Constant kijken of hij al heeft gereageerd

Inhoud

Ons leven is niet bepaald rustiger geworden door onze smartphones. Misschien dat het ons leven op sommige vlakken een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. Bijvoorbeeld dat we een ander veel sneller kunnen bereiken en op heel veel verschillende manieren, maar het is er beslist niet ontspannender op geworden.

We sturen de hele dag berichten naar heel veel mensen. Ik denk dat een gemiddelde smartphone gebruiker zo maar op een willekeurige dag al met tien verschillende mensen contact heeft via DM en dan ben ik nog heel schappelijk in mijn schatting.

‘Ik heb veel collega en klantcontact via de App en doorgaans nog contact met een oppas, de huishoudster, de groepsapp van school, een vriendin, sportmaatjes, mijn man niet te vergeten natuurlijk en dan komt er nog wel eens een bericht binnen van een aanbidder. Daar wil ik het straks met je over hebben! Oh ja en dan nog alle privéberichten via facebook en Linkedin. De sportgroepen van de kinderen. De groepsapps van partijtjes en verjaardagen van vrienden en familie. Ga zo maar even door.’ Leontien kijkt me aan. ‘Best veel he?’ Ik knik en moet eerlijk bekennen dat het bij mij niet veel rustiger is op de lijn. Al die verschillende groepen is ook heel herkenbaar. ‘We zijn zo langzamerhand allemaal behoorlijk afhankelijk geworden van dat ding.’

Deels is natuurlijk gewoon handig, makkelijk en snel. Ik heb zelf bijvoorbeeld veel meer klanten dan voorheen, omdat ik een deel van het traject via App contact kan laten verlopen en dit de kwaliteit van het traject juist blijkt te verhogen. Super handig dat ik meer mensen helpen in dezelfde tijd. Leontien is hier echter niet voor de groepsapps. Ze heeft een serieus verslavingsprobleem, vindt ze zelf.

Ze kijkt de hele dag of Peter al heeft gereageerd. Ze checkt of hij online is, of hij op de zaak is. Kortom, ze kan zich amper nog ergens op concentreren. Peter is de directeur van een bedrijf dat fitnessapparatuur verkoopt aan sportscholen. Zijn bedrijf zit naast het bedrijf waar Leontien voor werkt. Ze lunchen zeker drie keer in de week in dezelfde brasserie aan de overkant en langzaamaan werd dat iets te gezellig. Dat lunchen ging over in openhartig contact via de App en Leontien moet bekennen dat dit zelfs in erotisch getinte gesprekken online overging. Plagerig noemt ze het.

Leontien is getrouwd en moeder van drie kinderen en Peter is vader van vier kinderen. Een samengesteld gezin is voor Leontien absoluut geen optie. Ze ziet Peter dan ook absoluut niet als een toekomstige stiefvader voor haar kinderen. Ze voelt zich wel intens aangetrokken tot Peter en lijkt obsessief met hem bezig te zijn. De hele dag. Leontien geeft zelf aan dat ze gewoon wat spanning zocht. Het is uit de hand gelopen. Spannend is stressvol geworden. Dwangmatig zelfs.

We hebben het kort over haar jeugd. Ze geeft aan dat ze een dominante vader had en een zorgzame moeder. Ze voelde zich door haar vader vaak afgewezen en haar moeder probeerde veel te vergoelijken. Nadat we kort over haar jeugd hebben gesproken vraag ik haar of ze bereid is om het smartphone contact met Peter vanuit Liefde even helemaal los te laten.

Leontien geeft aan dat haar dit een heel goed idee lijkt. Even afkicken, noemt ze het zelf. Dan gaan we samen kijken waar jouw behoefte aan spanning verder nog meer ingevuld zou kunnen worden en of je met je man wat opener in gesprek zou kunnen gaan.

In de dagen daarna doorbreekt Leontien een stuk van haar dwangmatige handelingen met betrekking tot haar telefoon. Ze stuurt Peter een bericht met de melding dat ze even tijd voor zichzelf nodig heeft en merkt dat ze zich binnen een paar dagen al veel minder afhankelijk en dus sterker voelt.

Een deel van de training die Leontien heeft doorlopen kun je nu geheel GRATIS doorlopen. Je ontvangt 3 dagen lang 3 video’s.

Je gaat precies onderzoeken waar je behoefte aan hebt en hoe je dit kunt communiceren naar je partner.

0 0 stemmen
Artikel waardering

Snel uit een relatiecrisis komen, vraagt soms om radicale beslissingen

Niemand wil dat een crisis lang duurt. De mensen die erin slagen om spoedig uit de ellende rondom overspel te komen, nemen vaak een aantal radicale beslissingen. Zo besluiten ze niet langer langs elkaar heen te gaan leven. Wordt er veel meer gepraat en stellen koppels zichzelf de vraag: hoe kom je uit een relatie crisis? Heel vaak hebben partners langdurig in de overleefstand gestaan. Heel veel gewerkt, te weinig ontspanning gehad en geen grenzen of behoeftes aangegeven. Mensen die snel uit een relatiecrisis willen komen gaan de juiste dingen doen. Dingen die ze wellicht al jaren eerder hadden moeten doen. Aldus High end relatietherapeut Marieke Proper 

moderne relatietherapie
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

Constant kijken of hij al heeft gereageerd

Scroll naar boven
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.