Je houdt van iemand en wilt iemand helpen. Maar hoe? Voor naasten en familieleden heb ik het boek HULP IN ZICHT geschreven. Hierin staan herkenbare voorbeelden, praktische en gevoelsmatige tips en bruikbare informatie. De kennis in het boek is met de grootste zorg gebundeld, met als doel de lezer te helpen. Eind 2013 schreef ik het boek Hulp in zicht, dat een must read is voor naasten van een verslaafde of dierbare in psychische problemen!

hulp in zicht

Je houdt van iemand en wilt iemand helpen. Maar hoe? Voor naasten en familieleden heb ik het boek HULP IN ZICHT geschreven. Hierin staan herkenbare voorbeelden, praktische en gevoelsmatige tips en bruikbare informatie. De kennis in het boek is met de grootste zorg gebundeld, met als doel de lezer te helpen.
In HULP IN ZICHT geef ik o.a. antwoord op de vraag:
Hoe help ik de ander, en mijzelf, naar herstel, balans en rust?

artikel HIZ 1

R. Prins
50-59 jaar | Donkerbroek
18 maart 2014
zeer goed boek met heel veel handvaten en heel veel punten van herkenning een aanrader
Recensie Bol.com maart 2014. A. Jong.
Dit boek is geschreven voor naasten van mensen met een psychiatrisch probleem of verslaving, bijvoorbeeld partners, ouders, broers, zussen of kinderen. De schrijfster is ervaringsdeskundig en professional. Dat maakt het een sterk boek. Het volgt het proces dat naasten doormaken en geeft hun stap-voor-stap informatie en advies. Van het signaleren van problemen bij de dierbare en de gevoelens die dit teweeg brengt bij de naasten, het zoeken van hulp en omgaan met veranderde rollen, naar de fase van herstel of het moment dat de dierbare uitbehandeld, maar niet genezen is. Dit boek is naasten zeker tot steun. Het past goed bij ontwikkelingen rondom de Wet maatschappelijke onersteuning (WMO) betreffende de inzet van eigen kracht en het sociale netwerk. De schrijfster begeleidt als relatie- en gezinscounselor mensen met psychische problemen. Met register.

A. Jong
Klantbeoordeling bol.com : 5 van de 5 sterren Aanrader

HIZ 2

21 januari 2014 | Door: MeMandy | 20-29 jaar | Tilburg
Dit boek was precies wat ik zocht. Het geeft handvatten voor als jouw dierbare kampt met een verslaving of psychische problemen. Dat is nodig, want je weet soms niet te handelen en machteloosheid is slopend. Het boek geeft opties hoe je iemand kunt helpen (ipv redden). Wat is goed voor jou en voor je dierbare? Dat weet je soms zelf niet meer en daarom is een leidraad heel fijn. De schrijfster is tevens ervaringsdeskundige, waardoor ze precies weet waar ze over schrijft. Er worden veel onderwerpen behandeld, waarvan sommige concrete voorbeelden bevatten. Het boek leest gemakkelijk en alles wordt helder uitgelegd. Je voelt je als lezer gezien in je situatie en er wordt geschreven over je dierbare als een mens en niet als een nummertje met een labeltje. Kortom; een aanrader voor iedereen die een kind, partner, ouder, vriend of wie dan ook heeft met problemen en wil helpen zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
Pluspunten:
Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend

HIZ 3

Pin It on Pinterest

Share This