‘Ik kom hier om mijn relatie te redden.’

Er komen steeds vaker mannen bij mij in de praktijk met grote zorgen over hun relatie en liefdesverdriet. Ze stellen de vraag stellen: ‘Hoe kan ik mijn relatie redden?’  Soms twijfel ik of liefdesverdriet het juiste woord is. Het is ook een vorm van paniek, omdat het fundament staat te wankelen. Als een cliënt denkt: ‘Ik wil mijn relatie redden’ is hij verdrietig, radeloos, lamgeslagen, uitgeput en zit diegene bomvol vragen. Ze stellen zichzelf de vraag; Hoe kan ik mijn relatie redden?’ en ten tweede: ‘Hoe kan het dat dit mij is overkomen?’ Vaak vallen al snel de eerste kwartjes. Dat neemt niet weg dat het leven van mijn cliënten totaal is veranderd als er serieuze relatieproblemen zijn. Soms wil een partner vrij zijn. Dingen voor zichzelf doen en/of een andere baan. Een andere man. Op zichzelf wonen en andere kleren dragen. Het lijkt wel een midlifecrisis. Soms heeft een partner ook overspannenheidsklachten of tekenen die lijken op psychische problemen. Aan de bel trekken en contact opnemen is dan van groot belang.

Hoe kan ik mijn relatie redden?

Herken je dit? Als het rauw op je dak valt, dan ga je door allerlei emoties heen.

Je hebt gedachten als:

  • Ik snap het niet…
  • Ik wil mijn relatie redden…
  • Ik wil iemand in elkaar slaan…
  • Ik wil het oude vertrouwde gevoel terug…
  • Ik ervaar sterke verlangens voor iemand anders dan mijn partner
  • Ik sluit mij af binnen mijn huidige relatie
  • Ik pieker over mijn keuzes
  • Mijn gezin is belangrijk voor mij
  • Ik slaap slecht
  • Ik twijfel over mijn relatie

Lees mijn boeken of bekijk mijn video’s

Het is belangrijk om helderheid te krijgen over je situatie. Welke dingen gaan er voor zorgen dat jij je relatie kan redden? Is er een ander in het spel? Download dan de reeks ‘Verliefd op een ander’ . Je kunt ook mijn boeken lezen. Wil je samen direct starten met online relatie coaching? Heb je vragen? Mail me dan even voor meer hulp en informatie. Eventueel maken we een belafspraak. Als je me wilt e-mailen, kan dat op info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een WhatsAppbericht naar 06-23549844. Ken jij een man die in een dergelijke situatie zit en dringend hulp nodig heeft? Laat hem weten dat hij niet de enige is en stuur dit bericht door of deel het op je tijdlijn.

Liefs, Marieke

#1 Relatietherapeut en auteur van de bestseller In De Ban Van De Tweelingziel.

Pin It on Pinterest

Share This