Hoe kan ik mijn relatie redden? 2 Tips van een relatietherapeut!

Er is bijna niets erger dan onzekerheid over je relatie. Als jij het gevoel hebt dat je jouw relatie moet redden, dan wankelt het fundament van je leven, je vastigheid, het bekende leven, je thuis. Voordat ik 2 praktische tips voor jou als partner in deze situatie met je ga delen, vertel ik kort iets over mezelf, maar ook over de mogelijke oorzaken waardoor het gevoel is ontstaan dat je jouw relatie moet redden. Ik, Marieke Proper werk als relatietherapeut, gespecialiseerd in overspel, burn-out en crisis. In dit artikel, maar ook de velen video’s (YouTube) en met mijn boeken help ik velen duizenden mensen door een relatiecrisis.

Voor ik 2 praktische tips met je deel, zal ik eerst de mogelijke oorzaken van de onzekerheid over je relatie met je delen;

  • Overspel, gevoelens voor een ander zijn redenen voor partners om te twijfelen aan de relatie.
  • Gevoelsmatig onbegrip (wat zorgt voor een sterk verminderde seksuele aantrekkingskracht)
  • Een totaal andere achtergrond/ opleidingsniveau /cultuur speelt parten en kan een reden zijn voor partners om elkaar te verliezen.
  • uiteenlopende interesses, zienswijze en doelen in het leven, een groot verschil in denken over welke richting je op wilt in het leven.

Als je het gevoel hebt dat je jouw relatie moet redden omdat je partner gevoelens heeft voor iemand anders, dan is het raadzaam om de gratis videoreeks ‘Verliefd op een ander’ te downloaden. Je krijgt direct inzichten en handvatten.

2 concrete tips voor als de vraag; Hoe kan ik mijn relatie redden? je bezighoudt.

Omdat onze gevoelswereld complex is, kan het zijn dat je gebaad bent bij wat praktische tips in een situatie van relatieproblemen. Emoties zijn heftig als er onzekerheid ontstaat over het voortbestaan van je relatie en je partner zelfs aangeeft te willen scheiden. Soms kan het enorm helpen om je verhaal te doen bij een onafhankelijke relatietherapeut. Dat kan bijvoorbeeld in een telefonisch consult van een uur.  Het kan zijn dat je slecht slaapt door allerlei piekergedachten.

Langdurige onzekerheid en stress hebben een effect op je functioneren, waardoor het zelfs een negatief effect op je werk kan hebben. Ik zal je dus voorzien van adviezen gericht speciaal voor jou, als voor je relatie.

Advies 1, kom achter de werkelijke oorzaak

Een partner die wil scheiden kan zeer terughoudend zijn in het delen van zijn of haar gedachten. Dat maakt het soms lastig om achter de werkelijke oorzaak te komen van de reden om te willen scheiden. Ik heb met regelmaat partners aan de telefoon en de gesprekken die wij hebben, helpen hen thuis de communicatie naar elkaar meer te openen. Hoe lastig ook, het is van belang om een manier te vinden om meer met elkaar te praten over de oorzaak van de relatieproblemen.

Stop gesprekken die nergens toe leiden en ga gesprekken voeren met werkelijke diepgang. Nodig de ander uit door goede vragen te stellen opener te worden. Wellicht voel jij je nu machteloos of in paniek doordat je niet weet wat je kunt doen.

Het is belangrijk om de juiste vragen te gaan stellen. Dit helpt ook jouw partner om zijn of haar gedachten te ordenen. Ook voor jouw partner is dit een hele verwarrende en pijnlijke fase. Relatieproblemen zijn voor beide partners zwaar en vermoeiend. Toegeven dat de relatie niet goed loopt is confronterend. Maar wel nodig om de pijnpunten bespreekbaar te maken en samen te kunnen ontdekken wat er nodig is om hier doorheen te komen. De tijd is aangebroken om de werkelijke oorzaak van de relatieproblemen te achterhalen.

Zeker als je poogt een scheiding af te wenden. Eventueel met hulp van een professional. ((Een telefonisch consult kan veel inzicht bieden en jullie helpen opener te worden naar elkaar. Dit kan ook een goed moment zijn om een therapeut te bezoeken samen en de communicatie te verbeteren. Voor de opties mail mij gerust info@rijkdominjerelatie.nl of stuur een Whats-app bericht 0031-6-23549844 Marieke Proper ))

hoe kan ik mijn relatie redden telefonisch consult relatietherapeut

telefonisch consult relatietherapeut

Tip 2, stel grenzen

Als je partner over je grenzen gaat, of jij jouw behoeftes onvoldoende aangeeft dan is het lastig om elkaar terug te vinden. Grenzeloos gedrag maakt veel kapot binnen relaties. Vaak vermijden we het aangeven van grenzen omdat we geen zin hebben in ruzie of we bang zijn om de ander te verliezen als we meer op onze strepen zouden gaan staan.

Grenzen stellen is één van de belangrijkste dingen in een fase waarin het onrustig is in jouw relatie. Ik heb een LIVE video Grenzen stellen en behoeftes aangeven voor je klaar staan en help je jouw grenzen vanaf vandaag beter te stellen. Zeker als je graag samen verder wilt is deze video een absolute aanrader. Een relatie tussen twee mensen is gedijt het beste bij duidelijkheid.

Als een ander jouw grenzen niet respecteert dan is het belangrijk dat je weet wat je kunt doen. Vanuit het herkennen van elkaars grenzen ontstaat respect. Het is van belang dat je jouw grenzen helder hebt, voordat je ze communiceert!

Wil je jouw situatie graag aan een relatietherapeut voorleggen en advies op maat?

Contactformulier

Heb je een vraag voor mij? Vul dan het contactformulier in en ik doe mijn uiterste best om jouw vraag binnen 24 uur persoonlijk te beantwoorden.

 

grenzen aangeven

Heb je behoefte aan om meer te lezen over relatie onderwerpen. Wil je ook een artikel lezen dat ik schreef over twijfels binnen de relatie?

Marieke Proper

Pin It on Pinterest

Share This