Ik denk dat mijn vrouw vreemd gaat? Dit zijn de 4 herkenbare signalen van een affaire!

Ik denk dat mijn vrouw vreemd gaat? Dit is de vraag die al dagen, weken, maanden of misschien wel jaren in je hoofd hangt. Heb je het vermoeden dat jouw partner bezig is met vreemdgaan om verschillende redenen? Wacht dan niet langer en lees deze vier herkenbare signalen van een affaire. Het gedrag van je vrouw verandert na het vreemdgaan en door deze punten krijg je een antwoord op je vraag.

Signalen dat mijn vrouw vreemdgaat

 

Marieke helpt je om antwoord te geven op jouw vraag: ‘Ik denk dat mijn vrouw vreemd gaat?’

Misschien ben je al enkele dagen of weken aan het piekeren en aan het twijfelen aan je relatie. Slaap je slecht of kan jij je maar matig concentreren op je werk, omdat je het vermoeden hebt dat je partner zich bezighoudt met vreemdgaan. Vooropgesteld, het kost veel energie om te denken dat jouw partner vreemdgaat. Zeker als jullie kinderen hebben en een gezamenlijk thuis, zijn de gevolgen van overspel groot. Dat besef jij je maar al te goed. Denken dat een vrouw vreemdgaat en hier concrete aanwijzingen voor hebben kan partners in paniek brengen en een gevoel van machteloosheid geven.

Wanneer confronteer je je vrouw met jouw gedachten over het vreemdgaan? Soms is er slechts een stevig vermoeden en zijn er geen ‘bewijzen’. Voel je gewoon heel sterk dat er iets niet klopt. Is het gedrag van je vrouw enorm veranderd na het vreemdgaan wat je in je hoofd hebt?

Merk je dat je vrouw veel over een bepaalde persoon praat of constant afwezig is en/of zoekt naar mogelijkheden om meer tijd voor zichzelf te creëren? Ik help je graag bij de vraag: ‘gaat mijn vrouw vreemd’? In dit artikel deel ik 4 herkenbare signalen van een affaire.

 

Ik denk dat mijn vrouw vreemdgaat, 4 herkenbare signalen van een affaire

Je zit als partner in een lastig pakket als je denkt dat je vrouw bezig is met vreemdgaan. Je zoekt naar signalen van een affaire en wegen om een gesprek te starten. Als je alleen een heel sterk vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar bewijzen. Soms zijn de signalen overduidelijk, maar vaak is een vrouw goed in het wissen van sporen van de affaire. Een partner balanceert dan tussen hoop en vrees en wordt onzeker over zichzelf en de relatie.

Durf jij te vertrouwen op jouw intuïtie en jouw innerlijk weten? Of ben jij iemand die het nodig heeft om een vermoeden te onderbouwen met bewijzen van een affaire? Niemand wil zijn partner vals te beschuldigen van het hebben van een affaire.

Het 1e herkenbare signaal van een affaire

Het gedrag van jouw partner na het vreemdgaan wordt anders. Trekt je vrouw zich terug? Toont ze afstandelijk gedrag? Praat ze minder? Deelt ze minder wat haar bezighoudt? Lijkt je vrouw minder geïnteresseerd in jou? Wijst je partner je af (intimiteit)? Zit er een rem op haar gedachten? Het kunnen allemaal subtiele signalen zijn van een affaire.

Vooral als je partner eerst alles openhartig aan je vertelde en ze zich opeens de afgelopen tijd is gaan terugtrekken. Dit een herkenbaar signaal van een grote verandering, bijvoorbeeld na vreemdgaan, omdat haar gedrag is veranderd.

Het terugtrekken gebeurt zowel fysiek als mentaal. Je partner wijst je vaker af op het gebied van intimiteit. Heeft vaker geen zin. Spontane kussen verdwijnen. En je vrouw is stiller geworden. Oftewel, echt terugtrekgedrag, want ze trekt zich terug in de relatie. Het terugtrekken ontstaat vaak vanuit een behoefte om te delen met iemand anders dan met haar eigen man. Als dit herkenbare signalen zijn, dan is de kans groot dat ze verliefd is geworden een andere man of vrouw. In dat geval raad ik je sterk aan mijn 5-delige videoreeks te downloaden zodat je antwoord krijgt op de vraag ‘gaat mijn vrouw vreemd?’.

ik denk dat mijn vrouw vreemd gaat

Het 2e signaal van een affaire

Het hebben van een affaire geeft het gevoel te willen vluchten voor de realiteit. Om de leugens en het bedrog aan te kunnen, hebben we het nodig om te vluchten. Het is simpelweg te pijnlijk om in het hier en nu aanwezig te zijn. Sommige mensen dissociëren. Ze zijn in gedachten constant in een droomwereld.

Ze hebben weinig aandacht meer voor hun kinderen, hun omgeving en kunnen zich slecht concentreren. Als we niet letterlijk kunnen vluchten dan gaan we mentaal vluchten. Lijkt je vrouw momenteel te vluchten? In haar telefoon, sigaretten, alcohol, drugs, werk of een obsessie? Dan is er een serieus teken aan de hand dat kan duiden op het hebben van een affaire. Als we een affaire hebben dan zijn we grenzeloos bezig.

