3 manieren van relatietherapie die wel effectief blijken.

Als mensen in relatie therapie gaan dan hebben ze vaak al een enorme lange fase van alles geprobeerd. Alle oplossingen als het gezellig maken, gesprekken aangaan, elkaar vrij laten, juist dingen samen doen, of in sommige gevallen zelfs een affaire toestaan om de relatie niet te verliezen, hebben de situatie gerekt, maar niet verbeterd. Er is nauwelijks nog intimiteit. Je kunt je dus wel voorstellen dat een relatietherapeut van goede huize mag komen om rust in de situatie te brengen, helderheid en positieve verandering.

Is één van jullie verliefd op een ander? Dan is het raadzaam om eerst deze video te downloaden. 

((check je spambox als je geen mail ontvangt))

In dit artikel deel ik vanuit mijn ervaring als relatietherapeut 3 dingen met je die een positief effectief hebben en waar je vanaf vandaag samen mee kunt starten.

3 manieren van relatietherapie die wel effectief blijken.

Ga goede vragen beantwoorden. Niet de vragen van de ander. Maar in eerste instantie de brandende vragen die je zelf op dit moment hebt. Kom erachter wat jou tot de persoon heeft gemaakt die je vandaag bent in deze relatie. Is dit ook de persoon die je wilt zijn? Welke keuzes wil je maken? En op basis van welke gedachten? Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Is dat wat je wilt? Of kan je zelf ook nog verbeteren als partner? Zou dat de relatie ook helpen? Zou het helpen als je beter leert communiceren en je zelfvertrouwen vergroot? Ik heb een e-book, Liefde, Vrede & Geluk, de 7 Gouden geheimen voor je geschreven, hierin stel ik je de juiste vragen. Je kunt direct aan de slag. Al vanaf het eerste hoofdstuk. Kom er achter wat er in jou omgaat. Waar jij over grenzen bent gegaan. Waar jouw angsten liggen, maar vooral ook jouw behoeftes. Vaak hebben we daar in zo’n stressperiode helemaal geen zicht meer op. Voordat je samen in gesprek gaat met een relatietherapeut is het heel zinvol als je jezelf beter leert kennen en de situatie waar je inzit goed leert begrijpen. Kijk je liever video? Dan kan je het e-book combineren met een videoreeks in een relatie-coaching programma. Je ontvangt meteen de eerste video en het boek.  Je kunt zelfstandig starten en al vanaf vandaag. Zonder dat je partner nog iets hoeft te veranderen, maak jij alvast de eerste stap in de goede richting

De tweede manier die effectief is als je een scheiding wilt voorkomen? En wilt onderzoeken of de verbinding kan herstellen.

Zoek een oordeelvrije spiegel op.
vaak bespreken we onze (relatie)problemen met een heel klein groepje mensen. Dit zijn mensen die van ons houden en ons het beste gunnen. Dit zijn soms ook mensen die weten wat het beste voor ons is. Ze hebben goed bedoelde adviezen voor je. Praten met je mee. Zijn het met je eens. Of vallen je partner af omdat ze zien dat deze situatie jou ongelukkig maakt. Natuurlijk helpt het om je hart te luchten. Echter dat is ook vaak precies wat het doet. Het helpt je niet aan nieuwe inzichten. En dat geeft ook niet. Iedereen heeft een bepaalde rol in het leven ten opzichte van jou. En je moeder of zus is vaak bij voorbaat bevooroordeeld omdat ze jou gelukkig willen zien en alles wat dat geluk in de weg staat is een bedreiging. Het kan helpen om je verhaal eens bij een onbekende te doen. Telefonisch. Deze persoon kan je spiegelen. Die laat je jouw situatie zien zoals die is. Niet vanuit zijn of haar perspectief. Maar oordeelvrij. als een helikopter kunnen jullie samen boven jouw situatie hangen. Dit kan enorm helpen als je opzoek bent naar nieuwe inzichten. Wil je een telefonisch consult aanvragen met een ervaren relatietherapeut. En binnen een paar dagen al een gesprek hebben? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Een derde manier die effectief is, maar waar je nog een goede afweging hebt te maken.


Samen of alleen naar een therapeut? Wat zijn de voor en nadelen van samengaan.
Er zitten voor- en nadelen aan het samen naar een therapeut gaan. De nadelen gaan we in deze blog benoemen. Want deze maken de therapie vaak ineffectief en kan je helpen om een goed overwogen keuze te maken. De nadelen van samengaan kunnen we benoemen na meer dan 10 jaar ervaring in koppel en 1-1 therapie. Waarbij inmiddels bijna zonder uitzondering altijd wordt afgewisseld. En mensen dus zeker ook 1-1 gesprekken hebben. Nadelen van meteen samen in therapie gaan en die wel degelijk invloed hebben op het slagen; * Er zijn vaak veel geheimen die niet vertelt worden in het bijzijn van de partner * Een van de partners voelt zich vaak ongemakkelijk en verplicht om mee te gaan * Communicatie die thuis al slecht is kan te veel ruimte krijgen tijdens een eerste kennismakingssessie, zonde van het geld. Iets wat gezien wordt als laatste redmiddel van de relatie dient uiterst zorgvuldig te starten. Om die drie redenen is het in de meeste gevallen zinvoller om eerst (beiden) apart te komen. Je eigen verhaal te doen. Inzichten te krijgen in pijnpunten en behoeftes. En daarna pas samen aan te schuiven als het al veel gemakkelijker voelt om bij de relatietherapeut aan tafel te zitten.
Boek hier meteen jouw eerste sessie in Naarden, we kijken er naar uit je te ontvangen. Marieke Proper, relatietherapeut en auteur van bestseller In De Ban Van De Tweelingziel.

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

Pin It on Pinterest

Share This