Signalen dat mijn vrouw vreemdgaatIk denk dat mijn vrouw vreemdgaat

Misschien ben je al enkele dagen of weken aan het piekeren. Slaap je slecht of kan jij je maar matig concentreren op je werk? Vooropgesteld, het kost veel energie om te denken dat jouw partner vreemdgaat. Zeker als jullie kinderen hebben en een gezamenlijk thuis zijn de gevolgen van overspel groot. Dat besef jij je maar al te goed. Denken dat een vrouw vreemdgaat en hier concrete aanwijzingen voor hebben kan partners in paniek brengen en een gevoel van machteloosheid geven. Wanneer confronteer je je vrouw met jouw gedachten over het vreemdgaan? Soms is er slechts een stevig vermoeden en zijn er geen ‘bewijzen’. Voel je gewoon heel sterk dat er iets niet klopt. Is het gedrag van je vrouw enorm veranderd? Merk je dat je vrouw veel over een bepaald persoon praat? Constant afwezig is en/of zoekt naar mogelijkheden om meer tijd voor zichzelf te creëren? In dit artikel deel ik 4 herkenbare signalen van een affaire.

Ik denk dat mijn vrouw vreemdgaat, 4 herkenbare signalen van een affaire

Je zit als partner in een lastig pakket als je denkt dat je vrouw vreemdgaat en zoekt naar signalen van een affaire en wegen om een gesprek te starten. Als je alleen een heel sterk vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat, dan ben je waarschijnlijk opzoek naar bewijzen. Soms zijn de signalen overduidelijk, maar vaak is een vrouw goed in het wissen van sporen van de affaire. Een partner balanceert dan tussen hoop en vrees en wordt onzeker over zichzelf en de relatie. Durf jij te vertrouwen op jouw intuïtie? Jouw innerlijk weten? Of ben jij iemand die het nodig heeft om een vermoeden te onderbouwen met bewijzen van een affaire? Niemand wil zijn partner vals te beschuldigen van het hebben van een affaire. 

Het1e herkenbare signaal van een affaire

Trekt je vrouw zich terug? Praat ze minder? Deelt ze minder wat haar bezighoudt? Lijkt je vrouw minder geïnteresseerd in jou? Wijst je partner je af (intimiteit)? Zit er een rem op haar gedachten? Het kunnen allemaal subtiele signalen zijn van een affaire. Vooral als je partner eerst openharig vertelde en zich de afgelopen tijd plots is gaan terugtrekken is dit een herkenbaar signaal van een grote verandering, als bijvoorbeeld een affaire. Het terugtrekken gebeurd zowel fysiek als mentaal. Je partner wijst je vaker af op het gebied van intimiteit. Heeft vaker geen zin. Spontane kussen verdwijnen. En je vrouw is stiller geworden. Of terwijl, echt terugtrek gedrag. Ze trekt zich terug in de relatie. Het terugtrekken ontstaat vaak vanuit een behoefte om te delen met iemand anders dan met haar eigen man. Als dit herkenbare signalen zijn dan is de kans groot dat ze Verliefd is geworden op iemand anders. In dat geval raad ik je sterk aan mijn 5-delige videoreeks te downloaden

Het 2e signaal van een affaire

Het hebben van een affaire geeft het gevoel te willen vluchten voor de realiteit. Om de leugens en het bedrog aan te kunnen hebben we het nodig om te vluchten. Het is simpelweg te pijnlijk om in het hier en nu aanwezig te zijn. Sommige mensen dissociëren. Ze zijn in gedachten constant in een droomwereld. Hebben weinig aandacht meer voor hun kinderen, hun omgeving en kunnen zich slecht concentreren. Als we niet letterlijk kunnen vluchten dan gaan we mentaal vluchten. Lijkt je vrouw momenteel te vluchten? In haar telefoon, sigaretten, alcohol, drugs, werk of een obsessie? Dan is er een serieus teken aan de wand dat kan duiden op het hebben van een affaire. Als we een affaire hebben dan zijn we grenzeloos bezig. Dat uit zich vaak op meerdere gebieden. Grenzeloos veel werken, drinken, stappen, vul maar in. Als dit een signaal is dat jij herkent bij jouw vrouw en denkt dat ze vreemdgaat, dan is het van groot belang om ook het 3e punt te lezen.

