Als de vraag; Hoe confronteer ik mijn partner met vreemdgaan? door je gedachten speelt. Dan geeft dat stress.

Misschien ben je al enkele dagen of weken aan het piekeren. Slaap je slecht of kan jij je maar matig concentreren op je werk. Vooropgesteld is het mega pittig om te ontdekken dat je partner vreemdgaat. Zeker als jullie kinderen hebben en een gezamenlijk huishouden zijn de gevolgen van overspel groot. Het kan partners in paniek brengen en een gevoel van machteloosheid geven. Hoe confronteer je je partner met vreemdgaan? Soms is er slechts een stevig vermoeden en zijn er geen ‘bewijzen’. Voel je dat er iets niet klopt. Is het gedrag van je partner enorm veranderd. Merk je dat je partner veel over een bepaald persoon praat, veel afwezig is en/of zoekt naar mogelijkheden om tijd voor zichzelf te creëren. In dit artikel deel ik 3 stappen met je die je kunt nemen als je een confrontatie wilt aangaan, maar niet weet hoe te starten.(Dit artikel bevat ook een waardevolle video. Titel; wel of niet uit elkaar na overspel?)

Hoe confronteer je je partner met vreemdgaan? 1e stap.

Je zit als partner in een lastig pakket als je hebt ontdekt dat je man of vrouw vreemdgaat en zoekt naar aanknopingspunten om een gesprek te starten. Als je alleen een heel sterk vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat, dan ben je waarschijnlijk opzoek naar bewijzen. Soms zijn die heel gemakkelijk gevonden en is een partner uiterst druk bezig geweest met het wissen van sporten. We balanceren dan tussen hoop en vrees en dat maakt ons onzeker. Kunnen we onze intuïtie vertrouwen? Of moeten we ons vermoeden sterk onderbouwen met bewijzen van overspel? We vinden het immers niet fijn om onze eigen partner vals te beschuldigen. Er vanuit gaande dat jij normaal gesproken vol vertrouwen was en dit een nieuw gevoel van wantrouwen is, kampt help ik je afstemmen met je onderbuik gevoel. Zet even voor jezelf op een rij wat jij opmerkt aan het gedrag van jouw partner.

Kan je de volgende antwoorden met Ja beantwoorden, dan is het in elk geval tijd voor een gesprek

  • Trekt je partner zich terug?
  • Lijkt je partner minder geïnteresseerd in jou?
  • wijst je partner je af (intimiteit)
  • lijkt je partner te vluchten (alcohol, drugs, werk, telefoongebruik)
  • Vertoont je partner tekenen van overspannenheid/depressie/stress

Als je alle vragen met Ja kunt beantwoorden dan kun je er nog niet blindelings vanuit gaan dat je man of vrouw vreemdgaat. Er is in elk geval wel iets aan de hand. Je hebt voldoende reden om je zorgen te maken en het wordt hoog tijd om een gesprek aan te gaan. Om je te helpen heb ik een stappenplan verbindend communiceren voor je klaargezet. Je kunt aan de hand van dit stappenplan je gesprek voorbereiden.

Download het stappenplan verbindend communiceren

Hoe confronteer je je partner met vreemdgaan? 2e stap.

Nadat je het gesprek hebt voorbereid (nog niet gevoerd!) is het goed om meer informatie in te winnen. Inventariseer wat je zelf wilt als het daadwerkelijk waar is dat je partner vreemdgaat. Kom erachter welke gevoelens er mogelijk spelen bij je partner en kijk een aantal video’s die ik voor je heb opgenomen.

Marieke proper, wie ben ik? Waarom zou je mijn relatie advies opvolgen?

#1 relatietherapeut Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met therapie in de praktijk, telefonische consulten en met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden. Zelf ben ik bijna 15 jaar samen met de vader van mijn kinderen. We hebben een harmonieuze relatie en veel meegemaakt.

Is je partner verliefd op een ander? Of vermoed je dat? Hebben jullie een gezin en wil je weten wat je kunt doen in deze ingewikkelde situatie? Download dan de videoreeks voor directe inzichten en handvatten.

Hoe confronteer je je partner met vreemdgaan? 3e stap.

Ga de confrontatie aan. Je hebt je gesprek goed voorbereid. Informatie verzameld. Je hebt zelf ook nagedacht. Het wordt tijd om het gesprek aan te gaan over je zorgen en vermoedens. Vertel vooral wat jij signaleert en wat het met jou doet en stel vragen. Of terwijl, luister ook naar de ander. Een dergelijk gesprek is emotioneel en maakt veel los. Vaak blijven partners met vragen achter. Ik help je graag verder in deze periode. Je kunt direct een telefonisch consult (check de link voor meer informatie) aanvragen. Ik heb honderden koppels geholpen in een situatie rondom overspel. Partners gaan zichzelf, elkaar en de situatie beter begrijpen door een telefonisch consult. Daarnaast ontvang je direct toepasbare handvatten,

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 48 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This