🔐

rijkdom in je relatie

Grenzen aangeven? Doe je in 3 stappen.

Inhoud

Grenzen aangeven? Doe je in 3 stappen.

Grenzen aangeven is lastig

Voor velen is grenzen aangeven verdomd lastig. Je komt erachter dat wat je ook probeert, een ander niet verandert en het nauwelijks bijdraagt aan een beter gevoel.
 
Grenzen aangeven gaat voor velen gepaard met trekken en sleuren. Tot slot wordt vaak de zogenoemde BOC methode ingezet.
 
Of terwijl; bedreigen, omkopen of chanteren. Daphne Dekkers noemde die ‘methode’ in één van haar hilarische opvoedboeken als meest gebruikt en mist efficiënt. In dit artikel deel ik een methode met je die A. werkt, en B super efficiënt is. Die methode kent 3 stappen.

Marieke proper, wie ben ik?

#1 relatiecoach Marieke Proper, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis, auteur van Bestseller romans en interessante boeken over het oplossen van relatieproblemen. Met mijn hulp komen jullie uit een relatiecrisis en kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Een toekomst zonder ruzie, zonder discussies en met een partner die echt van je houdt. Daar werken we aan! O.a. met online relatietherapie met mij als relatiecoach, maar ik bied talloze andere methoden.

grenzen aangevenWaarom Grenzen aangeven een vast onderdeel van een relatie coaching programma is.

Je eigen grenzen niet herkennen? Je grenzen niet aangeven? Een dominante partner die dwars over je grenzen heen walst? Grenzeloos in een affaire duiken? Verslaafd raken aan adrenaline? Grenzen opzoeken om een ander uit de kast te lokken? Grenzen overgaan omdat je in je jeugd enorm begrenst bent? Grenzen opzoeken omdat je wilt vluchten uit de realiteit? Ga zo maar door. Grenzen vormen altijd een onderwerp van de therapie tijdens de intake. Velen komen in contact met mijn werk omdat ze gevoelens hebben voor een ander en/of in een affaire zijn beland. Bij overspel ga je vaak over de grenzen van je partner, maar verlies je door de drang om bij iemand te zijn vaak ook je eigen morele kompas uit het oog. Bij een relatiecrisis is het een juiste eerste stap op je GRENZEN onder de loep te nemen. Hoe verhoud jij je tot je eigen grenzen en die van je partner?

Als de gedachten; ik moet beter Grenzen aangeven, door je hoofd speelt, Lees dan verder.

Grenzen aangeven? Doe je in 3 stappen. En het is belangrijk om geen stappen over te slaan. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken heb ik een stappenplan Verbindend communiceren voor je toegevoegd. De eerste stap is namelijk helderheid en inzicht creëren voor jezelf.

Download gratis mijn stappenplan Verbindend communiceren

De tweede stap is reflecteren. Het is belangrijk om dat wat je hebt opgeschreven te toetsen aan een onbevooroordeeld persoon. Wil je dit liever niet met iemand uit jouw eigen netwerk bespreken? Je kunt dan overwegen of je wilt investeren in een telefonisch consult met relatietherapeut Marieke Proper. Zo’n gesprek geeft je direct inzichten, handvatten en perspectief. Maar daarnaast kan je jouw vraagstuk toetsen. Als jij grenzeloos handelt, dan speelt er vaak wel het e.e.a. mee. Denk aan de angst om iemand te verliezen. Een telefonisch consult laat jou anders kijken naar het stellen of aangeven van grenzen. Grenzen aangeven vraagt om kwetsbaarheid. Zolang we grenzen stellen blijven zien als een assertief kunstje stuiten we op conflict en zullen we merken dat het weinig brengt. De tweede stap vraagt dus om reflectie en toetsen.

Er is een belangrijke stap die vaak overgeslagen wordt als we onze grenzen beter willen leren stellen. Als we grenzen stellen dan krijgen we ook te maken met schuldgevoelens. We gaan namelijk mensen teleurstellen, zaken anders formuleren, dingen NIET meer doen, laten ons niet meer manipuleren of chanteren en stoppen ons te verdedigen of te verantwoorden. Dat vraagt nogal wat aanpassing van ons. Het schuldgevoel wat erbij komt kijken is vaak erg onprettig en maakt dat we geneigd zijn om toch weer in oud gedrag te vervallen. We willen anderen immers niet teleurstellen en te vriend houden. Om deze reden is het erg fijn om grenzen te stellen als je in een online relatie coahcing traject zit. Je kunt steeds weer reflecteren en toetsen binnen het traject. Het schuldgevoel hoort erbij als jij je gedrag aanpast. Accepteer het gevoel. Dat is de snelste weg naar verandering en het beter leren bewaken van je grenzen.

Wil jij een 1-1 gesprek van een uur, omdat iedere situatie uniek is?

Ja, ik wil meer informatie over een 1-1 gesprek

Wil jij meer informatie over het online relatie coaching programma?

Meer informatie over het online relatie coaching programma

Op 11 november houd ik voor de deelnemers een LIVE webinar over Grenzen en behoeftes aangeven. Dit webinar wordt opgenomen en blijft zichtbaar voor deelnemers die later instromen in het programma.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Scroll naar boven