Signalen van een affaire

Het 3e signaal van een affaire

Slaapt je vrouw slecht. Vertoont je partner tekenen van overspannenheid? Een kort lontje? Veel stress en spanning? Dan is er een duidelijk signaal dat het niet goed gaat en dit kan voortkomen uit piekeren en twijfels rondom de relatie. Het hebben van een affaire is enorm stressvol. Geheimen, twijfels en piekergedachten kosten enorm veel energie. Ik heb honderden mannen en vrouwen in mijn praktijk gehad die in een burn-out zijn geraakt door overspel of een affaire. Vreemdgaan en de boel belazeren doet bijna niemand met de intentie om zijn partner pijn te doen. Ik zeg bijna, omdat sommige partners vreemdgaan vanuit wraak. Maar dat is weer een ander thema. Dat gaat meer om de redenen van overspel, ik heb er ooit een blog over geschreven. Langdurig bedriegen, niet weten wat te doen, langdurige stress, deze dingen kunnen tezamen zelfs leiden tot depressie. Dit zijn acute signalen om aan de bel te trekken en hulp te zoeken.

Ik overweeg een afspraak te boeken in de praktijk bij Marieke Proper

Het 4e signaal van een affaire

Het 4e signaal ligt nogal voor de hand. Ik zal er dan ook niet al te lang bij stilstaan. Dit zijn de praktische signalen. Dingen die je feitelijk kunt aantonen. App contact met een andere man, het plots vergrendelen van een telefoon, het uitzetten van bepaalde meldingen, het downloaden van chatapps, het boeken van een hotel, ‘s nachts online zijn op What’s app als jij ligt te slapen. Op ongebruikelijke tijdstippen ongebruikelijke dingen doen, als in de zomer naar de zonnestudio of met je auto in Hengelo parkeren terwijl je zegt op je werk in Amsterdam te zijn. Vooropgesteld is het vreselijk om je partner zijn of haar wegen na te gaan. Dodelijk vermoeiend zelfs. Toch doen partners dit vaak als ze denken dat hun vrouw vreemdgaat. Ze neigen naar een soort controle drang om bewijzen te verzamelen, terwijl hun intuïtie al een hele goede raadgever blijkt te zijn willen ze het echt kunnen aantonen. Pas dan lukt het vaak om te confronteren en dat is jammer. Want als je al zover bent, dat de bewijzen zich opstapelen heeft de affaire zich vaak al vergaand ontwikkeld. Of terwijl, hoe eerder je confronteert en het gesprek aangaat. Hoe beter! Verder in dit artikel zal ik dan ook volop aandacht besteden aan het aangaan van een goed gesprek.

Hoog tijd voor een goed gesprek

Als je 3 of  4 van de benoemde signalen bevestigend kunt beantwoorden dan kan je er nog steeds niet blindelings vanuit gaan dat je vrouw vreemdgaat. Wat wel zeker is, is dat jullie elkaar kwijtraken als dit zo doorgaat. Het is hoog tijd voor een goed gesprek. Je hebt voldoende redenen om je grote zorgen te maken en het wordt hoog tijd om een gesprek voor te bereiden aan te gaan. Om je te helpen heb ik (gratis) een stappenplan verbindend communiceren voor je klaargezet. Je kunt aan de hand van dit stappenplan je gesprek voorbereiden.

Download het stappenplan verbindend communiceren Ik overweeg dit gesprek voor te bereiden met relatietherapeut Marieke Proper

Hoe confronteer je je vrouw met het hebben van een affaire?

Iemand confronteren is mega lastig. Waarom? Omdat er veel op het spel staat. Je thuis, jullie huwelijk, de kinderen samen grootbrengen. De talloze herinneringen en gedeelde banden. Alles speelt door je hoofd op het moment dat je iemand dreigt te verliezen door een affaire. Het pijnlijke van de leugens en het bedrog. Het gegeven dat je de ander in de toekomst lastig zal kunnen vertrouwen. Dat alles tezamen maakt een dergelijk gesprek enorm beladen. Als je het gesprek eerst goed voorbereid. Met behulp van een online sessie met Marieke Proper kan je kracht putten uit het paraat hebben van de juiste woorden. Daarnaast heb je jouw ergste angsten vooraf kunnen uitspreken en verkrijg je met een online sessie nieuwe perspectieven en handvatten voor specifiek jouw situatie.

Marieke proper, wie ben ik? Waarom zou je mijn relatie advies opvolgen?

#1 relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met therapie in de praktijk, telefonische consulten en met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden.

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel vragen of wil je jouw verhaal kwijt?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This