Veel mensen twijfelen aan hun relatie. Je bent hierin niet alleen. Twijfels over onze relatie kunnen ons slapeloze nachten en heel veel stress brengen. Kijk je liever een video? Ik heb ook een video voor je opgenomen over hoe jij kunt stoppen met wikken en wegen en de twijfel over je relatie kunt beëindigen.

De oorzaken van altijd twijfelen aan jullie relatie

Ik spreek dagelijks mensen die twijfelen over hun relatie. Als relatietherapeut met de specialisatie overspel en trauma door overspel weet ik al jaren wat de gigantische impact is van verliefd worden op een ander, en het twijfelen over de relatie. Maar wat is er te doen bij twijfel aan jullie relatie? Ik denk graag met jullie mee. Hiervoor heb ik een aantal video’s ontwikkeld.

Zijn minstens 3 stellingen voor jou van toepassing?

Download ‘Verliefd op een ander’ en ontvang direct de eerste video (gratis). Je krijgt dan tips over wat je kunt doen als je jouw situatie herkent in bijvoorbeeld de volgende gevallen:

  • Ik ervaar sterke verlangens voor iemand anders dan mijn partner
  • Ik sluit mij af binnen mijn huidige relatie
  • Ik pieker over mijn keuzes
  • Mijn gezin is belangrijk voor mij
  • Ik slaap slecht
  • Ik twijfel over mijn relatie

Wat te doen bij twijfel aan jullie relatie?

Als we altijd twijfelen aan onze relatie, dan zijn we vaak enorm afhankelijk geworden. We hebben veel plussen om voor te blijven en veel minnen om door te twijfelen. We blijven ook vanuit onze ratio naar onze relatie kijken. Op hartniveau zijn we uitgecheckt. Eigenlijk zijn we in die zin al emotioneel vertrokken, wat heel vermoeiend is. Daarom is het belangrijk de twijfel over de relatie snel te beëindigen. Ons hele zijn wordt immers opgeslokt door twijfel en we reizen constant af naar ‘oorden’ die het hanteerbaar maken. Dit is absoluut niet een methode voor succes. Maar wat te doen aan de twijfel over jullie relatie? Zo krijg je meer relatiegeluk en een goed gevoel over jezelf. In deze blog ga ik je vertellen welke drie stappen er nodig zijn om de twijfel over je relatie te beëindigen, en vertel je wat ik denk dat jij vanaf vandaag kunt doen om die eerste stap te zetten met mijn online relatiecoaching.

Twijfels over je relatie? Stop met wikken en wegen met deze 1,2,3-stappenmethode

Denk je vaak: ik twijfel over mijn relatie, en wat te doen bij deze twijfel? Ontdek dan mijn 1,2,3-stappenmethode, waarmee je de twijfel over je relatie relatief eenvoudig kunt beëindigen.

Stap 1: hier-en-nu

Ga je eens goed verdiepen in jezelf. Hoe sta je ervoor? Hoeveel stress heb je? Slaap je goed? Wat kan je exact doen om ervoor te zorgen dat je vanaf vandaag al beter in je vel zit? Download nu de eerste video van ‘Verliefd op een ander’, waarin ik je van alles uitleg over hormonen en een disbalans hierin, voorkomend uit stress. Ik neem je vervolgens mee in een video die helderheid geeft over de relatie waar je nu in zit. Waar het in stap 1 om gaat, is om terug te keren naar het hier-en-nu. Stap uit je droomwereld, weg van je mobiel, de wijn, je afleiding of wat dan ook en stap in het hier-en-nu. Alleen zo maak je een goede start en kun je beginnen met de twijfel over je relatie te beëindigen.

Stap 2: Bouw aan je zelfvertrouwen

De grootste reden dat we altijd twijfelen aan onze relatie komt voort uit onzekerheid. Mensen met veel zelfvertrouwen twijfelen minder. Die maken snel keuzes en komen bijna nooit terug op hun keuzes. Als ze eenmaal een beslissing hebben gemaakt, dan gaan ze ervoor. Op dit moment is een beslissing nemen voor jou lastig. Ik zou je daarom ook adviseren om pas een beslissing te nemen na het bouwen aan je zelfvertrouwen. Wat is er allemaal nodig voor het beëindigen van de twijfel over je relatie? Dat jij vooral heel goed gaat herkennen waar jij zelf behoefte aan hebt, en waar de gedachte ‘ik twijfel’ vandaan komt. Je hebt waarschijnlijk altijd klaar gestaan voor anderen en bent jezelf een beetje vergeten. Het is goed om voor anderen te zorgen, daar is helemaal niets mis mee. Maar als je moe bent, denkt ‘ik twijfel aan mijn relatie’ en snel geïrriteerd bent, dan is het tijd om voor jezelf te gaan zorgen. Zo kun je daarna ook weer voor anderen klaarstaan en bovenal daarin de juiste keuzes leert maken. Zelfvertrouwen krijg je ook door nieuwe dingen te leren, te ondernemen en door angsten te overwinnen. Voor jezelf opkomen kan al zo’n eerste punt zijn.

Stap 3: Wordt onafhankelijker

Mensen die altijd twijfelen aan hun relatie en in ernstige relatieproblemen zitten, hebben vaak een grote mate van afhankelijkheid gecreëerd. We zijn allemaal op een bepaalde manier afhankelijk van elkaar. Echter, als je van één persoon afhankelijk raakt, gaat de balans uit de relatie en verliest die persoon zelfs zijn aantrekkelijkheid. Je bent dan meer een verzorgende van iemand. Soms heb je torenhoge verwachtingen en verantwoordelijkheden voor elkaar. Beide partners kunnen het heel lastig vinden als er meer onafhankelijkheid ontstaat binnen de relatie, maar gelukkig is er wat te doen bij twijfel. Afhankelijkheid van je partner is niet gek. Je bent deze afhankelijkheid immers gewend. Toch zal het in een volgend stadium opluchting en juist meer aantrekkingskracht kunnen bieden. Onafhankelijke mensen met zelfvertrouwen zijn nu eenmaal aantrekkelijk. Je gaat dingen ontdekken in de ander en de ander gaat jou ook opnieuw leren kennen. Daarnaast kun je als onafhankelijk persoon een veel gemakkelijkere keuze maken, wat je te doen staat bij twijfel over je relatie. Je stelt jezelf hele andere vragen. Hoe kan ik authentieker worden? Door een committent aan te gaan met jezelf. Ik heb allerlei mogelijkheden om je hierbij te helpen. Stuur mij gerust een mail of kijk eens naar mijn programma voor online relatiecoaching, waar je geheel zelfstandig aan kunt deelnemen. Dit is een waanzinnig mooi programma met video’s, een werkboek en een geleide meditatie om je stap voor stap te helpen naar meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid binnen je relatie. Zo weet je weer dat je jouw Tweelingziel hebt gevonden.

Stuur een e-mail of een WhatsAppbericht

Heb je belangstelling voor online relatietherapie en wil je er meer over weten? Stuur mij dan gerust een mail met jouw verhaal. Dit kan naar info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een WhatsAppbericht naar 06-23549844. Ook kun je mijn contactformulier invullen.

Bedankt voor het lezen van dit blog. Ik wens je een mooie reis naar meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid, zodat passie en opluchting weer vrij spel krijgen.

Liefs, Marieke
Auteur en #1 relatietherapeut

Van mijn roman In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2 gingen inmiddels zo’n 10.000 exemplaren over de toonbank, ik wil al mijn lezers onwijs bedanken.

Pin It on Pinterest

Share This