Twijfels over je relatie? Stop met wikken en wegen met deze 1,2,3, stappen methode

Twijfels over onze relatie kunnen onze slapeloze nachten brengen en heel veel stress. Kijk je liever video? Ik heb ook een video voor je opgenomen over hoe jij kunt stoppen met wikken en wegen en relatie twijfels definitief achter je kunt laten.

Ik spreek dagelijks mensen met grote twijfels over hun relatie. Als relatietherapeut met kern specialisatie overspel en trauma door overspel weet ik al jaren wat de gigantische impact is van Verliefd worden op een ander en de enorme relatie twijfels die je jaren lang in de greep kunnen houden.

Als we veelal twijfelen over onze relatie dan zijn we vaak enorm afhankelijk geworden. We hebben veel plussen om voor te blijven en veel minnen om door te twijfelen. We blijven ook vanuit onze ratio naar onze relatie kijken. Op hartsniveau zijn we reeds uitgecheckt. Eigenlijk zijn we in die zin al emotioneel vertrokken. Ons hele zijn wordt immers opgeslokt door twijfel en we reizen constant af naar ‘oorden’ die het hanteerbaar maken. Dit is absoluut niet een methode voor succes. Laat staan voor relatiegeluk en een goed gevoel over jezelf. Als je mij al wat langer kent dan weet je dat ik je heel graag wil helpen.

In deze blog ga ik je vertellen welke 3 stappen er nodig zijn om uit de twijfel los te breken en wat ik denk dat jij vanaf vandaag kunt doen om die eerste stap te gaan zetten.

Twijfels over je relatie? Stop met wikken en wegen met deze 1,2,3, stappen methode

Stap 1
HIER EN NU

Ga je eens goed verdiepen in jezelf. Hoe sta je ervoor? Hoeveel stress heb je? En hoe lang al? Slaap je goed? Of al tijden niet? Wat kan je exact doen om ervoor te zorgen dat je vanaf vandaag al beter in je vel gaat zitten? Je kunt nu de eerste video van mijn reeks Verliefd op een ander downloaden waarin ik je van alles uitleg over hormonen en een disbalans hierin, voorkomend uit stress. Ik neem je vervolgens mee in een video die helderheid gaat geven over de relatie waar je nu in zit. Waar het in stap 1 om gaat is om terug te keren naar het HIER EN NU! Stap uit je ‘droom’ wereld, weg van je mobiel, de wijn, je afleiding of wat dan ook en stap in het HIER EN NU.

Stap 2
Bouw aan je zelfvertrouwen

De grootste reden dat we twijfelen komt voort uit onzekerheid. Mensen met veel zelfvertrouwen twijfelen niet. Die maken snel keuzes en komen maar langzaam terug op hun keuzes. Als ze eenmaal een beslissing hebben gemaakt, dan gaan ze ervoor. Op dit moment is een beslissing nemen voor jou lastig. Ik zou je daarom ook adviseren om geen beslissing te nemen en dat allereerst te accepteren. Bouw eerst aan zelfvertrouwen . Investeer in het bouwen aan jouw zelfvertrouwen. Wat is daar allemaal voor nodig? Dat jij vooral heel goed gaat herkennen waar jij zelf behoefte aan hebt. Je hebt waarschijnlijk altijd klaar gestaan voor anderen en bent jezelf een beetje vergeten. Het is goed om voor anderen te zorgen. Daar is helemaal niets mis mee. Maar als je moe bent, en twijfelt en snel geïrriteerd bent dan is het tijd om voor jezelf te gaan zorgen, zodat je daarna ook weer voor anderen klaar kunt staan en bovenal daarin de juiste keuzes leert maken. Zelfvertrouwen krijg je ook door nieuwe dingen te leren, te ondernemen en door angsten te overwinnen. Voor jezelf opkomen kan al zo’n eerste punt zijn.

Stap 3
Wordt onafhankelijker

Mensen die twijfelen en in ernstige relatieproblemen zitten hebben vaak een grote mate van afhankelijkheid gecreëerd van 1 persoon. Begrijp me niet verkeerd. We zijn allemaal op een bepaalde manier afhankelijk van elkaar. Echter als je van 1 persoon afhankelijk raakt gaat de balans uit de relatie en verliest die persoon zelfs zijn aantrekkelijkheid. Het is meer een zorg rol waar je beiden in bent beland. Met soms torenhoge verwachtingen en verantwoordelijkheden voor elkaar. Beide parners kunnen het heel lastig vinden als er meer onafhankelijkheid ontstaat binnen de relatie. Ze waren de afhankelijkheid immers gewend. Toch zal het in een volgend stadium opluchting kunnen bieden en juist meer aantrekkingskracht. Onafhankelijke mensen met zelfvertrouwen zijn nu eenmaal aantrekkelijk. Je gaan dingen ontdekken in de ander en de ander gaat jou ook opnieuw leren kennen. Daarnaast kan je als onafhankelijk persoon een veel gemakkelijkere keuze maken. Je maakt namelijk een hartsbeslissing en geen ratio beslissing. Je stelt jezelf hele andere vragen. Kijk hoe je authentieker kunt worden? Door een committent aan te gaan met jezelf. Hulp nodig. Ik heb allerlei mogelijkheden om je hierbij te helpen. Stuur mij gerust een mail of kijk eens naar mijn programma voor online relatie coaching waar je geheel zelfstandig aan kunt deelnemen. Een waanzinnig mooi programma met video’s, een werkboek en een geleide meditatie om je stap voor stap te helpen naar meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid binnen je relatie. Als je daar belangstelling in hebt en er meer over wilt weten stuur mij dan gerust een mail met jouw verhaal info@rijkdominjerelatie.nl

Bedankt voor het lezen van dit blog Twijfels over je relatie? Stop met wikken en wegen met deze 1,2,3, stappen methode

Ik wens je een mooie reis naar meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid, zodat passie en opluchting weer vrij spel krijgen.

Liefs Marieke
Auteur en relatietherapeut

Van mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel deel1 & 2 gingen inmiddels zo’n 10.000 exemplaren over de toonbank, ik wil al mijn lezers onwijs bedanken

Pin It on Pinterest

Share This