7 veranderingen die je mag verwachten van relatietherapie

Inhoud

7 veranderingen die je mag verwachten van relatietherapie 

Kijk je liever video? Ik heb over deze blog een YouTube video opgenomen met de gelijknamige titel. 

Relatietherapie wanneer start je daarmee?

Vaak starten koppels pas met relatietherapie als er veel leed is geleden. De pijn die over en weer ervaren wordt is groot op het moment dat er gedacht wordt aan het starten met relatietherapie. Denk aan bedrog, dagelijkse verwijten tot het geheel afwezig zijn van romantische gevoelens voor de ander. Pijnlijke zaken die een enorme invloed hebben op hoe we ons voelen in relatie tot de ander, maar daarnaast ook in relatie tot ons zelf. Relatieproblemen doen veel met ons zelfvertrouwen. Vaak ervaren koppels met relatieproblemen enorm veel stress en spanning vanwege het onzekere karakter van de fase waar ze in verkeren.

Zwaar wegende verantwoordelijkheden en gedeelde verplichtingen wegen zwaar mee in de zoektocht naar verbetering. Denk aan een huishouden, kinderen, een thuis, dieren of een onderneming. Er is veel om voor te gaan samen. Daarnaast ie er vaak een gedeelde afhankelijkheid. Bij gebrek aan gevoelsmatig begrip, verschillen in denken en doen, en pijn die geleden is weten partners vaak niet waar te starten in hun zoektocht naar een oplossing. Er is al veel geprobeerd om de situatie te verbeteren. Vaak hebben beiden partners goede intenties, maar ontbreekt de rust voor goede gesprekken.

Soms hebben koppels al een time-out genomen en leven ze ‘tijdelijk’ apart. Andere koppels zitten heel dicht tegen een time-out aan. Een grote behoefte aan rust overheerst na een fase van stress, slapeloosheid en onzekerheid. Toch hoeft een time-out niet perse bij te dragen aan de oplossing. Een time-out kan ook voor veel extra spanning zorgen.

Onzekerheid bij de één, zorgt soms voor goedbedoeld trekken en sleuren aan een partner die daar meer stress door ervaart. Het vraagt veel van beiden partners communicatievaardigheden om een time-out door te komen. Daarnaast vraagt een time-out vaak om een bijna spiritueel vertrouwen in loslaten. Dat is niet een natuurlijk reactievermogen dat we bezitten in tijden van stress. In tijden van stress willen we VECHTEN voor onze relatie.

veranderingen die je mag verwachten van Relatietherapie Marieke ProperRelatietherapie wat mag je ervan verwachten?

Relatietherapie kan zodra één van de partners er aan toe is ingezet worden. Je kunt namelijk prima zelfstandig starten. Vaak is dat heel effectief. Je mag dus al resultaat verwachten als één van de partners start. In een ideale situatie sluit de andere partner organisch aan. Omdat hij of zij nieuwsgierig is geworden en écht intrinsiek gemotiveerd is om ook te starten. De ander relatietherapie dwingen tot deelname aan relatie coaching of therapie werkt averechts. Nieuwsgierigheid is een veel effectievere drijfveer die natuurlijk getriggerd wordt zodra diegene merkt dat er écht iets veranderd en zijn of haar deelname de situatie nog verder positief kan beïnvloeden. Ga je partner dus geen relatietherapie opleggen.

Hieronder plaats 7 veranderingen die je mag verwachten van relatietherapie;

  1. Helderheid over je keuzes
    Onduidelijkheid over keuzes brengen vaak piekergedachten. Binnen een relatie heb je niet alleen met je eigen keuzes te maken, maar ook met die van de ander. Vaak hebben alle keuzes die gemaakt worden ook gevolgen voor derden, financiën en je rol op dit moment. Ook al weet de ander niet precies wat hij of zij wilt, het is wel belangrijk dat je zelf spoedig helderheid krijgt. Binnen de relatietherapie is er ruimte voor die helderheid.
  2. Herstel van de band tussen partners
    Het vertrouwen, de intimiteit, de romantiek en de hetgeen er gezegd is kan allemaal een knauw hebben opgelopen in fases van relatieproblemen, zeker als de problemen al langer duren en de communicatievaardigheden matig zijn. Vaak is één van jullie in zijn of haar schulp gekropen en het conflict gaan vermijden. Dat heeft bij de ander geresulteerd in frustratie en een gevoel de ander kwijt te raken. Het is belangrijk dat de pijn die geleden is een plek krijgt en er ruimte ontstaat om het geen dat jullie beiden hebben geleerd ruimte krijgt in een 2.0 relatie.
  3. Overzicht in een chaotische periode
    Relatieproblemen kunnen aanvoelen als een constante rit in een achtbaan. Dit heeft veel te maken met alle stresshormonen en de piekergedachten. Ze staan concentratie in de weg en kunnen er zelfs voor zorgen dat jouw relatieproblemen een negatief effect hebben op je werk. Juist nu het belangrijker is dan ooit om de boel draaiende te houden. Tijdelijke time-out kost vaak veel geld. Daarnaast vraagt een onzekere toekomst om vastigheid. Je wilt dus uit de rollercoaster stappen en grip krijgen op je toekomst. Daarbij helpt relatietherapie je zeker ook.
  4. Betere gesprekken (kwetsbaarheid neemt toe)
    Doordat je oefent in openheid, je jouw gevoelens en gedachten beter geordend krijgt maak je ruimte voor goede gesprekken. Waarschijnlijk ga je jouw partner opnieuw leren kennen. Dat is een heel waardevol onderdeel van relatietherapie. als de nieuwsgierigheid naar je partner en zijn of haar dromen en angsten groeit kan daarmee ook de romantiek terugkeren.
  5. Opluchting (licht aan het einde van de tunnel)
    Al snel zal je opluchting ervaren. Een gedegen stappenplan, dat al door honderden mensen is doorlopen en werkt voor iedere relatie geeft je een leidraad in deze pittige en verdrietige tijd. Doordat je weer perspectief krijgt verdwijnen de donkere wolken. Naarmate je vertrouwen groeit, neemt ook de opluchting toe. De keuze om te gaan werken aan een betere versie van jezelf binnen deze relatie helpt al mee. Je bent echt op de goede weg! Het komt hoe dan ook goed. Je ontdekt hoe sterk je bent en uit welke levens ervaringen je allemaal kan putten.
  6. Groeiend zelfvertrouwen (zeker bij overspel/machtsspel heeft je vertrouwen herstel nodig)
    Door leugens of machtsspelletjes kan je vertrouwen een enorme deuk hebben opgelopen. ‘Ik ben niet goed genoeg’ gedachten, en ‘dat is niet voor mij weggelegd’ gedachten kunnen overheersen. In tijden van relatieproblemen zijn partners er meester in om zichzelf naar beneden te halen. Het kan ook zijn dat je de ander niet meer vertrouwd. Dat de leugens tot trauma hebben geleid en bij beelddenkers veel pijn blijven oproepen. Relatietherapie helpt je deze pijn verwerken en assertief worden. Het leert je vertrouwen op je intuïtie. Zodat je niet angstig hoeft te zijn als er geen aanleiding is, en precies weet wat je kan doen als de ander belangrijke zaken achterhoud of terugvalt in machtsspellen. Daarnaast zorgt relatietherapie ervoor dat je zaken voor jezelf gaat oppakken. Daardoor neemt je gevoel van zelfvertrouwen enorm toe. Je gevoel van afhankelijkheid wordt kleiner.
  7. Hervonden rust en ontspanning (hierdoor neemt ook het plezier toe)
    Er is na een periode van stress een grote behoefte aan rust en ontspanning. Dat is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Je hebt lang in de overleefstand gestaan. relatietherapie leert je uit die overleefstand te komen en weer te leven. Plezier te maken en terug bij jezelf te komen.

veranderingen die je mag verwachten van Relatietherapie Marieke Proper

Na het lezen van de bovenstaande 7 veranderingen die je mag verwachten van relatietherapie ontdek je al snel dat er veel winst te behalen is door deel te gaan nemen aan een relatietherapie programma. Vandaag de dag kan je relatietherapie volgen waar en wanneer je wilt. Dat is fantastisch aan deze tijd.

Binnen relatietherapie heerst een veilige en vertrouwde sfeer. Je krijgt vragen over belangrijke dagelijks terugkerende zaken, maar ook over de toekomst. Doordat je vragen krijgt over wat je wilt stap je uit de angst en ontdek je weer dat je zelf de grote drijvende kracht in je eigen leven bent.

Ja, ik wil meer weten over online relatietherapie

BONUSPUNT wat je mag verwachten met relatietherapie

8. Je mag een enorme betrokkenheid verwachten tijdens de relatietherapie

Je mag betrokkenheid verwachten. Steun, een luisterend oor. iemand die weet wanneer hij of zij echt voor je klaar mag staan. Snelle reacties op mails en vragen.

Speelt overspel een grote rol binnen jullie problemen?

Download dan direct mijn gratis video reeks ‘verliefd op een ander’ en ontdek veel over jezelf en de ander in relatie tot overspel. Wat doet het met je en hoe kan je samen verder na overspel.

Heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel vragen? Vul dan het onderstaande formulier in. Je kunt ook direct een telefonisch consult boeken. Tijdens een consult kan je jouw verhaal kwijt en krijg je direct, steun, opluchting en handvatten geboden om mee verder te gaan.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen. Marieke Proper, auteur (bestseller roman In De Ban Van De Tweelingziel deel 1 & 2 en #1 relatietherapeut)

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 0 stemmen
Artikel waardering

Snel uit een relatiecrisis komen, vraagt soms om radicale beslissingen

Niemand wil dat een crisis lang duurt. De mensen die erin slagen om spoedig uit de ellende rondom overspel te komen, nemen vaak een aantal radicale beslissingen. Zo besluiten ze niet langer langs elkaar heen te gaan leven. Wordt er veel meer gepraat en stellen koppels zichzelf de vraag: hoe kom je uit een relatie crisis? Heel vaak hebben partners langdurig in de overleefstand gestaan. Heel veel gewerkt, te weinig ontspanning gehad en geen grenzen of behoeftes aangegeven. Mensen die snel uit een relatiecrisis willen komen gaan de juiste dingen doen. Dingen die ze wellicht al jaren eerder hadden moeten doen. Aldus High end relatietherapeut Marieke Proper 

hoe uit een relatiecrisis komen?
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In een relatie crisis?

7 veranderingen die je mag verwachten van relatietherapie

Scroll naar boven