Als je vrouw afstandelijk doet dat heeft dit mogelijk verschillende oorzaken.

Het kan zijn dat je al geruime tijd te maken hebt met afstandelijk gedrag van jouw vrouw. Dat doet zeer. Je probeert er achter te komen wat de oorzaak kan zijn en wellicht ook oplossingen te bieden en verbinding te krijgen. Ik ben relatietherapeut en erin gespecialiseerd om mensen verder te helpen na een crisis of overspel.  Ik zal proberen je zo goed mogelijk te helpen. Ik heb verschillende mogelijkheden om je van informatie te voorzien. Zowel video, als artikelen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn als;

  • Een vrouw doet afstandelijk, omdat ze zich al ruimte tijd niet begrepen voelt
  • Een vrouw doet afstandelijk als ze onzeker is.
  • Een vrouw doet afstandelijk, omdat ze geen aantrekkingskracht meer voelt
  • Een vrouw doet afstandelijk, omdat ze overeenkomsten mist (weinig gedeelde interesses)
  • Een vrouw doet afstandelijk, omdat ze verliefd is op een ander. (kijk direct deze video’s voor herkenning en handvatten)

Allereerst is het goed dat je opzoek gaat naar informatie.

Wellicht hebben de bovenstaande punten je al inzicht gegeven in een mogelijke oorzaak.

Als er onbegrip is tussen jullie dan is communicatie een eerste sleutel tot meer verbinding.

Je kunt onderzoeken wat er speelt door goede vragen te stellen. In het geval er veel geheimen zijn dan gaat een partner eerder zelf op onderzoek uit. Toch is het ook in dat geval zinvol om vragen te gaan stellen. Open vragen.

‘Kan je mij uitleggen hoe het komt dat ik zoveel afstand voel?’

‘Ik heb gemerkt dat je geen behoefte meer hebt aan intimiteit, wat is hiervan de oorzaak?’

Draai er niet omheen, wees niet bang voor de antwoorden, maar juist nieuwsgierig. Probeer erachter te komen wat de ander bezighoudt. Stel open vragen en geef de ander een veilig gevoel om deze ook in alle openheid te beantwoorden.

Vaak helpt het als de timing voor gesprek klopt. Kies het moment dus zorgvuldig uit.

Als je vermoed dat je vrouw afstandelijk doet, omdat ze verliefd is op iemand anders, dan is het goed om met een paar belangrijke zaken rekening te houden.

Ik heb 5 video’s opgenomen, de reeks heet ‘Verliefd op een ander‘, die je geheel gratis kunt downloaden.

Ze geven je inzicht in de gevoelswereld van je vrouw, maar ook ontvang je bij video 3 een stappenplan verbindend communiceren. Aan de hand van dit stappenplan kan je een gesprek voorbereiden en krijg je handvatten wat wel, en niet te zeggen, zodat er een veilige sfeer is en dit gesprek gaat bijdragen aan verbinding. En niet aan nog meer afstandelijk gedrag van je vrouw.

Ik wens jullie super veel verbinding en mooie gesprekken. Het is een verschrikkelijk gevoel als je vrouw afstandelijk gedrag vertoont. Het fundament van jullie bestaan staat te wankelen als er relatieproblemen ontstaan. Je wilt de verbinding terug, maar kunt het niet forceren. Ik heb 100den koppels, online en in mijn praktijk in het Gooi in Naarden bijgestaan en geholpen door een crisis heen te komen. Ik weet hoe uitputtend het kan zijn. Slaapproblemen en stress kan veroorzaken. Voel je nooit bezwaard om je verhaal te delen. Ik heb voldoende ervaring om je direct van handvatten te voorzien en je situatie hoeft niet uitzichtloos te worden.

Als je graag verder wilt samen, dan is het belangrijk om eerst je allergrootste angst onder ogen te komen. En soms is dat de verliefdheid van je vrouw op iemand anders. Ik wens je heel veel kracht en sterkte.

En stuur mij gerust een mail ; info@rijkdominjerelatie.nl of een whatts app 06-23549844 als je behoefte hebt aan een telefonisch consult of informatie over wat ik eventueel voor je kan betekenen. Warme groeten, Marieke Proper, relatietherapeut en bestseller auteur van In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2

(check je spam box, als je geen mails ontvangt))

 

Pin It on Pinterest

Share This