Mijn vrouw is niet meer verliefd op mij, 3 praktische adviezen voor jou als man in deze situatie.

Er is bijna niets erger dan onzekerheid over je relatie. Als je vrouw je heeft vertelt dat ze niet meer verliefd is, dan wankelt plots het fundament van je leven, je thuis. Voor ik 3 praktische adviezen voor jou als man in deze situatie met je ga delen, zodat jij weet wat je kunt doen zodra jij hebt gehoord dat je vrouw niet meer verliefd is op jou zal ik kort iets over mezelf vertellen, maar ook over de mogelijke oorzaken van de twijfels die je vrouw heeft gekregen over relatie. Ik, Marieke Proper werk als relatietherapeut, gespecialiseerd om mensen in verbinding te brengen na een crisis en/of overspel. In dit artikel, maar ook via video’s (YOUTube) en met mijn boeken help ik velen duizenden mensen die onzeker zijn over hun relatie. Ik heb 2 bestsellers geschreven, waaronder de roman In De Ban Van De Tweelingziel. Dit boek gaat over het leven van een jonge moeder die verliefd wordt op een zakenrelatie van haar man en is een absolute aanrader voor ieder stel wat te maken krijgt met overspel.

Voor ik 3 praktische adviezen met je deel zal ik eerst mogelijke oorzaken van twijfel en/of de reden dat jouw vrouw niet meer verliefd is delen;

  • Zij voelt zich gevoelsmatig niet begrepen. (wat zorgt voor boosheid, een gevoel van onveiligheid en/of verdriet)
  • Een totaal andere achtergrond/ opleidingsniveau /cultuur speelt parten en kan maken dat er grote twijfel is ontstaan over de relatie.
  • uiteenlopende interesses en doelen in het leven, een groot verschil over welke richting je op wilt kan een aanvankelijk vuur doen doven.
  • Je voelt geen seksuele aantrekkingskracht meer voor je partner en/of aantrekkingskracht voor iemand anders (VERLIEFD OP EEN ANDER) kan je grote twijfel over je relatie brengen. Vrouwen die verliefd worden op iemand anders kunnen enorm gaan twijfelen over de gevoelens voor hun eigen partner.

3 praktische adviezen voor als de gedachten; Mijn vrouw is niet meer verliefd op mij, je bezighoudt.

Omdat de gevoelswereld complex is, kan het zijn dat je gebaad bent bij wat praktische en toepasbare adviezen. Emoties zijn heftig als er onzekerheid over het voortbestaan van de relatie ontstaat. Het kan zelfs zijn dat je slecht slaapt door piekergedachten. De stress is ongezond voor onze gezondheid. Ik zal je dus voorzien op adviezen gericht speciaal opjou, als voor je relatie.

Advies 1, kom achter de werkelijke oorzaak

Het is van belang om de communicatie wagenwijd open te gooien. Hoe lastig ook. Soms kan jouw partner juist er terughoudend zijn in het delen van haar gedachten en kan het helpen om hulp in te schakelen. Wellicht voel jij je nu onzeker, niet gewaardeerd en in paniek. Toch is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. Dit helpt ook jouw partner om haar gedachten te ordenen. Ook voor haar is dit een hele verwarrende en pijnlijke fase. Toegeven dat je niet meer verliefd bent is enorm lastig. Daar is heel veel aan vooraf gegaan. Het is aan jou om de werkelijke oorzaak te achterhalen. Dit lukt alleen als je hele goede vragen stelt en werkelijk nieuwsgierig bent naar wat er in de ander omgaat. Probeer dus ondanks de pijn en het verdriet gesprekken aan te gaan die jullie beiden iets kunnen leren over jezelf, de situatie en over elkaar.

((Een telefonisch consult kan veel inzicht bieden en jullie helpen open te worden naar elkaar. Dit kan ook een goed moment zijn om een therapeut te bezoeken samen en de communicatie te verbeteren. Voor de opties mail mij gerust info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een Whats-app bericht 0031-6-23549844 Marieke Proper ))

Advies 2, Zorg voor jezelf

In een stressvolle situatie maak je cortisol en adrenaline aan. Een relatiecrisis zet partners beiden in de overleefmodus. Als je langdurig stresshormonen aanmaakt dan lukt het lastig om te ontspannen en kan je zelfs overspannen raken. Of in een depressie. Het is van groot belang om goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, vermijd het drinken van alcohol. En maak wandelingen in de natuur. Probeer tijd alleen door te brengen, hoe verleidelijk het ook is om juist nu samen te willen zijn. (om te redden wat er nog te redden valt.) Juist nu is zorgen voor jezelf belangrijk. Zeker als jullie kinderen hebben, een bedrijf en of andere grote verantwoordelijkheden is het belangrijk om zelf overeind te blijven. Mijn online relatie coaching programma van 7 weken helpt partners door een relatie crisis en of verder na overspel. Naast communicatie en verbinding herstellen vormen vitaliteit, voor jezelf zorgen, assertiviteit en behoeftes aangeven een belangrijk onderdeel van het online relatie coaching programma. Het is van groot belang om uit de overleefmodus te stappen. Alleen ‘daar’ ben je weer aantrekkelijk voor de ander.

Advies 3, stel grenzen

Als je merkt dat de ander gevoelens heeft voor iemand anders. Als de ander jou op de reserve bank zet. Als je vrouw niet meer verliefd is, geen keuze maakt over de relatie, om uiteenlopende redenen, stel dat zelf grenzen. Soms zijn grenzen compleet vervaagd. Heb je geen idee meer waar je grens ligt. Accepteer je dingen waarvan je vooraf nooit had gedacht deze te accepteren. Ben je eigenlijk helemaal voorbij gegaan aan je eigen normen en waarden. Kortom heb je er alles voor over om je relatie te redden, maar zijn grenzen inmiddels compleet vervaagd. Mensen die geen grenzen stellen lopen een groot risico. Als grenzen niet helder zijn zullen anderen bepalen hoe jou leven loopt. Het is van belang om grenzen opnieuw helder te krijgen. Mijn online relatie coaching programma start met het stellen van Grenzen en dat is niet voor niets. Een relatie tussen twee mensen is gebaad bij duidelijkheid. Vandaaruit ontstaat respect. Een telefonisch consult van een uur kan je enorm helpen grenzen helder te krijgen. Want voor ieder ligt de grens ergens anders. Ook mensen met een open relatie hebben grenzen. hele belangrijke zelfs. Om maar een voorbeeld te stellen. Het is van belang dat je jouw grenzen helder hebt voordat je ze communiceert.

Heb je behoefte aan om meer te lezen over relatie onderwerpen. Wil je ook een artikel lezen dat ik schreef over twijfels binnen de relatie?

Marieke Proper

Pin It on Pinterest

Share This