorkomen. Het vraagt om assertiviteit en verantwoordelijkheid voor je eigen mentale en fysieke gezondheid. Het is belangrijk om te weten wat je denkt, voelt en wilt, en dat voor jezelf op een rij te zetten. Dit kan lastig zijn, maar ik help je hierbij.

Handvat 1: Zelfzorg en verantwoordelijkheid

De eerste stap naar herstel begint bij jezelf. Het is essentieel om goed voor jezelf te zorgen, zowel mentaal als fysiek. Dit betekent dat je je emoties erkent en ruimte geeft. Boosheid, verdriet, verwarring – deze gevoelens zijn normaal en verdienen aandacht. Zorg daarnaast voor je fysieke welzijn door gezond te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen. Een gezond lichaam ondersteunt een gezonde geest.

Handvat 2: Communicatie

Een open en eerlijke communicatie is cruciaal in deze tijd. Dit geldt niet alleen voor de gesprekken met je partner, maar ook met vrienden en familie. Deel je gevoelens en gedachten, maar wees ook bereid te luisteren. Goede communicatie helpt om misverstanden te voorkomen en kan de basis leggen voor wederzijds begrip en vergeving.

Handvat 3: Grenzen stellen

In tijden van crisis kunnen grenzen vervagen. Het is echter belangrijk om duidelijk te zijn over je eigen grenzen en die van je partner. Wat accepteer je wel en wat niet? Door duidelijk je grenzen te communiceren, voorkom je verdere pijn en verwarring. Dit helpt ook om de situatie voor eventuele kinderen veilig en begrijpelijk te houden.

Wil je liever meer inzichten via video? Bekijk dan mijn gratis videoreeks ‘Verliefd op een ander’. Deze video’s zullen je veel inzichten bieden.

Zelfreflectie en persoonlijke groei

Het besef dat je vrouw is vreemdgegaan kan je doen voelen alsof je alleen op de wereld bent. Probeer in deze tijd te oefenen in alleen zijn en je eigen kracht te vinden. Vermijd zelfafwijzing en erken dat er zaken zijn die je kunt verbeteren. Besteed tijd alleen om na te denken en tot rust te komen. Dit is het moment om de balans op te maken. Maak strandwandelingen, schrijf je gedachten op, of ga een paar dagen alleen weg.

Vragen voor zelfreflectie

Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om tot meer zelfinzicht te komen:

  • Wat voel ik echt in deze situatie?
  • Wie ben ik buiten mijn relatie?
  • Wat kan ik doen om mezelf fysiek en mentaal fit te houden?
  • Welke zaken kunnen onze communicatie verbeteren?
  • Hoe kunnen we de situatie begrijpelijk en veilig houden voor de kinderen?

Deze vragen helpen je niet alleen om je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen, maar kunnen ook leiden tot constructieve gesprekken met je partner.

Grenzen en communicatie

Ik heb een e-boek dat je kunt downloaden om je te helpen de communicatie te verbeteren, je behoeften in kaart te brengen en je grenzen te herkennen. Vooral in deze tijd is het belangrijk om je grenzen duidelijk te stellen.

In tijden van overspel vervagen grenzen vaak. Je bent misschien geneigd om alles te willen weten, of juist om alles te verbergen. Beide uitersten kunnen echter schadelijk zijn. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn, maar ook om je eigen grenzen te respecteren. Dit betekent dat je duidelijk maakt wat je wel en niet accepteert, en dat je bereid bent om naar je partner te luisteren zonder te oordelen.

Ondersteuning en hulp zoeken

Het is belangrijk om in deze tijd niet alleen te blijven. Zoek steun bij vrienden, familie of een professionele therapeut. Praten over je gevoelens en gedachten kan helpen om de situatie helder te krijgen en om de emotionele last te verlichten.

Als relatietherapeut heb ik veel ervaring met het begeleiden van mensen in vergelijkbare situaties. Samen kunnen we werken aan het herstellen van vertrouwen, het verbeteren van communicatie en het vinden van een manier om verder te gaan, of dat nu samen of apart is.

Videoreeks en e-boek

Voor meer hulp en inzichten, bezoek mijn blog of bekijk mijn videoreeks. Samen werken we aan herstel en een betere toekomst. Mijn videoreeks ‘Verliefd op een ander‘ is geheel gratis en biedt diepgaande inzichten en praktische tips. Daarnaast kun je mijn e-boek downloaden, dat je helpt om de communicatie te verbeteren, je behoeften in kaart te brengen en je grenzen te herkennen.

Conclusie

Het ontdekken van overspel is een van de moeilijkste uitdagingen die een relatie kan doormaken. Het roept een lawine aan emoties en vragen op. Maar met de juiste handvatten, zelfreflectie en ondersteuning kun je deze moeilijke tijd doorkomen en sterker uit de strijd komen.

Onthoud dat je niet alleen bent. Velen hebben deze weg voor jou bewandeld en er zijn hulpmiddelen en mensen beschikbaar om je te ondersteunen. Vertrouw op jezelf, zoek de hulp die je nodig hebt en geef jezelf de tijd en ruimte om te helen.

mijn vrouw is vreemdgegaan en online relatie coaching

Marieke Proper, auteur en relatietherapeut.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven