3 grootste redenen waarom we zo lang blijven twijfelen en geen keuzes maken over onze relatie.. ???‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍?
 
En 4 zaken die je vanaf vandaag al kunt doen om de twijfels te stoppen en je toekomst vorm te geven. ???
 
Twijfelen is hoe dan ook waanzinnig slecht voor je relatie. Je sluit je af… De ander wordt er onzeker van.. en die energie verspreid zich verder door het huis en komt terecht bij anderen die ook jouw twijfel merken..
 
Daarnaast voorkomt twijfel groei en de mogelijkheid om voorpret te hebben over zaken die jullie gaan ondernemen.. Als stel of als gezin..
 
Ik ben Marieke Proper, auteur van o.a. In De Ban Van De Tweelingziel (meer dan 10.000 lezers) en relatietherapeut o.a. met specialisatie op overspel en verslaving..
 
De eerste reden waarom we twijfelen heeft alles te maken met financiële onzekerheid..
 
Ons thuis.. de plek waar onze partner thuis is en eventuele kinderen vormt ineens een bron van onzekerheid. Wie blijft in het huis? Kan ik een huis betalen? Kan ik mezelf en de kinderen onderhouden? Of terwijl, onze grootste zorgen zouden wel eens met onze financiële onafhankelijkheid te maken kunnen hebben… (al vinden we dat lastig om toe te geven)
 
Dan hebben we op de tweede plek sociale druk staan.. maak daar ook maatschappelijke druk van.
Stek dat je partner psychisch or fysiek nog beperkt is en afhankelijk is mentaal en/of fysiek. Maar ook wat zullen vrienden, buren, mensen van de sportschool en zeker onze ouders zeggen als we ze vertellen dat we uit elkaar gaan. Hier kan een gevoel van falen optreden, maar ook loyaliteit en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel maakt dat we eindeloos kunnen twijfelen..
 
Dan is er nog het opbreken van het plaatje.. het gezin.. en dat is zeker een hele belangrijke reden om te twijfelen. Je wilt je kinderen geen verdriet doen. Hier zit meer een emotie op dan een ego kwestie. Op dit laatste punt zit pijn en verdriet.. waar op het punt hierboven ook gezichtsverlies zou kunnen zitten…
 
Allemaal menselijk natuurlijk..
 
Hoewel succesvolle mensen over het algemeen gemakkelijker beslissingen nemen valt de beslissing om uit elkaar te gaan voor ieder mens heel zwaar.. je kunt dus ook niet stellen dat je mate van succes de keuze gemakkelijker maakt.. want ook mensen die misschien zakelijk succes hebben kunnen waanzinnig lang onzeker zijn over hun relatie en juist heel erg financieel die afhankelijkheid van hun partner voelen.. zich verplicht en verantwoordelijk voelen.. visa versa..
 
Twijfelen over je relatie komt in alle lagen van de bevolking voor.. echter.. als partners gelijkwaardig zijn en beiden genieten van veel zelfvertrouwen dan lijkt op de een of andere manier de twijfel niet hun leven te beheersen..
 
Hieronder lees je 4 dingen die je vanaf vandaag kunt doen om jouw twijfels over je relatie te stoppen.. en die ervoor zorgen dat het hoe dan ook goed komt met jou/jullie…
 
Allereerst is het belangrijk dat je een intentie zet…
 
Bijvoorbeeld..
 
” binnen mijn relatie voel en ben ik financieel onafhankelijk, kan ik voor mezelf zorgen en voel ik mij vrij om keuzes te maken wanneer onze relatie mij (en mijn partner) niet langer gelukkig maakt”
 
Ik heb er zo maar eentje geschreven.. je kunt hier 100-den verschillende intentie schrijven.. misschien wil jij meer zelfvertrouwen? Verbaal sterker worden? Noem maar op.
 
Als je jouw intentie hebt gezet.. dan is het belangrijk dat je opzoek gaat naar mogelijkheden om jouw onafhankelijkheid te versterken. Wat heb je precies aan euro.s nodig om onafhankelijk te zijn en Hoe kan je meer verdienen mocht dat nodig zijn..
 
Als je alle tijd die je nu spendeerde aan twijfelen investeert in het bovenstaande doel.. moet je eens kijken wat je kunt bereiken… heel veel. Dat verzeker ik je.. en als die focus verschuift ga jij je ook gelukkiger voelen.. Dit doet iets met je relatie.
 
Dan zet ik op nr 2 Persoonlijke ontwikkeling en groei. Een absolute behoefte van de mens. Ga in jezelf investeren. In tijd, geld en energie. Om jezelf te verbeteren. Mijn werkboek Liefde, Vrede & Geluk kan je hier absoluut bij op weg helpen.. 
 
Dan is het waanzinnig belangrijk dat als je echt ongelukkig bent.. dat je gaat voorsorteren op uit elkaar gaan. Zet jouw visies open. De huizenmarkt is overspannen. Het is dus belangrijk dat je jouw oren en ogen openhoudt en je bij wijze van vast inschrijf bij een woningbouw organisatie. Huisvesting mag geen reden zijn om in een destructieve relatie te blijven. Het kan nog wel een jaar duren voor je een huis hebt.. dus voorsorteren geeft je mogelijkheden en verlaagd je onzekerheid..
 
Ten slotte zet ik op 4 wordt verbaal sterker en ga werken aan je communicatieve vaardigheden.. ook hiermee kan je volop aan de slag met mijn werkboek. Het is heel belangrijk dat je jezelf goed kan uitten en dat je goede vragen leert stellen. Aan jezelf en aan de ander. Ga hiermee oefenen.. uit steeds meer datgene wat je denkt en voelt. Dit is belangrijk voor je werk, deze relatie en je toekomstige relatie mocht die er komen.. ook voor de relatie met je kinderen. Daar waar je niet durft te zeggen wat je werkelijk denkt en voelt is geen vrijheid.. werk dus aan je vermogen om te communiceren en wees blij met kleine verbeteringen..
 
Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad.
 
Ken je iemand die ernstige twijfels heeft over zijn relatie deel dan deze blog met diegene..
 
Ik wens je veel nieuwe perspectieven.
 
Liefs
Marieke
Auteur en relatietherapeut
 
?In De Ban Van De Tweelingziel is een verhaal over liefde, passie, grenzen verleggen, jezelf verliezen en opnieuw leren kennen. Valt het fijne mooie leven dat je had stukje bij beetje uit elkaar of is de ontmoeting met je Tweelingziel juist een zegen?
 
 
Er is ook een deel 2 van In de Ban Van De Tweelingziel. De lezer bestempeld deze zelfs als nog beter. E book deel 2
 
 
#tweelingziel #tweelingzielen #mysoulmate #soulmatelove #soulmatesearching #verbodenliefde #verbodenvrucht #relatieproblemen #jezelfzijn #zomergevoelens #gevoelensuiten #gevoelensoppapier #gevoelensdelen #gevoelensenzo #gemengdegevoelens #gevoelensmeiden #gevoelenstoelaten #dubbelegevoelens #zelfliefde #hooggevoelig #kracht #persoonlijkegroei #zelfvertrouwen #liefdesverdriet #levenslessen #liefdesverdriet? #liefdesverdrietcoach #liefdesverdrietverwerken #liefdesverdrietmoetjeverwerken #schrijversvaninstagram

Pin It on Pinterest

Share This