Er komen steeds vaker mannen bij mij in de praktijk met liefdesverdriet, die de vraag stellen: ‘Hoe kan ik mijn relatie redden?’. Nu twijfel ik of liefdesverdriet het juiste woord is. Maar mijn cliënten die denken: ‘Ik wil mijn relatie redden’ zijn wel degelijk verdrietig, radeloos, lamgeslagen, uitgeput en zitten bomvol vragen. Het eerste dat ze zeggen is: ‘Ik wil mijn relatie redden.’ en het tweede: ‘Hoe kan het dat dit mij is overkomen?’. Jaren heeft men een goed huwelijk en ineens is de partner van mijn cliënten totaal veranderd. Wil ze vrij zijn. Dingen voor zichzelf doen en een andere baan. Een andere man. Op zichzelf wonen en andere kleren dragen. Het lijkt wel een midlifecrisis.

Hoe kan ik mijn relatie redden?

Maar wanneer gebeurt dat, dat je denkt: ‘ik wil mijn relatie redden’? Herken je dit? Als het rauw op je dak valt, dan ga je door allerlei emoties heen. Je hebt gedachten als:

  • Ik snap het niet…
  • Ik wil mijn relatie redden…
  • Ik wil iemand in elkaar slaan…
  • Ik wil het oude vertrouwde gevoel terug…
  • Ik ervaar sterke verlangens voor iemand anders dan mijn partner
  • Ik sluit mij af binnen mijn huidige relatie
  • Ik pieker over mijn keuzes
  • Mijn gezin is belangrijk voor mij
  • Ik slaap slecht
  • Ik twijfel over mijn relatie

Lees mijn boeken of bekijk mijn video’s

Voor het verwerken van deze gedachten is geen online training. Dat zou ook te gek voor woorden zijn. Wel kun je mijn leerzame video’s in de reeks ‘Verliefd op een ander’ bekijken of mijn boeken lezen. Heb je vragen? Mail me dan even voor meer hulp en informatie. Eventueel maken we een belafspraak. Als je me wilt e-mailen, kan dat op info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een WhatsAppbericht naar 06-23549844. Ken jij een man die in een dergelijke situatie zit en dringend hulp nodig heeft? Laat hem weten dat hij niet de enige is en stuur dit bericht door of deel het op je tijdlijn. Zo kan ik meerdere mensen helpen met mijn online relatietherapie.

Liefs, Marieke

#1 Relatietherapeut en auteur van Red Je Relatie – Survivalgids voor koppels. Dit boek is via Bol.com te bestellen.

Pin It on Pinterest

Share This