Dat uit zich vaak op meerdere gebieden. Grenzeloos veel werken, drinken, stappen, vul maar in. Heb je een vermoeden dat je partner zich bezighoudt met vreemdgaan, omdat het gedrag na het vreemdgaan is veranderd? Lees dan ook het derde punt.

Ik overweeg een afspraak te boeken in de praktijk bij Marieke Proper

Het 4e signaal van een affaire

Het 4e signaal ligt nogal voor de hand als je antwoord wilt op de vraag ‘gaat mijn vrouw vreemd?’. Ik zal er dan ook niet al te lang bij stilstaan. Dit zijn de praktische signalen. Dingen die je feitelijk kunt aantonen, want het gedrag na vreemdgaan verandert in zekere mate. Jouw vrouw appt met een ander, het plots vergrendelen van een telefoon, het uitzetten van bepaalde meldingen, het downloaden van chatapps, het boeken van een hotel, ‘s nachts online zijn op Whatsapp als jij ligt te slapen.

Op ongebruikelijke tijdstippen ongebruikelijke dingen doen, bijvoorbeeld in de zomer naar de zonnestudio of met je auto in Hengelo parkeren terwijl je zegt op je werk in Amsterdam te zijn. Vooropgesteld is het vreselijk om je partner zijn of haar wegen na te gaan. Dodelijk vermoeiend zelfs. Toch doen partners dit vaak als ze een vermoeden hebben dat hun partner bezig is met vreemdgaan. Ze neigen naar een soort controledrang om bewijzen te verzamelen, terwijl hun intuïtie al een hele goede raadgever blijkt te zijn.

Toch willen ze het echt kunnen aantonen. Pas dan lukt het vaak om te confronteren en dat is jammer, want als je al zover bent, heeft de affaire zich vaak al vergaand ontwikkeld. Hoe eerder je confronteert en het gesprek aangaat, hoe beter! Verder in dit artikel zal ik dan ook volop aandacht besteden aan het aangaan van een goed gesprek als je het vermoeden hebt dat je partner zich bezighoudt met vreemdgaan.

Hoog tijd voor een goed gesprek

Als je drie of vier van de benoemde signalen bevestigend kunt beantwoorden, dan kan je er nog steeds niet blindelings vanuit gaan dat je vrouw vreemdgaat. Wat wel zeker is, is dat jullie elkaar kwijtraken als dit zo doorgaat. Het is hoog tijd voor een goed gesprek als je je relatie of huwelijk wil redden. Je hebt voldoende redenen om je grote zorgen te maken en het wordt hoog tijd om een gesprek voor te bereiden en aan te gaan. Om je te helpen heb ik (gratis) een stappenplan verbindend communiceren voor je klaargezet. Je kunt aan de hand van dit stappenplan je gesprek voorbereiden en hopelijk je vraag ‘gaat mijn vrouw vreemd’ beantwoorden.

Download het stappenplan verbindend communiceren Ik overweeg dit gesprek voor te bereiden met relatietherapeut Marieke Proper

Hoe confronteer je je vrouw met het hebben van een affaire?

Je partner confronteren is mega lastig als je het vermoeden hebt dat ze zich bezighoudt met vreemdgaan. Haar gedrag is verandert na het vreemdgaan en je hebt bewijzen. Waarom is het dan zo moeilijk? Omdat er veel op het spel staat. Je thuis, jullie huwelijk, de kinderen samen grootbrengen. De talloze herinneringen en gedeelde banden. Alles speelt door je hoofd op het moment dat je iemand dreigt te verliezen door een affaire. Het pijnlijke van de leugens en het bedrog. Het gegeven dat je de ander in de toekomst lastig zal kunnen vertrouwen.

Dat alles tezamen maakt een dergelijk gesprek enorm beladen. Als je het gesprek eerst goed voorbereid, met behulp van een online sessie met Marieke Proper, kan je kracht putten uit het paraat en de juiste woorden vinden. Daarnaast heb je jouw ergste angsten vooraf kunnen uitspreken en verkrijg je met een online sessie nieuwe perspectieven en handvatten voor specifiek jouw situatie.

Wie ben ik? Waarom zou je mijn relatieadvies opvolgen?

#1 relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! Dit doen we onder andere met therapie in de praktijk, telefonische consulten en met online relatietherapie met mij als therapeut, maar ik bied talloze andere methoden. Schaf bijvoorbeeld mijn bestseller Samen Sterker (na overspel) aan. Door deze zeven videolessen kom jij weer uit een crisissituatie met jouw partner.

Vul het contactformulier of meld jezelf aan voor therapie

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel vragen, wil je jouw verhaal kwijt of wil je antwoord op de vraag ‘gaat mijn vrouw vreemd?’ Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden. Bekijk ook gerust een van mijn boeken om je relatie sterker te maken.

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel vragen of wil je jouw verhaal kwijt?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This